Update Covid-19 maatregelen.

Trainingen gaan door in onze online classroom en vanaf 3 maart ook weer live! Lees meer

Ontdek meer op het V-Kam Education blog - Pagina 1

 • Update en maatregelen Corona Virus (Covid-19)

  Na de eerste virusmelding in Nederland heeft V-Kam Education een risicoanalyse gedaan en scenario's uitgewerkt. De nodige maatregelen zijn genomen. We volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM. [Update - 23 februari 2021]

  Geplaatst op 23 februari 2021

  Lees verder
 • #5 QHSE-professional in crisistijd | Niels de Jonge

  “Het besef dat je samen verantwoordelijk bent, daar zijn mensen zich door de crisis extra bewust van geworden . ”   - QHSE-professional Niels de Jonge - Elke maand zet V-Kam Education een nieuwe KAM-coördinator in het middelpunt om hem of haar over zijn vak te laten vertellen. Hoe ziet de toekomst van de QHSE-professional* er volgens hen uit? Tijdens de coronacrisis doen we het net even anders en spreken we met ‘oud deelnemers’ op afstand: hoe gaan zij om met de crisis, hoe beïnvloedt het hun werk als KAM? Deze maand aan het woord: Niels de Jonge. “Je rol als KAM wordt nóg meer adviserend.”

  Geplaatst op 1 februari 2021

  Lees verder
 • Bhv’er tijdens een pandemie? Dit moet je weten!

  Hulp verlenen tijdens een pandemie: dat is andere koek. We zitten midden in de coronacrisis, werken massaal thuis en vermijden zoveel mogelijk het persoonlijke contact. Maar incidenten op de werkvloer wachten niet. Sterker nog: er ontstaat een nieuw risico. De bezetting van bhv’ers in bedrijven en organisaties zal vaak lager zijn dan normaal. Aan welke aangepaste maatregelen moet je je als bhv’er houden in een pandemie?

  Geplaatst op 26 januari 2021

  Lees verder
 • Thuiswerken: dit mag je als werknemer verwachten

  De lockdown: we zitten er nog middenin. Dat betekent dat we met zijn allen (nog) zoveel mogelijk thuis moeten werken. Maar wat als jouw werkgever je verplicht om toch naar de werkplek te komen? Mag hij of zij dit van jou vragen én nog belangrijker: mag jij als werknemer weigeren? Wij zochten het voor je uit.

  Geplaatst op 19 januari 2021

  Lees verder
 • Preventiemedewerker: taken, bevoegdheden en alles wat je moet weten

  Maak jij binnenkort een carrièreswitch – of breid je je huidige baan uit – naar de functie van preventiemedewerker? Ben je al preventiemedewerker en wil je nog méér te weten komen over deze bijzondere functie? Gefeliciteerd, je bent hier op de juiste plek!

  Geplaatst op 11 januari 2021

  Lees verder
 • ISO 9001 op de schop?

  Er gaan geruchten rond in de norm-gangen. De ISO 9001 zou in 2021 weleens kunnen worden herzien. En dat terwijl de herziening van 2015 bij een ieder nog helder op het netvlies staat. Wat betekenen deze eventuele aanpassingen en wat vinden onze trainers hiervan? Wij nemen jullie mee!

  Geplaatst op 28 december 2020

  Lees verder
 • #4 QHSE-professional in crisistijd | Tessa Nijsen

  “Je weet niet precies waar die stip op de horizon zit, maar het glas is halfvol” - QHSE-professional Tessa Nijsen - Elke maand zet V-Kam Education een nieuwe KAM-coördinator in het middelpunt om hem of haar over zijn vak te laten vertellen. Hoe ziet de toekomst van de QHSE-professional* er volgens hen uit? Tijdens de coronacrisis doen we het net even anders en spreken we met ‘oud deelnemers’ op afstand: hoe gaan zij om met de crisis, hoe beïnvloedt het hun werk als KAM? Deze maand aan het woord: Tessa Nijsen. “Het blijft soms zoeken.”

  Geplaatst op 28 december 2020

  Lees verder
 • #3 QHSE-professional in crisistijd | Olaf Blaauw

  "Grote veranderingen komen tot stand door kleine stapjes te nemen in de richting van je doel” - Olaf Blaauw QSHE-Professional Elke maand zet V-Kam Education een nieuwe KAM-co ördinator in het middelpunt om hem of haar over zijn vak te laten vertellen. Hoe ziet de toekomst van de QHSE-professional* er volgens hen uit? Tijdens de coronacrisis doen we het net even anders en spreken we met  ‘oud deelnemers ’ op afstand: hoe gaan zij om met de crisis, hoe beïnvloedt het hun werk als KAM? Deze maand aan het woord: Olaf Blaauw.  “Vaak moet er eerst iets gebeuren, wil men van gedrag veranderen.”

