Direct naar content
 • Trainingen door heel Nederland

 • Ervaring sinds 2001

Donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) én vrijdag 27 mei is ons kantoor gesloten.

Preventiemedewerker cursussen

Ben je op zoek naar een goede preventiemedewerker cursus? Dan ben je bij V-Kam Education aan het juiste adres. Wij geven zowel de algemene eendaagse cursus als een uitgebreide driedaagse cursus. Schrijf je vandaag nog in voor één van beide preventiemedewerker cursussen!

Wat cursisten zeggen

 • ‘Deze cursus laat in 1 dag zien hoe breed de taak van Preventiemedewerker is…’

  Deze cursus laat in 1 dag zien hoe breed de taak van Preventiemedewerker is. Voor mij was dit zeker een ‘Eye opener’. Zo kan ik, binnen onze organisatie, Arbo onderwerpen op de kaart zetten.

  – J.H. Kersten
  – mei 2022
  4 van de 5 sterren
 • …Veel praktijkvoorbeelden en verwijzingen naar tools die je in je functie van Preventiemedewerker kunt gaan gebruiken…

  Duidelijk, praktijkgericht. Veel praktijkvoorbeelden en verwijzingen naar tools die je in je functie van Preventiemedewerker kunt gaan gebruiken, heldere taalgebruik door de trainer.

  – Anoniem
  – mei 2022
  4 van de 5 sterren

Onze preventiemedewerker cursussen

V-Kam Education biedt twee preventiemedewerker cursussen aan. Allereerst is er de eendaagse cursus preventiemedewerker voor inzicht in al jouw Arbozaken. Tijdens deze cursus verwerf je kennis op het gebied van praktische Arbo-aspecten en word je getraind in het toepassen van deze vaardigheden. Deze cursus kun je ook online te volgen.

3-daagse opleiding
Daarnaast is er de driedaagse opleiding voor de preventiemedewerker/ Arbocoördinator. Tijdens deze preventiemedewerker opleiding ligt een sterkere focus op de analytische vaardigheden. Inspecties, risico-inventarisatie en -evaluatie en taakrisicoanalyses horen nu ook tot het takenpakket.

Waarom bij V-Kam Education?

De preventiemedewerker cursussen van V-Kam Education zijn absoluut de beste keus. Waarom? Omdat V-Kam Education bekend staat om haar duidelijke opleidingsmethoden, praktijkgerichte docenten en hoge slagingspercentages.

We bieden ook nog eens al onze opleidingen door heel Nederland. Zelfs een cursus binnen jouw eigen organisatie behoort tot de mogelijkheden! 

Deze inhoud is beschikbaar wanneer de marketing cookies geaccepteerd zijn.

Waarom zijn preventiemedewerker cursussen zo belangrijk?

Preventiemedewerker cursussen kunnen van grote meerwaarde zijn voor jouw organisatie. Allereerst zorgen ze voor kennis op het gebied van arbo wetgeving en arbo risico’s. Daarnaast weet de cursist na afloop precies hoe hij andere medewerkers kan motiveren en wat er gedaan moet worden bij ongevallen. 

Preventiemedewerker cursussen zijn niet alleen raadzaam, ze zijn ook wettelijk verplicht. Sinds 2005 moet iedere organisatie tenminste één preventiemedewerker in huis hebben. 

Wat kan ik met de preventiemedewerker cursussen?

Tijdens de preventiemedewerker cursussen krijg je onmisbare praktijkkennis, ’tools’ en ervaringen mee. Na deze opleiding weet je precies waar je alles rondom Arbo en preventie kunt vinden en hoe je deze informatie daadwerkelijk kunt toepassen in de praktijk. Binnen twee weken na afloop van de cursus staat het digitale certificaat klaar in het klantportal.

Interessante blogs