Update Covid-19 maatregelen

Lees meer

Ontdek meer op het V-Kam Education blog - Pagina 1

 • Gratis inspiratie webinars

  Een leven lang leren! Laat je inspireren door onze gratis inspiratie webinars.

  Geplaatst op 15 oktober 2020

  Lees verder
 • Boost je veiligheidscultuur met de Veiligheidsladder (Safety Culture Ladder)

  De veiligheidsladder, ben jij er al bekend mee? Tijdens het webinar ‘Boost je veiligheidscultuur met de Veiligheidsladder’ bleek uit een poll van V-Kam Education dat driekwart van de kandidaten zich nog niet bezighoudt met de ‘Safety Culture Ladder’. We blikken terug: tijdens het webinar laat Tiemen van der Worp zien waarom het volgens hem wél een goed idee is om op basis van de Veiligheidsladder het veiligheidsbewustzijn binnen je bedrijf te vergroten.

  Geplaatst op 14 oktober 2020

  Lees verder
 • Update en maatregelen Corona Virus (Covid-19)

  Na de eerste virusmelding in Nederland heeft V-Kam Education een risicoanalyse gedaan en scenario's uitgewerkt. De nodige maatregelen zijn genomen. We volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM. [Update - 13 oktober 2020]

  Geplaatst op 13 oktober 2020

  Lees verder
 • Waarderend onderzoeken

  De kunst van krachtige vragen stellen Op de dag van de KAM-professional ga je in gesprek met mede-KAM-coördinatoren: wat kun je van elkaar leren? Daarnaast worden er verschillende sprekers uitgenodigd, om jou als KAM-professional te prikkelen en inspireren. Dit jaar: Theo van den Eijnden, over waarderend onderzoeken. Hoe stel je de juiste, maar vooral ook krachtige vragen?

  Geplaatst op 8 oktober 2020

  Lees verder
 • De minderheid kan de meerderheid overtuigen

  Tips voor de KAM-professional, gegeven door Ben Tiggelaar Op de dag van de KAM-professional ga je in gesprek met mede-KAM-coördinatoren: wat kun je van elkaar leren? Daarnaast worden er verschillende sprekers uitgenodigd, om jou als KAM-professional te prikkelen en inspireren. Dit jaar: Ben Tiggelaar, onder andere over zijn boek ‘De Veiligheidsladder’. We hebben zijn meest handige tips voor je op een rij gezet.

  Geplaatst op 8 oktober 2020

  Lees verder
 • #10 ‘QHSE-professional van de toekomst’

  Elke maand zet V-Kam Education een nieuwe KAM-coördinator in het middelpunt om hem of haar over zijn vak te laten vertellen. Hoe ziet de toekomst van de QHSE-professional* er volgens hen uit? Deze maand aan het woord: Hermanda Janssen. “Niet enkel en alleen maar werkinstructies opvolgen, maar het lef hebben om zelf na te denken.”

  Geplaatst op 30 september 2020

  Lees verder
 • SER komt met handreiking Preventiemedewerker: wat mag je verwachten?

  Volgens SER (De Sociaal-Economische Raad) heeft maar iets meer dan de helft van de bedrijven in Nederland een preventiemedewerker in dienst. Is er wel een preventiemedewerker aanwezig, dan is de rol en positie voor veel mensen onbekend. En dat, terwijl de functie in Nederland verplicht is. Daarom heeft SER – samen met de Stichting van Arbeid – de ‘Handreiking arbomaatregelen preventiemedewerker’ in het leven geroepen.

  Geplaatst op 7 september 2020

  Lees verder
 • Is NEN 3140 Verplicht?

  Wat veel werkgevers willen weten - maar wat nu eenmaal niet zo simpel is te beantwoorden - is de vraag: is de NEN 3140 norm verplicht? Het onderwerp ligt in een grijs gebied, maar als we even inzoomen, zien we dat er wel degelijk een antwoord blijkt te zijn. De NEN 3140 is de Nederlandse norm voor veilige bedrijfsvoering van werkzaamheden rondom, aan of met elektrische apparaten of machines, in het laagspanningsgebied. Oftewel: ‘Bedrijfsvoering van elektrische installaties – Laagspanning’. De norm is pas gewijzigd, in juli 2019, waardoor vast aangeschoten apparatuur nu ook onder de NEN 3140 valt. Volgens trainer Stephan Luppens, is de norm een manier om je aan te wet te houden, wanneer je in je bedrijfsvoering te maken hebt met elektrische installaties.

