Direct naar content
 • Ervaring sinds 2001

 • Trainingen door heel Nederland

ATEX cursus online

Veilig werken in een explosiegevaarlijke omgeving?

Deze ATEX cursus e-learning leert je in hoofdlijnen hoe je om moet gaan met explosiegevaarlijke ruimtes.

De ATEX richtlijn bevat de voorschriften waar arbeidsplaatsen en arbeidsmiddelen aan moeten voldoen. Zodat je veilig kunt werken in, of in de buurt van, explosiegevaarlijke ruimtes.

Goed om te weten. Dit is een e-learning cursus. Dat betekent dat je de training online volgt, op momenten dat het jou uitkomt. 

Programma

Programma
Investering 319.-

Voor wie

De ATEX cursus is bedoeld voor iedereen die in een explosiegevaarlijke omgeving werkt. Je kunt dus werkzaam zijn als operator of productiemedewerker, maar ook als schoonmaker of medewerker technische dienst. Wat jouw functie ook is: met behulp van de ATEX cursus leer je alles omtrent explosiegevaar en de manier waarop je dit gevaar kunt beheersen.

Inhoud

Hoe ziet de ATEX cursus eruit?
De ATEX cursus geeft inzicht in de manier waarop je om moet gaan met explosiegevaarlijke ruimtes. Tijdens de cursus leer je aan welke eisen arbeidsplaatsen en arbeidsmiddelen moeten worden voldoen om een veilige werkplek te creëren. Binnen de ATEX cursus wordt aandacht besteed aan de volgende thema’s:

• Wat is ATEX?
• Wat is een explosie?
• Richtlijnen & wetgeving
• Gas- en stofeigenschappen
• Zones
• Beschermingsmaatregelen ontsteking
• Veilig werken

Hoe lang duurt de ATEX cursus?

De ATEX cursus van V-Kam Education duurt tien uur in totaal. Het betreft een e-cursus die je online in eigen tempo kunt volgen. Je hoeft de cursus dus niet binnen tien dagen af te ronden, maar bepaalt zelf hoe lang je erover doet.

Plaats & Data

313 cursussen beschikbaar

 • Plaats
  Rotterdam / Barendrecht
  Startdatum
  27-09-2023 15:00
  Beschikbaarheid
  Beschikbaar
  Inschrijven
  Inschrijven
 • Plaats
  Almelo
  Startdatum
  27-09-2023 18:30
  Beschikbaarheid
  Beschikbaar
  Inschrijven
  Inschrijven
 • Plaats
  Almelo
  Startdatum
  27-09-2023 20:00
  Beschikbaarheid
  Beschikbaar
  Inschrijven
  Inschrijven
 • Plaats
  Amsterdam
  Startdatum
  27-09-2023 15:00
  Beschikbaarheid
  Vol
  Inschrijven
 • Plaats
  Amsterdam
  Startdatum
  27-09-2023 16:30
  Beschikbaarheid
  Beschikbaar
  Inschrijven
  Inschrijven

Investering

ATEX cursus online
319.- ca. 10 uur (excl. btw/all-in)

ATEX oefentoetsen

Wil je het ATEX examen goed voorbereiden? Dat kan! Als je onze online ATEX cursus volgt, heb je namelijk beschikking over meerdere oefentoetsen. Elke keer dat je een oefentoets maakt, krijg je nieuwe vragen. Zo heb je na verloop van tijd een goed beeld van de vragen die je kunt verwachten tijdens het examen.

Wij raden we aan om regelmatig een ATEX oefentoets te maken, zodat je perfect voorbereid bent op het officiële landelijke ATEX examen.

ATEX proefexamen

Naast de ATEX oefentoetsen vormt het ATEX oefenexamen de laatste en tevens beste voorbereiding op jouw uiteindelijke eindexamen. Het proefexamen is precies zo opgebouwd als het eindexamen. Zo kun je vol zelfvertrouwen het ATEX examen doen.

ATEX examen

Na het volgen van de complete ATEX basiscursus doe je uiteindelijk schriftelijk ATEX examen. Aangezien je zelf het tempo van de cursus bepaalt, kun je ook zelf de datum uitkiezen waarop je examen wilt doen. Bij V-Kam Education ben je altijd verzekerd van voldoende data en locaties bij jou in de buurt.

Heb je het ATEX examen succesvol afgerond? Dan ontvang je binnen twee weken het digitale ATEX certificaat. Jouw ATEX basiscertificaat heeft een geldigheidsduur van vijf jaar.

Geldigheidsduur certificaat

Het ATEX basis certificaat is 5 jaar geldig.

Hoe kan ik me inschrijven voor de ATEX cursus?

Je kunt zich inschrijven voor de ATEX cursus via de oranje button ‘direct inschrijven’ aan de rechterzijde van deze pagina. Na de inschrijving ontvang je binnen 1 werkdag jouw persoonlijke gebruikersgegevens per mail. Daarmee kunt je direct  inloggen op de e-learning omgeving van onze website.

 

Kan ik je helpen?

Heb je vragen over een incompany training? Neem dan contact op met Bertine. Zij helpt je graag! Ook als je alleen even wilt sparren over wat jullie precies nodig hebben.

Je kunt hieronder ook direct een offerte aanvragen.


ATEX cursus online
319.- ca. 10 uur (excl. btw/all-in)
Feedback company reviews: 8.6 van de 10 sterren
Gratis annuleren tot 2 weken voor aanvang
Persoonlijk advies?