Vacature: word jij onze nieuwe commerciële officemanager? Klik hier voor meer info.
BVK Opleiding (Basis Veiligheidskunde)
- Erkend door Hobéon SKO-VK
Ben je operationeel leidinggevende? Dan is het belangrijk dat je gevaren en risico’s op de werkvloer kunt herkennen én voorkomen.
Tijdens deze BVK Opleiding Veiligheidskunde leer je álles wat daarvoor nodig is. Zo kun jij de directie straks adviseren en ondersteunen bij de invulling van het veiligheidsbeleid. Na afloop heb je een erkend Hobéon SKO-VK diploma op zak.
In het kort
Investering | 2595.- |
---|---|
Tijdsduur | 6 dagen |
Studiebelasting | 4 – 8 uur per lesdag |
Lestijden | 09.00 – 16.30 |
Diploma | Erkend Hobéon SKO-VK |
Over de BVK Opleiding
Deze BVK Opleiding geeft je handvatten om aan de slag te gaan met het veiligheid in jouw organisatie. Je kunt risicodenken en meewerken aan de opbouw van een veilige organisatie. Je raakt bekend met de risico’s van elektrische systemen, arbeidsmiddelen en gevaarlijke stoffen.
Ook leer je over de wet- en regelgeving rond veiligheid, gezondheid, welzijn en milieu. En nóg belangrijker, je leert de volgende taken uitvoeren:
- het ondersteunen van de directie/organisatie bij de invulling van het veiligheidsbeleid;
- handelen volgens de veiligheidsvoorschriften en anderen hierin adviseren;
- Het uitvoeren van een risicoinventarisatie en -evaluatie, een TRA, of het samenstellen van een RI&E.
- Gevaarlijke situaties registreren en meewerken aan onderzoek om herhaling te voorkomen.
Inhoud van de BVK Opleiding
Deze praktische BVK Opleiding Basis Veiligheidskunde wordt verzorgd door docenten uit de praktijk. Zij hebben jarenlange ervaring in trainen en adviseren bij verschillende organisaties.
De volgende onderwerpen komen onder meer aan bod:
- RI&E
- Basisvaardigheden adviseren en presenteren
- Elektrische veiligheid
- Persoonlijke beschermingsmiddelen en signalering
- Gevaarlijke stoffen
- Werkplekinspecties en observeren
- Ergonomie
- Risicomanagement
- TRA, LMRA en V&G plan
- VCA managementsysteem
- Melden en onderzoeken van ongevallen
Je rondt deze opleiding af met een schriftelijk examen, eindopdracht en presentatie met mondelinge verdediging.
Resultaat
Na afloop van deze BVK-opleiding beschik je over alle nodige kennis en vaardigheden voor jouw rol als veiligheidskundige. Zo kun je de directie en de organisatie helpen bij het doorvoeren van veiligheidsmaatregelen en een duidelijk veiligheidsbeleid opstellen.
Ook leer je vertrouwd te raken met een rol als ‘aanspreekpunt’ en ‘adviseur’. Je kunt gevaren identificeren en omgaan met risico’s. Auditeren, inspecteren en monitoren is voor jou straks gesneden koek.
Is er een incident? Jij onderzoekt het en analyseert het, om daarna samen met de andere veiligheidskundigen een passend veiligheidsbeleid te maken.
Voor wie
Ben jij als leidinggevende verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen het bedrijf? Bijvoorbeeld als operationeel manager? Of ben jij preventiemedewerker of (hoofd) BHV’er? Dan is deze BVK Opleiding (Basis Veiligheidskunde) iets voor jou.
Het is wel fijn dat je affiniteit hebt met Arbeidsveiligheid. Bijvoorbeeld door relevante werkervaring (professioneel of vrijwilligerswerk), of een geldig diploma VCA Voor Operationeel Leidinggevenden.
