Direct naar content
 • Ervaring sinds 2001

 • Trainingen door heel Nederland

Arbo & Veiligheid

Arbo & Veiligheid

Ieder bedrijf wil het beste voor zijn medewerkers. Daar hoort een veilige werkomgeving bij. De vereiste kennis en vaardigheden brengen wij hen bij met verschillende cursussen. Zo wordt jouw bedrijf aantoonbaar veiliger!

Onze arbo & veiligheid opleidingen

 • Zoek jij een praktijkgerichte KAM-coördinator opleiding? Dan is onze 11-daagse opleiding iets voor jou! Na afloop kun je zelfstandig aan de slag. Je hebt alle tools in handen voor goed KAM-beleid & de uitvoer ervan.

 • Een veiligheidskundige opleiding is bedoeld om medewerkers binnen een organisatie of bedrijf die verantwoordelijk zijn of worden voor Arbo en veiligheid. Wij bieden drie niveaus’: Basis, Middelbaar en Hogere Veiligheidskunde.

 • Ben je op zoek naar een goede preventiemedewerker cursus? Dan ben je bij V-Kam Education aan het juiste adres. Wij geven zowel de algemene eendaagse cursus als een uitgebreide driedaagse cursus. Bekijk ze hier.

 • Een NEN 3140 cursus is onmisbaar wanneer jouw bedrijf elektrische arbeidsmiddelen gebruikt, onderhoudt, beheert en inspecteert. Veilig werken is in zo’n geval van levensbelang, zowel voor jezelf als voor jouw medewerkers. Bekijk hier alle NEN 3140 opleidingen.

 • Op zoek naar een professionele aanbieder van BHV opleidingen? Dan zit je bij V-Kam Education goed. Wij bieden verschillende BHV opleidingen, variërend van een BHV Basis cursus, tot Hoofd BHV.

 • Door het volgen van één van de VCA cursussen en het behalen van het VCA diploma, heb je basiskennis van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) zoals die gesteld is door VCA. Met deze basiskennis kun je veiliger werken en beter rekening houden met het milieu en de gezondheid van jezelf en anderen.

 • Wil je weten wat de impact is van deze nieuwe Arbomanagement norm en hoe deze te implementeren in jouw organisatie? Kies dan voor de ISO 45001 cursus. Aan de hand van praktische oefeningen en cases leer je werken volgens deze norm.

 • Wil je zelf jouw middelen keuren? Volg dan één van de onderstaande praktische cursussen keuren arbeidsmiddelen

 • Na het volgen van deze opleiding heb je kennis van de nieuwe ISO 45001 norm. Je kunt zelfstandig een audit voorbereiden en uitvoeren.

 • Het veilig hijsen en aanslaan van lasten is ontzettend belangrijk. Door dit op de juiste manier te doen, voorkom je onveilige situaties en problemen.

  Deze cursus wordt gegeven op jullie eigen locatie. Zo kan dat wat geleerd is, meteen in de praktijk worden geoefend.

 • Medewerkers veilig leren werken met een EPT/stapelaar? Dat kan met onze ééndaagse cursus bij jullie op locatie. Na afloopt kan je medewerke goed en veilig werken met een EPT/stapelaar. Elke deelnemer krijgt -mits geslaagd voor de toets- een certificaat dat 5 jaar geldig is.

 • Het is belangrijk dat je weet hoe je veilig kunt werken langs de weg. Dit werk brengt namelijk risico’s met zich mee. Zo kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan door jou of de weggebruiker. Met de online cursus Veilig werken aan de weg van V-Kam Education volg je stap voor stap de CROW richtlijnen.

 • De ATEX cursus is bedoeld voor iedereen die in een explosiegevaarlijke omgeving werkt. Wat jouw functie ook is: met behulp van de ATEX cursus leer je alles omtrent explosiegevaar en de manier waarop je dit gevaar kunt beheersen.

 • Na het volgen van deze veiligheidsbewustzijn training kunnen jouw medewerkers risico’s sneller (h)erkennen, oplossen en melden. Daarnaast bevordert het veilig gedrag tijdens het werk.

 • Ben jij binnen jouw organisatie verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van de veiligheidsladder en wil je leren hoe je dit in jouw organisatie kunt toepassen? Dan is deze introductietraining Veiligheidsladder – of Safety Culture Ladder – iets voor jou.

 • Word dé veiligheidsprofessional binnen jouw organisatie! In twee dagen leer je het veiligheidsbewustzijn van jouw organisatie te toetsen.

