Direct naar content
  • Ervaring sinds 2001

  • Trainingen door heel Nederland

Gebruik je opleidingsbudget voor een training in 2024. Lees hier hoe dat werkt.

Hoe lang is een BHV certificaat geldig?

Bedrijfshulpverlening, oftewel BHV: elk bedrijf en iedere organisatie in Nederland is ermee bekend. Het is dé manier om adequaat hulp te bieden bij ongelukken en calamiteiten op de werkvloer.

Ben jij BHV’er en wil je weten hoe lang je BHV certificaat geldig is? Je vindt het antwoord hier! 

Essentiele kennis en vaardigheden

Het antwoord op de vraag ‘Hoe lang is een BHV certificaat geldig?’ is helder: dat is één jaar. De Arbowet schrijft namelijk voor dat een BHV training om het jaar herhaald moet worden.

Waarom? Omdat je kennis en vaardigheden na verloop van tijd afnemen. En jouw kennis en kunde zijn van essentieel belang bij ongelukken en calamiteiten op de werkvloer. Belangrijk dus, dat je deze waardevolle kennis zo goed mogelijk op peil houdt.

Verloopt jouw BHV certificaat binnenkort en wil je je BHV status behouden? Dan is het de hoogste tijd om je geheugen op te frissen met een herhalingscursus.

Is een BHV herhaling verplicht?

Ben je bhv’er en heb je jouw certificaat langer dan een jaar geleden behaald? Dan is je BHV status verlopen. Geen zorgen; met een BHV-herhalingscursus zorg je ervoor dat je certificaat geldig blijft.

Is zo’n bhv herhaling eigenlijk verplicht? Nee, dit is niet verplicht. Maar zonder geldig BHV certificaat ben je niet langer bevoegd om bedrijfshulpverlening te bieden. Ben je de enige bhv’er binnen jouw bedrijf of organisatie? Meld je dan op tijd aan voor een BHV herhaling. Afhankelijk van de grootte en de sector van de organisatie is de aanwezigheid van één of meerdere BHV’ers verplicht.

Ben je BHV’er en wil je je certificaat verlengen? Check via onderstaande knop waar en wanneer er een BHV herhalingscursus bij jóu in de buurt gegeven wordt! 

  • Houd een geldig BHV certificaat en vol ieder jaar de BHV Herhalingscursus. Zo houd je jouw kennis en vaardigheden op peil.

Ook interessant…