Direct naar content
 • Ervaring sinds 2001

 • Trainingen door heel Nederland

Preventiemedewerker cursus (1 dag)

Als (aanstaande) preventiemedewerker is het belangrijk dat je over de juiste kennis en vaardigheden beschikt. Dat je weet hoe je de RI&E (Risico Inventarisatie en Evaluatie) op een praktische manier kunt of laat uitvoeren.

Maar ook dat je kennis krijgt van de juiste toepassing van de Arbowet- en regelgeving. Wil je ook uitblinken in je vak als preventiemedewerker? Dan past deze preventiemedewerker cursus precies bij jou!

In het kort

Programma
Investering 369.-
Tijdsduur 1 dag
Lestijden 09.00 – 16.30
Certificaat Ja

Over de cursus

Met de cursus preventiemedewerker ondersteun je de werkgever als interne deskundige om een veilige en gezonde werkomgeving te bieden aan werknemers.
De naam preventiemedewerker is er al sinds de wijzigingen in de Arbowet van juli 2005. De preventiemedewerker heeft kennis van de arbeidsrisico’s van de organisatie.

Resultaat preventiemedewerker cursus

Na afloop van deze cursus beschik je over een goede basiskennis om jouw taak als preventiemedewerker effectief te kunnen uitvoeren. Je krijgt de nodige tips, tools en vaardigheden aangereikt. Deze cursus bevat ook de wijzigingen van de Arbowet 2017.

>> Wil je direct meer de diepte in? Alles te weten komen van bijvoorbeeld de RI&E? Dan is de 3-daagse opleiding Preventiemedewerker meer geschikt. 

Voor wie  

Deze cursus is geschikt voor de medewerker die verantwoordelijk is of wordt voor Arbo- en preventietaken binnen de organisatie. Of voor mensen die kennis willen maken met veiligheid, gezondheid en arbeidsrisico’s op de werkvloer.

Wat cursisten zeggen

 • Veel interactie

  Praktijkvoorbeelden en de onderlinge interactie

  – Sabina Eggen
  – december 2021
  5 van de 5 sterren
 • Veel informatie

  Goed overbrengen van de boodschap. Trainer wilde echt iets overbrengen.

  – Martyna Stanulewicz
  – januari 2021
  4 van de 5 sterren

Verschil met de 3-daagse Opleiding Preventiemedewerker

Naast deze 1-daagse cursus, bieden we de Opleiding tot Preventiemedewerker. Tijdens deze 3-daagse opleiding gaan we flink de diepte in. Je krijgt je huiswerk en kijkt hoe je de kennis in jóuw organisatie gaat inzetten. 

Deze 1-daagse cursus is voor mensen die voor het eerst kennis maken met veiligheid, gezondheid en arbeidsrisico’s op de werkvloer. Je krijgt goede basiskennis mee. 

Certificaat

Tijdens de cursus ontvang je toegang tot onze online leeromgeving, waarin je alle benodigde informatie kunt vinden. Deze informatie komt ongetwijfeld ook ná de cursus van pas. Binnen twee weken na afloop van de cursus staat het digitale certificaat klaar in het klantportal.

Inhoud preventiemedewerker cursus

De cursus preventiemedewerker duurt 1 dag, van 9:00 tot 16:30 uur.

Zoals gezegd behandelen wij tijdens de preventiemedewerker cursus alleen onderwerpen die ook daadwerkelijk van belang zijn in de praktijk. Het betreft de volgende thema’s:

 • Rol van de preventiemedewerker binnen het bedrijf
 • Overleg en communicatie met OR, PVT en Management
 • Arbowetgeving (inclusief actuele Arbowet wijzigingen 2017)
 • Arborisico’s
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Rol van de Arbodienst
 • RI&E
 • Voorlichting en onderricht
 • Motivatie van medewerkers
 • Ongevallen en bijna-ongevallen
 • Noodplan

Gratis downloads

Bij inschrijving voor deze praktijkgerichte preventiemedewerker training kun je je gratis registreren voor de online leeromgeving waarin je allerlei handige informatie, tips en voorbeelden kunt vinden en downloaden.

Plaats & Data

47 cursussen beschikbaar

 • Plaats
  Utrecht
  Startdatum
  21-10-2022
  Cursus data

  Startgarantie

  Datum: 21-10-2022
  Begintijd: 09:00 uur
  Beschikbaarheid
  Beschikbaar
  (Startgarantie)
  Inschrijven
  Inschrijven
 • Plaats
  Eindhoven
  Startdatum
  28-10-2022
  Cursus data
  Datum: 28-10-2022
  Begintijd: 09:00 uur
  Beschikbaarheid
  Beschikbaar
  Inschrijven
  Inschrijven
 • Plaats
  Capelle aan den IJssel
  Startdatum
  03-11-2022
  Cursus data

  Startgarantie

  Datum: 03-11-2022
  Begintijd: 09:00 uur
  Beschikbaarheid
  Beschikbaar
  (Startgarantie)
  Inschrijven
  Inschrijven
 • Plaats
  Zwolle
  Startdatum
  14-11-2022
  Cursus data

  Startgarantie

  Datum: 14-11-2022
  Begintijd: 09:00 uur
  Beschikbaarheid
  Beschikbaar
  (Startgarantie)
  Inschrijven
  Inschrijven
 • Plaats
  Amsterdam
  Startdatum
  17-11-2022
  Cursus data

