Direct naar content
  • Ervaring sinds 2001

  • Trainingen door heel Nederland

Lees- & luistertips over veilig en gezond werken

Als KAM’er, Veiligheidskundige of Preventiemedewerker heb je een belangrijke taak: ervoor zorgen dat jouw collega’s veilig en gezond kunnen werken. In dit blog vind je lees- & luistertips die je hierbij helpen. 

De bestellinkjes op deze pagina gaan naar Managementboek.nl. Maar al deze boeken zijn natuurlijk ook te koop bij jouw lokale boekhandel.

📖 Leren van incidenten

Waar het oordeel begint, eindigt de waarneming.

We hebben maar al te vaak een oordeel over iets. Zonder nadenken of overleg. Met de hulp van dit boek leer je anders kijken naar veiligheid, mensen en werk. Open en nieuwsgierig. Begripvol en zonder oordeel. Dat zorgt voor eerlijke gesprekken over hoe mensen hun werk doen. En dat zorgt weer voor meer werkplezier en minder incidenten.

📖 Fatale bedrijfsongevallen

‘Half elf ‘s avonds. De bel gaat. Ik doe het licht aan en open de deur. Politie! “Bent u mevrouw Brugmans?”

Laura Brugmans verloor haar man door een bedrijfsongeval. In dit boek vertelt ze haar persoonlijke verhaal. Laura wil met dit boek meer aandacht vragen voor slachtoffers en nabestaanden van dodelijke bedrijfsongevallen. Maar ook voor de veiligheid op de werkvloer.

📖 Praktische handvatten 

Wat is het geheim van winnende teams? Kort gezegd: psychologische veiligheid.

Wat pyschologische veiligheid precies is en hoe het werkt, lees je in dit boek. Je krijgt praktische, toepasbare handvatten om met jullie team(s) toe te groeien naar een psychologisch veilig én vlammend werkklimaat.

Dit boek heb je binnen een paar uur uit en kunt dus snel aan de slag!

📖 Nudging bij gedragsverandering

Als iets kleins, zonder dat je het merkt, grote invloed heeft op je gedrag heet dat het bromvliegeffect. Ofwel: nudging. 

Met dit boek leer je de verschillende vormen van het bromvliegeffect. Je leert ze herkennen en op een goede manier inzetten. Zo kun je met nudging je medewerkers een duwtje in de goede, veilige of gezonde richting geven.

📖 Plezier bij het oplossen van problemen

We hebben het allemaal regelmatig: een probleem waar je maar niet uitkomt. Tijd voor hulp, in de vorm van dit kleine, gele boekje. Dit boek is zó anders, dat het werkt!

Je verzamelt eerst een groepje mensen. Bijvoorbeeld de collega’s uit één team. Blader blind door dit boek en scheur de eerste de beste bladzijde eruit. Let op: niet spieken. Laat het boek het werk doen, en sta versteld van de oplossingen die verschijnen. 

🎧 Verhalen die raken

Als jij je bezighoudt met een veilige werkvloer, dan is de podcast 𝙑𝙚𝙧𝙝𝙖𝙡𝙚𝙣 𝙞𝙣 𝙑𝙚𝙞𝙡𝙞𝙜𝙝𝙚𝙞𝙙 een aanrader!

Hierin komen verhalen over veiligheid samen met de mensen die het doen. Verhalen vanuit de wetenschap. Verhalen vanuit de praktijk. Over verschillende onderwerpen. En het zijn vooral verhalen die raken…

Deze inhoud is beschikbaar wanneer de marketing cookies geaccepteerd zijn.

🎧 Vergroot het werkgeluk van je medewerkers

Werkgeluk is individueel, maar er zijn onderdelen waarvan we weten dat het mensen gelukkig maakt.

Wanneer je weet wat werkgeluk is, kun je het onder je medewerkers meten. Met de uitkomsten kun je aan de slag om het werkgeluk te verhogen. Wil je weten hoe dat werkt en hoe je werkgeluk kunt meten? Luister dan deze podcast.

Het boek ‘Word een woest aantrekkelijke werkgever met werkgeluk’ bestel je hier.

Deze inhoud is beschikbaar wanneer de marketing cookies geaccepteerd zijn.

Ook interessant…

Dit blog is geschreven door Elisabeth van Munster

Marketing manager

Elisabeth schrijft regelmatig blogs over onderwerpen als Kwaliteit, Arbo en Milieu. Daarbij gebruikt ze de input van collega’s, trainers en de Klankbordgroep. En dat levert vaak mooie en nuttige content op!

Lees meer