  Geplaatst op 2 september 2020

  Lees verder
 • Wat is NEN 3140?

  Al die wetten en normen: het is logisch dat je als werkgever soms het spoor bijster bent en even niet meer kunt volgen welke certificaten je als bedrijf op zak moet hebben. Daarom lichten wij ze voor je uit, zodat je precies weet wat het inhoudt en of het verplicht is voor jou als werkgever en/of voor jouw werknemers. Deze keer: norm NEN 3140. Wat is dat precies?

  Geplaatst op 2 september 2020

  Lees verder
 • Slaap je fit - tips van een slaappsycholoog

  Tips van een slaappsycholoog Wist je dat 1 op de 5 mensen slecht slaapt? We hebben het hier over 20 procent van de wereldbevolking. Dat is behoorlijk! Slaappsycholoog & health coach drs. Annemieke M. Deiman gaf slaaptips tijdens een coachsessie ‘Slaap je fit’ op de Dag van de KAM-professional in 2019. In dit artikel kun je de tips nog eens nalezen.

  Geplaatst op 2 september 2020

  Lees verder
 • Crisis als vliegwiel voor verandering: het stimuleren van eigenaarschap

  Hoewel de crisis zorgt voor drastische veranderingen, is het altijd belangrijk om kansen te blijven zien. Elke crisis – groot of klein – brengt verandering met zich mee. In het webinar ‘Crisis als vliegwiel voor verandering’, leggen Vincent van Duyvenbode en Sander Delfos uit op welke manier de crisis ook kan zorgen voor een positieve verandering binnen de bedrijfsvoering. In dit webinar benadrukken ze o.a. het onderwerp eigenaarschap en leggen ze uit waarom dit zo belangrijk is voor de groei van een onderneming.

  Geplaatst op 2 september 2020

  Lees verder
 • MVK’er: wat is dat?

  Volgens de Nederlandse wetgeving kan een preventiemedewerker de rol van een Middelbare Veiligheidskundige (MVK’er) invullen, wanneer hij aan de nodige randwaarden voldoet. En dat, terwijl ze in naaste landen bedrijven verplichten een MVK’er in dienst te nemen, kijkend naar de grootte en de bekende risico’s van het bedrijf. Wat is dat dan precies, een MVK’er?

  Geplaatst op 31 augustus 2020

  Lees verder
 • Help, ik ben preventiemedewerker!

  Help, ik ben preventiemedewerker! De taken en bevoegdheden van een preventiemedewerker De preventiemedewerker wordt door de werkgever aangesteld en staat het bedrijf bij op het gebied van gezond en veilig werken. Een verplichte functie, aldus de Arbowet. Bij een kleiner bedrijf – met 25 of minder werknemers – mag je als werkgever zelf de rol van preventiemedewerker invullen. Maar wat zijn de taken en bevoegdheden van een preventiemedewerker eigenlijk?

  Geplaatst op 17 augustus 2020

  Lees verder
 • Middelbare Veiligheidskunde: iets voor jou?

  Middelbare Veiligheidskunde: iets voor jou? In Nederland bepaalt de werkgever op basis van de risico’s van het bedrijf, welke deskundige hij op de werkvloer nodig heeft. Een preventiemedewerker kan de rol van een Middelbare Veiligheidskundige (MVK’er) invullen, wanneer hij aan de nodige randvolwaarden voldoet. Terwijl ze in andere landen vaak kijken naar de grootte van het bedrijf en de ‘welbekende’ risico’s, waarop je vervolgens als bedrijf verplicht wordt een MVK’er in dienst te nemen. Trainer Tiemen van der Worp denkt dat we in Nederland ook die kant op zullen gaan.

  Geplaatst op 10 augustus 2020

  Lees verder
 • #9 ‘QHSE-professional van de toekomst’

  Elke maand zet V-Kam Education een nieuwe KAM-coördinator in het middelpunt om hem of haar over zijn vak te laten vertellen. Hoe ziet de toekomst van de QHSE-professional* er volgens hen uit? Deze maand aan het woord: Luuk Willemsen. “Het werk van een KAM-coördinator is nooit saai.”

  Geplaatst op 30 juli 2020

  Lees verder

Blijf op de hoogte en schrijf je hier gratis in voor de maandelijkse digitale KAM Praktijk! Alles over veilig, verantwoord en vakkundig werken.

V-Kam Education werkt onder andere voor:

Meer opdrachtgevers