Direct naar content
 • Ervaring sinds 2001

 • Trainingen door heel Nederland

ISO 9001 cursus

Kwaliteitsmanagement is onmisbaar voor bedrijven die gaan voor een zo goed mogelijk product of dienst. Een ISO 9001 certificering laat klanten zien dat jullie continue gaan voor kwaliteit. Dat jullie processen voldoen aan de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen: ISO 9001.

Maar hoe wat is een kwaliteitsmanagementsysteem? Hoe zit de ISO 9001 norm precies in elkaar? En wat betekenen termen als ‘leveranciersbeoordeling’ en ‘implementeren van de norm’? Dat -en meer- leer je tijdens de ISO 9001 cursus.

De basis in 1 dag

Heb jij kennis nodig van de ISO 9001 norm? Dan is deze ISO 9001 cursus iets voor jou. In één dag heb je de basiskennis over deze norm, en ken je de belangrijkste begrippen rond kwaliteitsmanagement. Schrijf je dus snel in breng de kwaliteit in jouw organisatie naar een hoger niveau!

In het kort

Programma
Investering 549.-
Tijdsduur 1 dag
Lestijden 09.00 – 16.30 uur
Certificaat Ja

Het resultaat van deze cursus

Deze cursus geeft je meer inzicht in de ISO 9001 norm. Je leert wat de taken en verantwoordelijkheden van het management zijn. Daarnaast weet je wat er binnen jouw organisatie nog moet gebeuren om te voldoen aan de norm.

Je krijgt praktische handvatten voor het werken met ISO 9001 in jouw organisatie. Na afloop krijg je een certificaat van deelname.

 • Je bent op de hoogte van de achtergronden en principes van de ISO 9001 en kunt uitleggen waarom deze norm belangrijk is binnen jouw organisatie.
 • Je kent de nieuwe algemene basisstructuur waarmee de ISO norm is opgebouwd: de High Level Structure (HLS).
 • Je hebt basiskennis van de ISO 9001-norm én je kent de belangrijkste begrippen uit de norm.

Is de ISO 9001 cursus geschikt voor mij?

Deze cursus is geschikt voor jou wanneer je kennis van de ISO 9001 norm nodig heeft. Bijvoorbeeld omdat jullie ISO 9001 gecertificeerd zijn.

Iedereen kan meedoen, je hebt geen voorkennis nodig.

ISO 9001 toepassen in jouw organisatie?

Ga jij in jouw organisatie het kwaliteitsmanagementsysteem inrichten, of neem het van iemand over? Volg dan de 3-daagse ISO 9001 implementatie training. In 4 weken tijd heb jij de ISO 9001 norm voor jouw organisatie ingevuld en is er een plan van aanpak.

Inhoud van de ISO 9001 cursus

Tijdens de cursus behandelen we de basis van de norm. De volgende onderdelen komen aan bod:

 • De achtergronden en principes van ISO 9001
 • Harmonized Structure (HS)
 • De eisen van de ISO 9001-norm en de praktische uitleg ervan
 • Het toepassen van de ISO 9001-norm
 • Wat is het kwaliteitsmanagementsysteem? En waarom is dit zo belangrijk?
 • Wat zijn de belangrijkste begrippen in de norm?

Tijdsduur

De training ISO 9001 duurt één dag en is van 09.00 tot uiterlijk 16.30 uur. We zorgen voor een uitgebreide lunch en voor voldoende pauze tussendoor.

Hoe ziet de ISO 9001 training eruit?

Bij V-Kam Education vinden we het belangrijk dat je de kennis meteen kunt toepassen in de praktijk. We zorgen voor daarom een interactieve opzet, waarin je genoeg ruimte krijgt om jouw vragen te stellen. Maar ook om te sparren met je trainer en/of medecursisten. Het resultaat? Vólop praktische kennis om mee aan de slag te gaan in jouw organisatie! 

Krijg les van trainers uit de praktijk

Onze trainers weten precies hoe de ISO 9001 norm in elkaar zit. Ze staan zelf met hun voeten in de klei en weten daardoor precies wat jij nodig hebt. Ze helpen je graag op weg om het kwaliteitszorgsysteem in jouw organisatie tot een succes te maken.  

Wat cursisten zeggen

 • Interactief

  Dankzij de trainer was er veel interactie. Heel leerzaam

  – Merijn van den Broek
  – Maart 2024
  4 van de 5 sterren
 • Interactief

  Veel praktijkvoorbeelden en interactieve les

  – Romana Berkhof
  – Januari 2024
  5 van de 5 sterren

Volg de ISO 9001 cursus online

Geen cursuslocatie bij jou in de buurt? Geen probleem! Je kunt de ISO 9001 cursus ook volgen via een online classroom. Thuis, op je werk of vanaf een andere locatie; je volgt de online training waar jij het prettig vindt.

Het enige wat je nodig hebt is een stabiele internetverbinding, camera of webcam, goede speaker en een microfoon. Prettige bijkomstigheid: zo bespaar je reistijd én -kosten! 

Certificaat

Binnen twee weken na afloop van de cursus staat jouw certificaat van deelname online voor je klaar in ons klantportal. Hiermee toon je aan dat jij over de basiskennis van ISO 9001 beschikt. Een mooi begin richting ISO 9001 certificering van jouw organisatie!

Enthousiast geworden over onze ISO 9001 cursus? Schrijf je dan meteen in! Check hieronder de leslocaties & lesdata.

