Direct naar content
  • Ervaring sinds 2001

  • Trainingen door heel Nederland

Gebruik je opleidingsbudget van 2024 voor een training in 2025. Lees hier hoe dat werkt. 

BHV’ers nodig? Zo vind je ze!

‘Voor al onze vestigingen heb ik BHV’ers nodig, en dat zijn er heel wat. Maar weinig medewerkers willen BHV’er worden. De werkdruk is zo hoog, dat ze er de tijd niet voor hebben. Hoe zorg ik ervoor dat mensen tóch BHV’er kunnen worden?

Deze vraag kwam langs tijdens een sessie met de KAM-Klankbordgroep. In zo’n sessie leggen deelnemers een probleem voor, en anderen vertellen hoe zij met een vergelijkbare situatie omgaan.

We delen een aantal ervaringen. Hopelijk heb jij er ook iets aan: 

1. Geef tijd en ruimte

‘De werkdruk is hier ook heel hoog. Wij merkten dat teamleiders daardoor weinig ruimte gaven: ‘Moet je nu alweer op training!?‘ Ik vraag daarom aan teamleiders om hun BHV’ers de vrijheid te geven -en die te laten voelen- om het werk te doen.’

2. Maak het verplicht 

‘In onze zorgorganisatie staat de zorg voor onze cliënten centraal. Daar hoort bij dat we genoeg BHV’ers hebben, bijvoorbeeld om snel te kunnen ontruimen.

Daarom is het bij ons in bepaalde functies verplicht om je BHV-diploma te hebben. Dat is niet altijd leuk, maar wel nodig.’

3. Slim werven 

‘Wij laten BHV’ers de nieuwe BHV’ers werven. Zij schatten in welke collega geschikt is en vertellen diegene wat het BHV’er zijn hen oplevert, zoals:  ‘Ook in privé situaties is het handig om BHV’er te zijn!’ Dat werkt hier goed.’

4. Maak het leuk

‘Bij ons (bouwbedrijf) moet iedereen een  BHV-diploma hebben. Daarvoor komen we na werktijd bij elkaar. We eten met z’n allen en daarna is er training bij ons op het bedrijf.

De trainer gebruikt hierbij als voorbeeld de ongevallen die (ooit) bij ons zijn voorgevallen. En dat werkt! Het maakt daardoor meer indruk. Deze avonden zijn nuttig, maar ook leuk én gezellig.’

5. Werk samen

‘Wij zitten in een verzamelpand. Daarom werken we samen met andere bedrijven in het pand. We delen de ‘last’, en dat scheelt. En het onderhoud aan AED en Verbandkoffers is uitbesteed.’

BHV’ers gevonden?

Dan is de volgende stap: deze mensen trainen.

Onze bhv-basiscursus is een mix van online leren en oefenen in de praktijk. Via onze e-learning module leren je medewerkers de theorie over eerste hulp, levensreddende handelingen, brandbestrijding, ontruiming en communicatie. Is dit goed afgerond? Dan volgt het praktijkgedeelte.

BHV training bij jullie op locatie

Moeten er meer dan 4 bhv’ers worden opgeleid? Dan kán een incompany training interessant zijn. De trainer komt dan bij jullie op locatie. Wil je hier meer over weten? Vraag hier dan vrijblijvend een offerte aan.

Onze BHV cursussen

  • Onze BHV basiscursus is een mix van online leren en oefenen in de praktijk. Via onze e-learning module leer je de theorie Daarna volg je het praktijkgedeelte.

  • Houd een geldig BHV certificaat en vol ieder jaar de BHV Herhalingscursus. Zo houd je jouw kennis en vaardigheden op peil.

Ook interessant…

Dit blog is geschreven door Elisabeth van Munster

Marketing manager

Elisabeth schrijft regelmatig blogs over onderwerpen als Kwaliteit, Arbo en Milieu. Daarbij gebruikt ze de input van collega’s, trainers en de Klankbordgroep. En dat levert vaak mooie en nuttige content op!

Lees meer