Update Covid-19

Trainingen gaan door! Zowel live als in onze online classroom. Let op het toegangsbewijs. Lees verder.. Lees meer

Ontdek meer op het V-Kam Education blog - Pagina 1

 • Update en maatregelen Corona Virus (Covid-19)

  Na de eerste virusmelding in Nederland heeft V-Kam Education een risicoanalyse gedaan en scenario's uitgewerkt. De nodige maatregelen zijn genomen. We volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM. [Update - 29 november 2021]

  Geplaatst op 29 november 2021

  Lees verder
 • Hoe maak je zelf een RI&E?

  Aan de slag met de arbeidsveiligheid op de werkvloer? Dan zijn een actuele RI&E en een bijbehorend plan van aanpak onmisbaar.  Met een actuele risico-inventarisatie en evaluatie breng je alle risico’s nauwkeurig in kaart. Het zorgt er ook voor dat jouw bedrijf aan de regels voldoet. Maar wat moet er in een RI&E staan en waar moet je beginnen? Dit vijfstappenplan helpt je op weg om zelf een RI&E te maken! 

  Geplaatst op 23 november 2021

  Lees verder
 • Is BHV verplicht?

  Elk jaar krijgen meer dan 200.000 Nederlanders een ongeluk op het werk. Op zo’n moment is het belangrijk dat er een collega is om eerste hulp te verlenen.  Als werkgever ben je ook wettelijk verplicht om een of meerdere werknemers als BHV’er aan te stellen. BHV is dus simpelweg verplicht. Maar wat moet je precíes regelen?

  Geplaatst op 11 november 2021

  Lees verder
 • Vijf tips voor het voorkomen van arbeidsongevallen

  Het aantal ongelukken op het werk groeide de afgelopen jaren hard. Maar volgens de Inspectie SZW is dat aantal sinds Corona een stuk lager. En dat is goed nieuws! De daling komt natuurlijk door alle maatregelen, zoals thuiswerken. Die positieve lijn willen we graag vasthouden. Kan dat? En zo ja; hoe kun jij daar zelf aan bijdragen? Wij geven je 5 tips.

  Geplaatst op 9 november 2021

  Lees verder
 • Déze 6 tips voor de KAM professional mag je niet missen!

  Déze 6 tips voor de KAM professional mag je niet missen!   Vrijdag 1 oktober was het zover: de Dag van de KAM professional 2021. Deze dag in Kasteel Vanenburg was een warme mix van ontmoeting, leren, inspireren én ontspanning. Benieuwd welke onmisbare tips Jan van Setten en Antoine Span aan de deelnemers hebben meegegeven? We delen ze graag met je!

  Geplaatst op 26 oktober 2021

  Lees verder
 • Nudging inzetten om veiliger te werken

  Nudging inzetten om veiliger te werken Heb jij het inspiratiewebinar gezien of het blog gelezen over  nudging ? Super, dan weet je al dat er verschil zit tussen bewust en onbewust gedrag én hoe nudging hierbij kan helpen. In dit artikel geven we nog meer achtergrondinformatie en interessante links over dit boeiende onderwerp.

  Geplaatst op 21 september 2021

  Lees verder
 • KAM-systeem: 6 vragen én antwoorden

  Het KAM-systeem is voor veel organisaties onmisbaar. Maar het is niet altijd even duidelijk welke voordelen zo'n systeem oplevert en waar het aan moet voldoen. Daarom geven wij antwoord op de zes meest gestelde vragen rondom KAM!  

  Geplaatst op 6 september 2021

  Lees verder
 • RI&E: risico-inventarisatie en –evaluatie

  RI&E: Wat is dat? RI&E is een afkorting voor Risico-Inventarisatie en Evaluatie. Elk jaar raken ongeveer 250.000 mensen betrokken bij een arbeidsongeval, waarvan 20.000 met blijvend letsel. Als bedrijf ben je verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid van je medewerkers. Met een RI&E breng je de risico's die je medewerker loopt in kaart. Daarna maak je een plan van aanpak om de risico's te voorkomen.  De RI&E vermindert dus de kans op ongevallen op de werkvloer en op ziekteverzuim, omdat de werkplek zo veilig mogelijk gemaakt is. Voorwaarde : de RI&E moet door een wettelijk bevoegde persoon of arbodeskundige goedgekeurd worden om rechtsgeldig te zijn.