Arbo en veiligheid opleidingen

Arbo en veiligheid is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Iedereen wil toch graag veilig werken en ook weer veilig thuis komen?! Continu zijn we alert op de risico’s om ons heen.

Veiligheidsbewustzijn
Vandaar ook dat opleiding en training een nuttig middel is om met veiligheid bezig te zijn. Maar ook om het veiligheidsbewustzijn – vaak ook safety awareness genoemd – te verhogen. Dat kan als verantwoordelijke voor Arbo en veiligheid. Dan kies je bijvoorbeeld voor de KAM coördinator opleiding, de preventiemedewerker cursus of de preventiemedewerker opleiding

Veilige werkomgeving
Ook als medewerker is veiligheid van levensbelang. Als heftruckchauffeur bijvoorbeeld is het belangrijk om efficiënt maar ook veilig te rijden. Een goede heftruck cursus is hierbij onmisbaar. De kennis en vaardigheden die opgedaan worden bij een cursus of training zijn een goede basis om verder te werken aan een veilige omgeving en bedrijfscultuur.

Medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal! Investeer daarom in een veilige werkomgeving.

Arbo & veiligheid in de praktijk

De Arbowet heeft strikte regels als het op veiligheid aankomt. Daarom zijn de juiste maatregelen op het gebied van preventie onmisbaar op de werkvloer. Het is onder andere belangrijk dat een aantal medewerkers beschikt over BHV en kennis heeft van arbeidsveiligheid.

Veiligheid en preventie
V-Kam Education biedt diverse Arboveiligheid opleidingen die gericht zijn op veiligheid en preventie op de werkvloer. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een BHV-cursus basis, maar ook voor een opleiding tot BHV-ploegleider of BHV-coördinator. Als vanzelfsprekend komen in al deze cursussen de eisen van de Arbowet en thema’s als preventie en arbeidsveiligheid uitgebreid aan de orde.

“Door focus op kosten gaat de kwaliteit omlaag.”

— Gerco van Rietveld

Arbocursus of complete opleiding?

V-Kam Education biedt een gevarieerd aanbod met opleidingen, trainingen en cursussen als het gaat om Arboveiligheid.

Één of meer dagen
Je kunt kiezen voor een 1-daagse training, een korte cursus of meerdaagse opleiding bij jou in de buurt. De cursussen en trainingen zijn meestal bedoeld voor het opfrissen van bestaande kennis, terwijl de meerdaagse opleidingen zich voornamelijk richten op het creëren van nieuwe kennis.

Welke Arbocursussen en opleidingen we bij V-Kam Education zoal aanbieden? Dat varieert van een Veiligheidskundige opleiding of opleiding tot preventiemedewerker tot een ISO 45001 cursus over Arbomanagement.

Oline ATEX-cursus
Nieuw in ons opleidingsaanbod is ook de online ATEX cursus, een speciale e-learning cursus omtrent explosiegevaar. Welke opleiding op het gebied van Arbo en veiligheid je ook zoekt; V-Kam Education zoekt samen met jou naar de juiste opleiding voor jou.

Arbo en milieu cursus

Arbo en Milieu is één van de deskundigheden van V-Kam Education. Daardoor zijn we inmiddels gespecialiseerd in dit soort thema’s. Vanuit dit specialisme hebben we een aantal speciale Arbo- en milieucursussen ontwikkeld.

Gezond en veilig
Je kunt bij ons bijvoorbeeld terecht voor een opleiding tot Arbo coördinator en preventiemedewerker en de milieu cursus. Met behulp van deze cursussen leer je alles over Arbo, veiligheid en milieu in de praktijk én de manier waarop de Arbowet over gezond en veilig werken denkt.

Waarom is Arbo en veiligheid zo belangrijk?

Passende arbeidsomstandigheden zijn van groot belang voor een gezonde en veilige werkplek. Jouw medewerkers moeten hun werk kunnen verrichten zonder daarbij bang te hoeven zijn voor lichamelijke of geestelijke schade.

Samen verantwoordelijk
De Arbowet bepaalt welk beleid en welke arbeidsomstandigheden daarvoor nodig zijn. Of je nu werkgever of werknemer bent; je bent beide verantwoordelijk voor een gezonde en veilige werkplek.

Veilig en verantwoord
Dat betekent dat je als werkgever moet zorgen voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden. Als werknemer moet je op jouw beurt deze omstandigheden op een veilige manier benutten en jouw werkzaamheden op een verantwoorde manier verrichten. De Arboveiligheidsopleidingen van V-Kam Education dragen hieraan bij.

Nieuwste blogs over arbo en veiligheid