Direct naar content
 • Ervaring sinds 2001

 • Trainingen door heel Nederland

Bewust Veilig-dag 2024

Veiligheid versterkt als je samenwerkt’. Dat is het thema van de Bewust Veilig-dag op woensdag 27 maart.

Doen jullie ook mee aan deze dag? Want hoe meer bedrijven meedoen, hoe beter we samen de werkplek veilig houden én bedrijfsongevallen voorkomen.

Samen werken aan veiligheid

Het is goed om te zien dat veiligheid in veel bedrijven op de kaart staat.
Maar zorgen voor een veilige en gezonde werkplek krijg je nooit in je eentje voor elkaar. Je moet samenwerken met collega’s en externe partners, zoals leveranciers en inhuur.

Veilig en gezond werken begint dan ook met bewustwording. En daar helpt de Bewust Veilig-dag bij. Gebruik deze dag dus in jouw organisatie, om extra aandacht te geven aan het onderwerp. Meld je aan op www.bewustveilig.com/aanmelden/

Veiligheid versterkt als je samenwerkt

Tips en ideeën voor de Bewust Veilig-dag

Het maakt niet uit hoe jouw bedrijf op 27 maart aandacht besteedt aan veilig en gezond werken, áls je er maar aandacht aan besteedt. Op de site van Bewust Veilig vind je allerlei materialen en ideeën. We zetten er hier een paar voor je op een rij:

1. Online toolboxen

Op 27 maart zijn er zes online toolboxen. Experts geven je dan belangrijke tips en handvatten over verschillende veiligheidsonderwerpen. Bekijk de onderwerpen en het tijdsschema op de toolboxpagina.

2. Hang posters op

Op de site van bewustvelig.com vind je posters om op te hangen in jouw bedrijf. Je downloadt hier ook social media posts waarmee je laat zien dat jullie meedoen. Bekijk hier de downloads.

3. Verspreid de Bewust Veilig-krant

De bewust veilig krant 2024

De Bewust Veilig-krant kun je zelf printen of laten drukken. In de krant lezen medewerkers hoe ze hun werkplek veilig maken en houden. Ze lezen over:

 • Werken op hoogte
 • Bewust én onbewust veilig
 • Lichamelijke klachten voorkomen
 • Werken met elektrisch materieel
 • Gevaarlijke stoffen in producten
 • Oude verflagen bewerken
 • Werken op en langs de weg
 • Jong en oud samen veilig

De krant is er in vijf verschillende talen: Nederlands, Engels, Duits, Pools en Roemeens.

4. Houd een Veiligheidsquiz

Gebruik de lunchpauze van 27 maart voor een interactieve veiligheidsquiz. Mentimeter is hier een handig tool voor.

Stel algemene vragen over veiligheid, maar ook specifieke vragen gericht op jullie organisatie. Verwerk ook de incidenten of (bijna-)ongevallen van afgelopen tijd in de quiz. Welke collega scoort het beste? 

5. Ga de werkvloer op

Werken jullie vooral op locatie? Bezoek deze dag dan een aantal locaties. Doe dit samen met de interne veiligheidskundige, kam’er, projectleider of met de directieleden. Ga met medewerkers ter plaatse in gesprek over de veiligheid op de locatie.  Wat gaat er goed? Waar moeten we aan werken? 

6. Maak een foto en win!  

Houd een fotowedstrijd. Collega’s maken met hun mobiel een foto waarop veilig en gezond werken duidelijk te zien is. Degene met de beste of meest creatieve foto, wint een prijs.  

7. Dit deden andere bedrijven

Hoe je meedoet, bepaal je zelf. Wil je wel wat organiseren, maar weet je niet precies wat? Meer leuke en creatieve ideeën van andere bedrijven bekijk je hier.

Over de Bewust Veilig-dag

De Bewust Veilig-dag is een jaarlijks evenement van Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland. Op deze dag besteden veel bedrijven in de bouw, techniek en onderhoudssector extra aandacht aan werken op een veilige en gezonde manier.

Dit jaar staat het in het teken van ‘Veiligheid versterkt als je samenwerkt’. Samenwerking is namelijk heel belangrijk om ervoor te zorgen dat de werkplek veilig blijft. Bekijk hier de website van de Bewust Veilig-dag

Train je medewerkers in Veilig Werken

Onze missie is om jouw medewerkers veiliger te laten werken. Dat doen we met praktijkgerichten trainingen, door trainers uit het werkveld.

Bekijk hieronder onze veel geboekte trainingen of klik hier voor een overzicht van al onze Arbo & veiligheid-trainingen.

 • Het veilig hijsen en aanslaan van lasten is ontzettend belangrijk. Door dit op de juiste manier te doen, voorkom je onveilige situaties en problemen.

  Deze cursus wordt gegeven op jullie eigen locatie. Zo kan dat wat geleerd is, meteen in de praktijk worden geoefend.

 • De VCA opleiding is bestemd voor iedereen die werkzaam is in de industrie of bouwnijverheid. In 1 dag haal je officieel VCA diploma.

 • Na het volgen van deze cursus ben je officieel bevoegd om elektrotechnische werkzaamheden uit te voeren. Je bent officieel NEN 3140 gecertificeerd.

 • Onze BHV basiscursus is een mix van online leren en oefenen in de praktijk. Via onze e-learning module leer je de theorie Daarna volg je het praktijkgedeelte.

Gerona Vos

Kan ik je helpen?

Heb je vragen over onze trainingen? Of twijfel je welke opleiding jouw medewerkers nodig hebben? Bel dan gerust even met Gerona. Ze helpt je graag!

Ook interessant…

Dit blog is geschreven door Arjen van Ark

Directeur

Arjen is onze directeur. Hij weet echt alles over onze trainingen. Zijn doel is de perfecte opleiding vinden die past bij jullie leerdoelen. En af en toe schrijft hij hierover.

Lees meer