Direct naar content
  • Ervaring sinds 2001

  • Trainingen door heel Nederland

Veiligheidsbewustzijn (Safety Awareness) training

Veiligheidsbewuste medewerkers zorgen voor veiligheid op de werkvloer!

Jouw medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal binnen jouw organisatie. Daarom wil je ze een veilige en goede werkomgeving geven.

Veilig werken begint met het bewust zijn van de risico’s en het aanpassen van het gedrag. Juist dát staat centraal tijdens de veiligheidsbewustzijn training (safety awareness training) van V-Kam Education.

In het kort

Programma
Investering Op aanvraag
Duur 3 dagdelen
Certificaat Ja

Bij jullie op locatie

Deze cursus wordt gegeven op jullie eigen locatie. Zo kan dat wat geleerd is, meteen in de praktijk worden geoefend én getoetst. Dat werkt het beste.

Resultaat

Na het volgen van deze veiligheidsbewustzijn training kunnen jouw medewerkers risico’s sneller (h)erkennen, oplossen en melden. Daarnaast bevordert het veilig gedrag tijdens het werk.

De veiligheidsbewustzijn training zorgt voor een mentaliteits- en gedragsverandering bij medewerkers. Je merkt dat er positieve discussies op gang komen tussen de werkvloer en leidinggevenden.

Medewerkers worden zich bewust van de risico’s die ze lopen bij hun dagelijkse werk. Ze ontwikkelen een proactieve houding ten aanzien van veiligheid. En dat heeft impact op de veiligheid van jouw totale organisatie!

De voordelen van deze training op een rij:

  • Medewerkers kunnen risico’s sneller herkennen, oplossen en rapporteren
  • Mentaliteit en gedrag omtrent veiligheid veranderen; medewerkers krijgen een proactieve houding
  • Jouw gehele organisatie wordt veiliger

Voor wie

De bewustzijnstraining is bestemd voor medewerkers risico’s lopen op de werkvloer. Denk aan een operator, heftruckchauffeur of medewerker van de technische dienst, maar bijvoorbeeld ook aan de schoonmaker.

Daarnaast is dit programma ook geschikt voor de leidinggevenden. Tijdens de intake bepalen we of het zinvol is om de trainingsgroepen samen te stellen uit een mix van medewerkers en leidinggevenden. Voordeel hiervan is dat dat de interactie goed op gang komt.

‘De training was niet alleen theoretisch, maar had ook praktische opdrachten.’

Tanja Ribeiro

Duur

Deze training is verspreid over drie dagdelen. De praktijk staat centraal. Daarnaast heeft de kandidaat 4 weken de tijd voor een praktische huiswerkopdracht, die past bij jullie leerdoelen.

Afhankelijk van jullie doelen kunnen we de tijdsduur aanpassen. 

Doelen

Deze training heeft als belangrijkste doel om de veiligheid in jouw organisatie te vergroten. Medewerkers leren hoe ze risico’s tijdig kunnen herkennen en hoe ze dit kunnen oplossen en/of rapporteren. De training is niet alleen gericht op kennisoverdracht, maar wil een echte mentaliteits- en gedragsverandering op jouw werkvloer teweegbrengen. 

Inhoud

De veiligheidsbewustzijn training geeft inzicht en oefening in veiligheidsissues binnen jouw organisatie. Tijdens de training komen er veel praktijksituaties aan bod. De deelnemer leert hoe hij/zij risico’s kan observeren in zijn eigen werkomgeving, bij zichzelf en bij collega’s.

Daarnaast is er aandacht voor de wet- en regelgeving, de gevolgen van ongevallen, veiligheidsprocedures, het creëren van veiligheidsbewustzijn, het inschatten van risico’s en het bedenken van passende maatregelen.

In de training komen zowel theorie als praktijk aan de orde, al ligt er een sterke focus op toepassing in de eigen beroepspraktijk. Alle theoretische blokken worden afgewisseld met praktijkopdrachten.

Onderwerpen:

  • Gevaarherkenning
  • Risicoclassificatie
  • Beheersmaatregelen
  • Communicatie en aanspreken
  • Thema’s als: machineveiligheid, lototo (loc out – tag out – try out), gevaarlijke stoffen, ATEX, fysieke belasting, psychosociale belasting etc.

‘Kort maar krachtig. Je wordt je er weer bewust van dat je continu moet opletten met je team.’

Gerard Pas

Vraag een offerte aan

Deze training wordt alleen incompany geven. Tijdens de intake bepalen we samen welke onderwerpen en leerdoelen voor de organisatie en jouw medewerkers belangrijk zijn. Op basis hiervan maken we een effectief programma, dat helemaal bij jullie past.

"(verplicht)" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Investering

Veiligheidsbewustzijn (Safety Awareness) training
Prijs op aanvraag 3 dagdelen
Prijs is per persoon, inclusief:
Veiligheidsbewustzijn (Safety Awareness) training
Prijs op aanvraag 3 dagdelen
Feedback company reviews: 8.6 van de 10 sterren
Gratis annuleren tot 2 weken voor aanvang
Persoonlijk advies?