Plaats & Data

12 cursussen beschikbaar

 • Plaats
  Utrecht
  Startdatum
  11-07-2024 09:00
  Beschikbaarheid
  Nog 2 plekken
  (Startgarantie)
  Inschrijven
 • Plaats
  Zwolle
  Startdatum
  16-07-2024 09:00
  Beschikbaarheid
  Beschikbaar
  Inschrijven
 • Plaats
  Eindhoven
  Startdatum
  06-08-2024 09:00
  Beschikbaarheid
  Beschikbaar
  Inschrijven
 • Plaats
  Amsterdam
  Startdatum
  11-09-2024 09:00
  Beschikbaarheid
  Beschikbaar
  Inschrijven
 • Plaats
  Eindhoven
  Startdatum
  18-09-2024 09:00
  Beschikbaarheid
  Beschikbaar
  Inschrijven

Is je gewenste locatie niet meer beschikbaar? Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee over een passende oplossing! 

Investering

ISO 9001 cursus
549.- 1 dag (excl. btw/all-in)
Prijs is per persoon, inclusief:
 • Lesmaterialen
 • Uitgebreide en gezonde lunch
 • Certificaat

Bekijk de veelgestelde vragen

 • Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
 • Kan ik de cursus annuleren?
 • Gaat de cursus door?
 • Wanneer krijg ik het lesmateriaal?
 • Wanneer krijg ik mijn certificaat of diploma?

Ga voor het antwoord op deze én andere vragen naar de veelgestelde vragen.

Zelf audits afnemen?

Wil je zelf ISO 9001 audits uitvoeren? Bekijk dan de introductiecursus Interne Audit of de 2-daagse Interne Audit training.

Ga jij in jouw organisatie het kwaliteitsmanagementsysteem inrichten? En denk je: wáár moet ik beginnen? Dan is onze 3-daagse ISO 9001 implementatie training iets voor jou! Bekijk het hier.

ISO 9001 Implementatie training

Ga jij in jouw organisatie het kwaliteitsmanagementsysteem inrichten? En denk je: wáár moet ik beginnen? Dan is onze 3-daagse ISO 9001 implementatie training iets voor jou!

In 4 weken tijd heb jij de ISO 9001 norm voor jouw organisatie ingevuld en is er een plan van aanpak. Handig!

Incompany

Wil je een ISO 9001 cursus bij jullie op locatie organiseren? Dat kan! Onze trainer komt graag langs. Jullie zorgen voor de koffie, wij voor de rest.

De voordelen van een incompany training?

 • De training wordt helemaal aangepast aan jullie leerdoelen, wensen en verwachtingen.
 • Wat medewerkers leren is meteen toe te passen in jullie eigen organisatie.
 • Het scheelt reiskosten en reistijd voor je medewerkers.
 • De training is op een moment dat jullie goed uitkomt.

Vanaf zes deelnemers kan een incompany training interessant zijn. Vraag hieronder vrijblijvend een offerte aan:

Vraag vrijblijvend een offerte aan

"(verplicht)" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kan ik je helpen?

Heb je vragen over een incompany training? Neem dan contact op met Bertine. Zij helpt je graag! Ook als je alleen even wilt sparren over wat jullie precies nodig hebben.Extra informatie ISO 9001 cursus

Wat is ISO 9001?

ISO 9001 is een internationaal erkende normering op het gebied van kwaliteitsmanagement. Deze norm wordt gepubliceerd door de International Standardization Organization (ISO), en komt tot stand door een samenwerking tussen organisaties wereldwijd. In ons land wordt de ISO 9001 norm gepubliceerd door NEN met als volledige titel NEN-EN-ISO 9001.

ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. De eerste ISO 9001 norm dateert van maart 1987. In de loop van de jaren zijn er diverse updates geweest.

De laatste wijziging was in 2015. De grootste verandering was het invoeren van de High Level Structure (inmiddels Harmonized Structure) en het meer denken in kansen en risico's. We verwachten binnenkort weer een herziening.

In Nederland al jaren een bekend begrip

Het zal je daardoor niet verbazen dat de ISO 9001 norm een bekend begrip is binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Het is namelijk een normering met eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement en daardoor een uitstekende maatstaf voor transparantie en betrouwbaarheid in de markt.

Daarnaast zorgt kwaliteitsmanagement ervoor dat jouw organisatie producten of diensten levert die voldoen aan de eisen, wensen en behoeften van klanten. Een goed voorbeeld hiervan is het voldoen aan de wetgeving.

Cursus ISO 9001 bij V-Kam Education

Hoe mooi zou het zijn als we bij V-Kam Education de wereld een stukje veiliger, efficiënter en duurzamer kunnen maken? Daar streven we iedere dag naar. Sinds 2001 hebben we ervaring in kwaliteitsmanagementarbo & veiligheidmilieumanagement en voedselveiligheid.

We proberen veiligheidsdeskundigenpreventiemedewerkers, kwaliteitsmanagers en kam coördinatoren op te leiden van het allerhoogste niveau. We proberen dat niet alleen, want we denken graag met je mee. Onze drang om constant te verbeteren zorgt ervoor dat we het beste resultaat halen.

ISO 9001 cursus
549.- 1 dag (excl. btw/all-in)
Feedback company reviews: 8.6 van de 10 sterren
Gratis annuleren tot 2 weken voor aanvang
Persoonlijk advies?