Direct naar content
  • Ervaring sinds 2001

  • Trainingen door heel Nederland

KAM-coördinator? Vergroot je kennis!

De inhoud van dit blog is gecheckt door trainer Monique Moraal

Ik ben KAM-coördinator, welke cursus raden jullie mij aan?

Deze vraag krijgen onze trainers en opleidingsadviseurs geregeld. Het antwoord daarop is niet voor iedereen hetzelfde. Want: waar heb je behoefte aan? Welke kennis en vaardigheden wil je trainen?

Toch zijn er trainingen die voor bijna elke KAM-coördinator zinvol zijn. We zetten ze hier op een rijtje.

1. KAM-coördinator opleiding

Dit klinkt misschien té voor de hand liggend. Maar het is niet vanzelfsprekend dat elke KAM-coördinator deze opleiding volgt.

Je kunt daardoor veel vragen hebben. Hoe pas ik ISO normen toe? Hoe zet ik een goed KAM-managementsysteem op? En hoe krijg ik mijn collega’s mee in mijn verbeterplannen?

Tijdens onze praktijkgerichte KAM-coördinator opleiding krijg je antwoord op al dit soort vragen. Van bevlogen trainers uit het vak. Na afloop heb je alle tools in handen, die je als KAM-coördinator nodig hebt.

2. Interne audit training

Als KAM-coördinator voer je audits uit. Tijdens de KAM-coördinator opleiding leer je hier de basis van. Bij de 2-daagse Interne Audit Training ga je meer de diepte in. Je traint je vaardigheden en leert technieken om nóg beter te worden.

Bovendien leer je resultaten goed te analyseren en inzichtelijk te presenteren. Zo spreekt het meer tot de verbeelding van het management. Vooral dat laatste werpt in de praktijk zijn vruchten af! 

3. ISO 9001 Implementatietraining

Waarschijnlijk ben jij als KAM’er ook verantwoordelijk voor het kwaliteitsmanagementsysteem. Het is belangrijk om dit systeem goed in te richten én te onderhouden.

Tijdens de 3-daagse ISO 9001 Implementatietraining leer je álles over de ISO 9001 norm. In 4 weken tijd vul je ‘m in voor jouw organisatie en heb je een plan van aanpak. Lekker praktisch dus!

Is jullie kwaliteitssysteem al wat ouder? Ook dan is dit een hele handige training. Want waar voorheen veel moest worden vastgelegd, is dat nu gelukkig anders. Tijd om de bezem erdoor te halen dus! Met deze training maak je je systeem klaar voor de toekomst.

4. Middelbare Veiligheidskunde (MVK)

Is veiligheid in jullie organisatie van levensbelang? Wil je hier serieus mee aan de slag? Dan is de Middelbare Veiligheidskundige opleiding iets voor jou. Heel wat KAM’ers volgen deze opleiding. Na afloop heb je een mooi compleet pakket aan kennis en vaardigheden in huis!

Onze MVK opleiding is beoordeeld en toegelaten door Hobeon SKO. Hierdoor heb je de garantie van een betrouwbare en erkende cursus! Met dit diploma kun je je als veiligheidskundige laten certificeren en registreren bij de stichting Hobéon SKO (Stichting voor de Certificatie van Vakbekwaamheid).

5. ISO 14001 training

Met een ISO 14001 certificering toon je aan dat je kennis hebt van de impact die jouw organisatie heeft op het milieu. Maar ook dat je zo duurzaam mogelijk werkt, om die impact zo laag mogelijk te houden. Daarbij heb je aandacht voor de hele keten; van leverancier tot afnemer.

Ben je hier redelijk nieuw in? Dan is de cursus ISO 14001 iets voor jou. Je leert in twee dagen alle ins en out over deze norm. Ook leer je het managementsysteem opbouwen volgens de eisen van de ISO 14001 norm.

Regel jij ook VCA-certificaten, Preventiemedewerkers & BHV’ers?

Ook dan helpen we je graag! Jouw medewerkers kunnen bij ons hun VCA certificaat halen of een BHV (herhaal) training volgen. Moet jullie Preventiemedewerker worden opgeleid? Ook dan kun je bij ons terecht.

Meerdere collega's tegelijk opleiden?

Dan is een incompany training lekker efficiënt. Je collega’s krijgen de training bij jullie op locatie. De praktijkvoorbeelden liggen daar voor het oprapen, en de cursusinhoud is meteen toe te passen. Je leest er hier meer over.

Ook interessant…

Dit blog is geschreven door Elisabeth van Munster

Marketing manager

Elisabeth schrijft regelmatig blogs over onderwerpen als Kwaliteit, Arbo en Milieu. Daarbij gebruikt ze de input van collega’s, trainers en de Klankbordgroep. En dat levert vaak mooie en nuttige content op!

Lees meer