  Startgarantie

  Datum: 17-11-2022
  Begintijd: 09:00 uur
  Beschikbaarheid
  Beschikbaar
  (Startgarantie)
  Inschrijven
  Inschrijven

Investering

Preventiemedewerker cursus (1 dag)
369.- 1 dag (excl. btw/all-in)
Prijs is per persoon, inclusief:
 • Lesmaterialen
 • Onbeperkt koffie, thee en water
 • Uitgebreide en gezonde lunch
 • Certificaat

Online Preventiemedewerker Cursus

Het is ook mogelijk om de preventiemedewerker cursus online te volgen in een van onze online classrooms. Ook deze cursus duurt 1 dag en worden de belangrijkste onderwerpen behandeld.

Locaties

Je kunt deze cursus in heel Nederland volgen op een datum en locatie naar keuze. Je vindt hieronder het overzicht met de locaties en data. Deze cursus op jouw eigen locatie? Vraag hier jouw offerte aan!

Incompany Preventiemedewerker Cursus

Wil je deze preventiemedewerker cursus liever op jouw eigen locatie? Geen probleem, onze trainer komt bij jou langs. Jij zorgt voor de koffie, wij voor de rest. Vanaf zes deelnemers kan het al interessant zijn om te kiezen voor de in company cursus.

Deze cursus is ook prima te volgen als besloten groep in onze online classroom.

De voordelen van een incompany training?

 • Jullie wensen en verwachtingen omgezet in maatwerk.
 • Direct de praktische toepassing van de training in je eigen organisatie.
 • Geen reiskosten en reistijd van de medewerkers.
 • Vooraf intake om de gewenste trainingsresultaten goed in kaart te brengen.
 • Planning van een geschikte en passende cursusdatum in overleg.

Vraag hier jouw offerte aan!

Is een preventiemedewerker verplicht binnen een bedrijf?

Ja, een preventiemedewerker is door de Arbowet verplicht gesteld. Bij een bedrijf met 25 medewerkers of minder kan je als werkgever zelf de rol van preventiemedewerker vervullen. Zit je daarboven, dan dient er in ieder geval 1 werknemer aangesteld te worden al preventiemedewerker. Meer achtergrond over wat een preventiemedewerker is lees je in onze blog.

Moet een preventiemedewerker een BHV-diploma hebben?

Nee, dat is niet verplicht. Wel wordt het aangeraden, omdat het volgen van een BHV opleiding tot meer inzicht brengt. Daarnaast zullen gesprekken met bijvoorbeeld BHV-organisaties veel beter verlopen omdat de preventiemedewerker meer over het onderwerp weet.

Kan een preventiemedewerker meerdere nevenfuncties hebben?

Jazeker! Er moet wel goed worden gekeken of de nevenfuncties niet de onafhankelijkheid en objectiviteit beïnvloeden. Een preventiemedewerker kan bijvoorbeeld ook prima de rol van KAM coördinator vervullen. 

Volg de preventiemedewerker training en leer alles over praktische Arbo-aspecten!

Sinds de Arbowet is gewijzigd in 2005, moet iedere organisatie een preventiemedewerker in huis hebben. Als preventiemedewerker moet je over specifieke vakkennis beschikken. Een praktische cursus preventiemedewerker is daarom onmisbaar. V-Kam Education biedt zo’n cursus. Het grootste voordeel van deze cursus: in relatief korte tijd heel veel leren over praktische Arbo-aspecten. Zo heb je alle kennis in huis om jouw vak straks vol zelfvertrouwen uit te oefenen!

Wil je graag uitgebreider op de verschillende onderwerpen ingaan?  Dan kun je er ook voor kiezen om de 3-daagse opleiding preventiemedewerker te volgen.

De cursus preventiemedewerker is erg leerzaam

Een opleiding wordt natuurlijk pas interessant als je zeker weet dat de opgedane kennis ook daadwerkelijk relevant is voor de praktijk. Daar ben je bij V-Kam Education altijd van verzekerd. Niet alleen bieden wij de allerbeste docenten met een flinke dosis praktijkkennis, ook hechten wij veel waarde aan de opbouw van competenties en vaardigheden.

Dat betekent dat jij of jouw personeel meer inzicht krijgt in praktische Arbo-aspecten, maar ook leert om deze kennis daadwerkelijk toe te passen. Een preventiemedewerker die bij ons zijn certificaat heeft gehaald presteert daardoor zichtbaar beter in de praktijk!

De preventiemedewerker opleiding is makkelijk te volgen

De cursus preventiemedewerker is geen moeilijke cursus. Dat komt omdat V-Kam Education zorgt voor goed materiaal en goede docenten die de informatie beknopt en praktisch kunnen overbrengen.

Een cursist moet daarom vooral over een gezonde portie verstand en enthousiasme beschikken. Daarnaast is een mbo werk- of denkniveau voldoende. Kijk ook eens naar onze blog over alles wat je moet weten van een preventiemedewerker.

Preventiemedewerker cursus (1 dag)
369.- 1 dag (excl. btw/all-in)
Feedback company reviews: 8.7 van de 10 sterren
Gratis annuleren tot 2 weken voor aanvang
Persoonlijk advies?