Direct naar content
  • Ervaring sinds 2001

  • Trainingen door heel Nederland

Maak de ‘Dag van de BHV’ tot een succes!

De bhv’ers in jullie organisatie doen goed werk. Daarom is de jaarlijkse Dag van de BHV ontzettend belangrijk. Het is hét moment om jullie bhv’er(s) in het zonnetje te zetten. 

Maak er op 6 november een geweldige Dag van de BHV van met deze 5 tips: 

1. Bedank je bhv’er    

Allereerst: laat merken hoe je blij je met je bhv’er bent. Geef een kaartje of een kleinigheidje. Het is extra leuk om hier een speciaal moment van te maken. Bijvoorbeeld in de pauze, met alle collega’s erbij. Zo weet iedereen meteen wie er bhv’er is.

2. Organiseer een bhv-activiteit

Test de bhv-kennis van je medewerkers met deze bhv-quiz. Of geef een workshop waarin jullie bhv’er laat zien waarvoor hij of zij er is. Maak het extra indrukwekkend en vraag er een lotus-slachtoffer bij. 

3. Laat iedereen het weten

Dat het de Dag van de BHV is, mag iedereen weten! Download de toolkit op www.dagvandebhv.nl. Je vindt er onder andere posters, leaflets en afbeeldingen voor op de socials. 

4. Nomineer jouw bhv’er

Was jullie bedrijfshulpverlener van bijzondere betekenis bij een incident? Of heeft jullie bhv’er goed werk gedaan voor jullie bhv-organisatie? Laat het weten, en wie weet verdient jullie bhv’er de eretitel BHV’er van het jaar

Op 6 november wordt deze prijs uitgereikt: een award, een cheque van €1000,- voor een goed doel én een persoonlijke cheque van €1000,-.

Nomineren kan nog tot half oktober. Klik hier voor meer info over de verkiezing.

5. Een broodje BHV

Een Broodje BHV mag niet ontbreken op de Dag van de Bedrijfshulpverlening! Bekijk hier het recept voor een ‘Ontruimingspuntje’ of bedenk jullie eigen broodje BHV. Een mooie manier om tijdens de lunch het gesprek te starten.

Bonustip!

Heb je niet genoeg bhv’ers in je organisatie? Gebruik dan een leaflet uit de toolkit om collega’s enthousiast te maken. Het werkt het best om collega’s persoonlijk te vragen of ze bhv’er willen worden. Of erover na willen denken. 

Wil je een BHV cursus volgen?

Dan zit je bij V-Kam Education goed! Wij hebben verschillende BHV opleidingen: de BHV Basis cursus tot Hoofd BHV. Bekijk hieronder het aanbod:

  • Onze BHV basiscursus is een mix van online leren en oefenen in de praktijk. Via onze e-learning module leer je de theorie Daarna volg je het praktijkgedeelte.

  • Houd een geldig BHV certificaat en vol ieder jaar de BHV Herhalingscursus. Zo houd je jouw kennis en vaardigheden op peil.

  • Volg in 3,5 dag de opleiding tot Hoofd BHV. Hierna kun jij de BHV organisatie in jouw bedrijf inrichten. Helemaal volgens de geldende wet- en regelgeving.

Ook interessant…

Dit blog is geschreven door Elisabeth van Munster

Marketing manager

Elisabeth schrijft regelmatig blogs over onderwerpen als Kwaliteit, Arbo en Milieu. Daarbij gebruikt ze de input van collega’s, trainers en de Klankbordgroep. En dat levert vaak mooie en nuttige content op!

Lees meer