De volgende aanvullende opleidingen zijn een pré:
- BHV
- Preventiemedewerker
Tijdsduur
De Opleiding Basis Veiligheidskunde van V-Kam Education bestaat uit zes lesdagen. Je hebt één vaste dag per week les op een locatie bij jou in de buurt.
Daarnaast besteed je zelf nog zo’n 4-8 uur per week aan zelfstudie en rond je een aantal praktijkopdrachten af. Je sluit de Opleiding Veiligheidskundige af met een examen.
Plaats & Data
2 cursussen beschikbaar
-
PlaatsUtrechtStartdatum27-03-2023Cursus dataDatum: 27-03-2023Begintijd: 09:00 uurBeschikbaarheidBeschikbaar
-
PlaatsUtrechtStartdatum08-06-2023Cursus dataDatum: 08-06-2023Begintijd: 09:00 uurBeschikbaarheidBeschikbaar
Investering
- Alles lesmaterialen
- Koffie, thee en water
- Uitgebreide en gezonde lunch
- Erkend Hobéon SKO-VK diploma
Certificaat
Heb je de verschillende vormen van toetsing met goed gevolg afgerond? Dan ontvang je na afloop van de opleiding een Hobéon SKO-VK diploma.
Vervolg BVK opleiding
Wil je meer verdieping op het gebied van veiligheidskunde? Schrijf je dan in voor de MVK opleiding of HVK opleiding.
Incompany BVK Opleiding
Wil je deze BVK opleiding liever op je eigen locatie volgen? Geen punt, onze trainer komt bij je langs. Jij zorgt voor de koffie, wij voor de rest. Vanaf zes deelnemers kan het al interessant zijn om te kiezen voor de incompany cursus. Vraag snel een offerte aan!
De voordelen van een incompany training?
- Jouw wensen, verwachtingen en gewenste trainingsresultaten omgezet in maatwerk
- Direct en praktisch toepasbaar in je eigen organisatie
- Geen reiskosten en reistijd van medewerkers
- Zelf je cursusdatum bepalen (in overleg)
Veel gestelde vragen
Wat is BVK?
BKV betekent Basis Veiligheidskunde. Als organisatie ben je verplicht voor een veilige werkomgeving te zorgen. Een BVK’er helpt hierbij. Hij of zij herkent gevaren, schat risico’s in, en zorgt ervoor dat er maatregelen worden genomen om ongelukken te voorkomen.
Hoe word je Veiligheidskundige?
Een Veiligheidskundige heeft een veiligheidskundige opleiding afgerond. Dat kan een BVK opleiding of de MVK -opleiding of HVK-opleiding zijn. Bij ons zijn al deze opleidingen Hobéon SKO-VK gecertificeerd. Je krijgt dus een goede, degelijke en praktische opleiding.
Welke vooropleiding heb je nodig voor de opleiding BVK?
Voor het volgen van de BVK opleiding, heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Een BVH-cursus, de cursus Preventiemedewerker of de opleiding tot KAM Coördinator zijn handig om gevolgd te hebben. Maar niet noodzakelijk.
Wat is het verschil tussen Basis Veiligheidskunde en Operationele veiligheidskunde?
Het grootste verschil is de naam. De ene opleider noemt de opleiding Basis Veiligheidskunde en de ander Operationele Veiligheidskunde. Qua inhoud maakt het weinig verschil. Onze BVK opleiding Hobéon SKO-VK gecertificeerd, dus kwalitatief heel goed!
Hoe kan ik mij verder verdiepen in Veiligheidskunde?
Er is online veel informatie te vinden over Veiligheidskunde. Wil je het grondiger aanpakken? Dan is een vervolgopleiding een goede manier om meer over Veiligheidskunde te leren. Een MVK opleiding is een vervolg van de BVK, en ook HVK is een optie. Tijdens de HVK opleiding ga je echt de diepte in. De focus ligt op management en beleid.
Op welke locaties kan ik de BVK opleiding volgen?
Onze opleiding is te volgen in Utrecht. Dat ligt lekker centraal in het land en is dus goed bereikbaar.