Direct naar content
  • Ervaring sinds 2001

  • Trainingen door heel Nederland

Wat kost een bedrijfsongeval?

Als werkgever ben je verplicht om de veiligheid in jouw bedrijf op orde te hebben. Dat kost tijd en geld, wat er niet altijd is. Daardoor krijgt veiligheid soms geen prioriteit. Terwijl dat wél nodig is.

‘If you think safety is expensive, try an accident’

Misschien ken je de quote wel: ‘If you think safety is expensive, try an accident.’ Veilig werken kost geld. Maar een bedrijfsongeval is veel kostbaarder. Op meerdere manieren:

Pijn en verdriet bij slachtoffers

Elk jaar krijgen meer dan 200.000 medewerkers een ongeval op het werk. Soms zijn het kleine ongelukjes, zoals een snee in een vinger. Soms betekent het dat iemand arbeidsongeschiktheid wordt. Jaarlijks zijn er zelfs 60 ongevallen waarbij de medewerker overlijdt. Pijn en verdriet is onbetaalbaar. Alleen daarom wil je ongelukken voorkomen!

Het kost de organisatie geld

Een ongeval op het werk kost geld. Denk aan de aansprakelijkheid, het niet kunnen werken, zorgkosten, revalideren. En niet te vergeten de tijd en energie die het iedereen kost.

Tevredenheid en betrokkenheid gaat omlaag

Een ongeval op de werkvloer heeft invloed op collega’s. Zeker als er vaker ongevallen zijn. De productiviteit daalt, en mensen raken minder betrokken. Dat kost geld. Zorg er dus voor dat er een goede veiligheidscultuur is. Dat mensen ongevallen durven melden. Zodat het voorkomen kan worden.

Wat doet het met jullie reputatie?

Tegenwoordig is nieuws in no-time verspreid. Goed nieuws, maar zéker ook slecht nieuws. Dus is er een ongeval bij jullie op het bedrijf? Dan weet al heel snel iedereen ervan. En dat kan slecht uitpakken voor jullie reputatie. Bij je medewerkers en je klanten. Maar ook bij het werven van bijvoorbeeld medewerkers.

Ongevallen voorkomen?

Zorg er dus voor dat ongevallen niet -of nauwelijks- voor komen. Door ze te voorkomen. Het scheelt jullie een heleboel (indirecte) kosten!

Neem de juiste veiligheidsmaatregelen. En zorg voor een goede veiligheidscultuur. Een Veiligheidskundige is hier gespecialiseerd in. Hij of zij zet veiligheid in jouw organisatie op de kaart.

Zoek je een opleiding voor veiligheidskundige? Dan zit je bij V-Kam Education goed! Bekijk hier onze Veiligheidskundige Opleidingen.