Direct naar content
  • Ervaring sinds 2001

  • Trainingen door heel Nederland

Hoe lang is een BHV certificaat geldig?

Bedrijfshulpverlening, oftewel BHV: elk bedrijf en iedere organisatie in Nederland is ermee bekend. Het is dé manier om adequaat hulp te bieden bij ongelukken en calamiteiten op de werkvloer.

Ben jij BHV’er en wil je weten hoe lang je BHV certificaat geldig is? Je vindt het antwoord hier! 

Hoe lang is een BHV certificaat geldig?

De vraag: ‘Hoe lang is mijn BHV certificaat geldig?’ krijgen we vaak. De vuistregel van uit de overheid is: één jaar.

In sommige organisaties gelden soms andere regels. Wat de regels bij jullie zijn, check je bij jouw leidinggevende of HR-manager.

Is een BHV herhaling verplicht?

In het Arboportaal van de overheid staat dat een jaarlijkse bhv-herhalingcursus verstandig is. Waarom? Omdat je kennis en vaardigheden na verloop van tijd afnemen. En jouw kennis en kunde zijn enorm belangrijk als er een ongeluk of calamiteit is. Daarom is het nodig dat je je kennis op peil houdt.

Hoe vaak moet je je bhv herhalen?

Het advies van de overheid is om dit elk jaar te doen. Ben jij bhv’er en heb je jouw certificaat langer dan een jaar geleden behaald? Dan kán het zijn dat jouw bhv status is verlopen. Of dit zo is, check je bij jouw HR-afdeling.

Is jouw certificaat verlopen? Volg dan een BHV-herhalingscursus zodat dat je bevoegd bhv’er blijft.

Moet je bhv elk jaar herhalen?

Nee, dit is niet verplicht. De arbowet raad het wél aan.

Zonder geldig BHV certificaat kan het zijn dat je onbevoegd bedrijfshulpverlener bent. Check bij HR of de KAM-coördinator welke regels bij jullie gelden.

Ben je BHV’er en wil je je certificaat verlengen? Check via onderstaande knop waar en wanneer er een BHV herhalingscursus bij jóu in de buurt gegeven wordt! 

  • Houd een geldig BHV certificaat en vol ieder jaar de BHV Herhalingscursus. Zo houd je jouw kennis en vaardigheden op peil.

Ook interessant…