  Geplaatst op 10 december 2020

  Lees verder
 • Het NEN3140 aanwijsbeleid: heb jij het goed geregeld?

  Zo maak je op de juiste manier gebruik van het aanwijsbeleid volgens de NEN3140 Zo, de cursus voor Vakbekwaam Persoon is binnen. En nu? Maak je  geen  gebruik van het aanwijsbeleid, dan mag je strikt gezien nog evenveel als gister. Het implementeren van een NEN3140 aanwijsbeleid is verplicht sinds 1995, aldus de Arbowet. Maar volgens NEN3140-trainer Sijbrand Seine, weet een groot deel van de bedrijven hier te weinig vanaf. Hoe werkt een aanwijsbeleid en waarom is het zo belangrijk? Wij leggen het uit!

  Geplaatst op 18 november 2020

  Lees verder
 • Nudging: wat is het en hoe kan het jou helpen?

  Hoe nudging jou kan helpen bij het beïnvloeden van veilig gedrag Het beïnvloeden van bewust en/ of onbewust gedrag. Hoe doe je dat? Tijdens het inspiratiewebinar ‘Hoe kan nudging je helpen bij KAM en gedrag?’ neemt Ilse Jansen je mee in het effect van nudging. Jouw medewerkers positief beïnvloeden op het gebied van veilig werkgedrag? Lees dan snel verder!

  Geplaatst op 2 november 2020

  Lees verder
 • De juiste preventiemedewerker voor jouw bedrijf: zo vind je hem!

  Alles rondom het werven, selecteren en kiezen van de juiste preventiemedewerker Nog geen preventiemedewerker in dienst of op zoek naar de juiste invulling van deze belangrijke rol? Je bent niet alleen. Volgens De Sociaal-Economische Raad (SER) heeft de helft van de bedrijven in Nederland nog geen preventiemedewerker in dienst. Hoog tijd om de handen uit de mouwen te steken! Maar waar begin je? Wij kijken met je mee.

  Geplaatst op 2 november 2020

  Lees verder
 • Boost je veiligheidscultuur met de Veiligheidsladder (Safety Culture Ladder)

  De veiligheidsladder, ben jij er al bekend mee? Tijdens het webinar ‘Boost je veiligheidscultuur met de Veiligheidsladder’ bleek uit een poll van V-Kam Education dat driekwart van de kandidaten zich nog niet bezighoudt met de ‘Safety Culture Ladder’. We blikken terug: tijdens het webinar laat Tiemen van der Worp zien waarom het volgens hem wél een goed idee is om op basis van de Veiligheidsladder het veiligheidsbewustzijn binnen je bedrijf te vergroten.

  Geplaatst op 14 oktober 2020

  Lees verder
 • Waarderend onderzoeken

  De kunst van krachtige vragen stellen Op de dag van de KAM-professional ga je in gesprek met mede-KAM-coördinatoren: wat kun je van elkaar leren? Daarnaast worden er verschillende sprekers uitgenodigd, om jou als KAM-professional te prikkelen en inspireren. Dit jaar: Theo van den Eijnden, over waarderend onderzoeken. Hoe stel je de juiste, maar vooral ook krachtige vragen?

  Geplaatst op 8 oktober 2020

  Lees verder
 • De minderheid kan de meerderheid overtuigen

  Tips voor de KAM-professional, gegeven door Ben Tiggelaar Op de dag van de KAM-professional ga je in gesprek met mede-KAM-coördinatoren: wat kun je van elkaar leren? Daarnaast worden er verschillende sprekers uitgenodigd, om jou als KAM-professional te prikkelen en inspireren. Dit jaar: Ben Tiggelaar, onder andere over zijn boek ‘De Veiligheidsladder’. We hebben zijn meest handige tips voor je op een rij gezet.

  Geplaatst op 8 oktober 2020

  Lees verder
 • #10 ‘QHSE-professional van de toekomst’

  Elke maand zet V-Kam Education een nieuwe KAM-coördinator in het middelpunt om hem of haar over zijn vak te laten vertellen. Hoe ziet de toekomst van de QHSE-professional* er volgens hen uit? Deze maand aan het woord: Hermanda Janssen. “Niet enkel en alleen maar werkinstructies opvolgen, maar het lef hebben om zelf na te denken.”

  Geplaatst op 30 september 2020

  Lees verder

Blijf op de hoogte en schrijf je hier gratis in voor de maandelijkse digitale KAM Praktijk! Alles over veilig, verantwoord en vakkundig werken.

V-Kam Education werkt(e) onder andere voor:

Meer opdrachtgevers