  Geplaatst op 7 juli 2021

  Lees verder
 • Van ISO High Level Structure (HLS) naar ISO Harmonized Structure (HS): dít gaat er veranderen

  Sinds mei 2021 is de High Level Structure (HLS) als ISO managementsysteemnorm vervangen door de HS: de Harmonized Structure. Hoewel deze nieuwe overkoepelende basisstructuur veel op zijn voorganger lijkt, zijn er toch een paar kleine nuances en aanvullingen. Benieuwd wat er verandert? We leggen het je graag uit! 

  Geplaatst op 5 juli 2021

  Lees verder
 • Corona-struggles op de werkvloer? Vijf tips voor QHSE managers!

  Niet op kantoor kunnen werken, afstand houden en een hoge werkdruk door ziekteverzuim; veel mensen ervaren corona-struggles op de werkvloer. Hoe zorg je ervoor dat je in deze tijd tóch effectief, veilig, gezond én met plezier kunt werken? Onze safety coach Ilse Jansen geeft je vijf tips!

  Geplaatst op 3 mei 2021

  Lees verder
 • De NEN 3140 keuring: hoe vaak moet dat gebeuren?

  de NEN 3140 is d e norm die ervoor moet zorgen dat elektrische installaties en gereedschappen veilig te gebruiken zijn. Een Vakbekwaam Persoon (VP) of Voldoende Onderricht Persoon (VOP) mag de keuring volgens de NEN 3140 norm op zich nemen. Maar, hoe vaak moet een NEN 3140 keuring worden uitgevoerd?

  Geplaatst op 13 april 2021

  Lees verder
 • De NEN 3140 keuring: wie mag het uitvoeren en hoelang is de keuring geldig?

  De NEN 3140 moet ervoor zorgen dat elektrische installaties en gereedschappen veilig te gebruiken zijn. Kortgezegd: ‘Bedrijfsvoering van elektrische installaties met laagspanning. Maar wie mag de NEN 3140 keuring uitvoeren en hoelang is deze keuring geldig?

  Geplaatst op 13 april 2021

  Lees verder
 • V-Kam Education legt uit: wat doet een MVK’er?

  In Nederland ben je als bedrijf (nog) niet verplicht om een Middelbare Veiligheidskundige (MVK’er) in dienst te nemen. Sterker nog: volgens de wet kan een preventiemedewerker de rol van een Veiligheidskundige ook op zich nemen. Maar wat doet een MVK’er eigenlijk? V-Kam Education legt het je uit.

  Geplaatst op 31 maart 2021

  Lees verder
 • #6 QHSE-professional in crisistijd | Luuk Willemsen

  “We moeten er veel aandacht aan besteden, maar het is ook belangrijk dat alle activiteiten op een verantwoordelijke manier door blijven gaan'. ”   - QHSE-professional Luuk Willemsen - Elke maand zet V-Kam Education een nieuwe KAM-coördinator in het middelpunt om hem of haar over zijn vak te laten vertellen. Hoe ziet de toekomst van de QHSE-professional er volgens hen uit?

  Geplaatst op 19 maart 2021

  Lees verder
 • Klant aan het woord | Fred de Koff van Trivium Packaging

  Fred de Koff is training officer bij Trivium Packaging. Hij zorgt ervoor dat het personeel in Noord-Nederland zich kan blijven ontwikkelen. Dat doet hij onder meer door incompany trainingen in te kopen. Lees hier zijn ervaring met de incompany trainingen van V|Kam Education. 

  Geplaatst op 19 maart 2021

  Lees verder

Blijf op de hoogte en schrijf je hier gratis in voor de maandelijkse digitale KAM Praktijk! Alles over veilig, verantwoord en vakkundig werken.

V-Kam Education werkt(e) onder andere voor:

Meer opdrachtgevers