Direct naar content
 • Ervaring sinds 2001

 • Trainingen door heel Nederland

Preventiemedewerker cursussen

Ben je op zoek naar een goede preventiemedewerker cursus? Dan ben je bij V-Kam Education aan het juiste adres. Wij geven zowel de algemene 1-daagse cursus als een uitgebreide 3-daagse cursus. Schrijf je vandaag nog in voor één van beide preventiemedewerker cursussen!

Kan ik je helpen?

Heb je vragen over een incompany training? Neem dan contact op met Bertine. Zij helpt je graag! Ook als je alleen even wilt sparren over wat jullie precies nodig hebben.


Vraag je offerte aan

"(verplicht)" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat cursisten zeggen

 • Praktisch

  alles gaat aan de hand van praktijk ervaringen. dat maakt het wat meer tastbaar en houdt de boel levendig.
  - Mathieu Frenken
  - Januari 2024
  5 van de 5 sterren
 • Leerzaam

  De deelnemers uit de verschillende sectoren zijn de grootste kracht van de cursus. We leerden veel van elkaar.

  - Murat Güler
  - December 2023
  4 van de 5 sterren

Onze preventiemedewerker cursussen

V-Kam Education biedt twee preventiemedewerker cursussen aan. Allereerst is er de 1-daagse cursus preventiemedewerker voor inzicht in al jouw Arbozaken. Tijdens deze cursus verwerf je kennis op het gebied van praktische Arbo-aspecten en word je getraind in het toepassen van deze vaardigheden. Deze cursus kun je ook online volgen.

3-daagse opleiding
Daarnaast is er de 3-daagse opleiding voor de preventiemedewerker/Arbocoördinator. Tijdens deze preventiemedewerker opleiding ligt een sterkere focus op de analytische vaardigheden. Inspecties, risico-inventarisatie en -evaluatie en taakrisicoanalyses horen nu ook tot het takenpakket.

De inhoud, de trainer, de locatie en de medecursisten maakten het een waardevolle 3-daagse. Ik ben 100% tevreden over V-kam Education.

Rob van der Graaf | Adviseur VGM

Waarom bij V-Kam Education?

De preventiemedewerker cursussen van V-Kam Education zijn absoluut de beste keuze. Waarom? Omdat V-Kam Education bekend staat om haar duidelijke opleidingsmethoden, praktijkgerichte docenten en hoge slagingspercentages.

We bieden ook nog eens al onze opleidingen door heel Nederland. Wil je de cursus bij jou in de organisatie volgen? Ook dat kan! Je vindt hier meer info over onze incompany trainingen.

Deze inhoud is beschikbaar wanneer de marketing cookies geaccepteerd zijn.

Waarom zijn preventiemedewerker cursussen zo belangrijk?

Preventiemedewerker cursussen kunnen van grote meerwaarde zijn voor jouw organisatie. Allereerst zorgen ze voor kennis op het gebied van arbowetgeving en arborisico’s. Daarnaast weet de cursist na afloop precies hoe hij andere medewerkers kan motiveren en wat er gedaan moet worden bij ongevallen. 

Preventiemedewerker cursussen zijn niet alleen raadzaam, ze zijn ook wettelijk verplicht. Sinds 2005 moet iedere organisatie tenminste één preventiemedewerker in huis hebben. 

Wat kan ik met de preventiemedewerker cursussen?

Tijdens de preventiemedewerker cursussen krijg je onmisbare praktijkkennis, 'tools' en ervaringen mee. Na deze opleiding weet je precies waar je alles rondom Arbo en preventie kunt vinden en hoe je deze informatie daadwerkelijk kunt toepassen in de praktijk. Binnen twee weken na afloop van de cursus staat het digitale certificaat klaar in het klantportal.

Interessante blogs