Direct naar content
  • Ervaring sinds 2001

  • Trainingen door heel Nederland

Zo start je ontspannen aan je vakantie

De laatste week voor je vakantie opneemt is vaak hectisch. Heb jij binnenkort vakantie? Dan hebben we een paar handige tips voor een ontspannen vertrek en terugkomst. 

1. Zorg voor een duidelijke overdracht 

Een duidelijke overdracht is belangrijk. Zo ga je met een gerust gevoel weg. Geef in de overdracht antwoord op de volgende vragen:

  • Welke taken draag je over? 
  • Wanneer moeten deze taken worden uitgevoerd?  
  • Hoe moet het gedaan worden? Is er een procesbeschrijving?
  • Wie zijn erbij betrokken?
  • Waar staan de benodigde gegevens?
  • Wat is de status (als dat belangrijk is)?

2. Ga voor een lege mailbox bij terugkomst

Je kent het wel; je komt terug van vakantie en hebt een propvolle mailbox. Dat kun je voorkomen. Hoe? Door een goede afwezigheidsmelding aan te zetten. Bijvoorbeeld:

Dankjewel voor je mailtje. Op 22 augustus ben ik terug van vakantie. Tot die tijd kun je terecht bij mijn collega Annelies van der Linde (06-12345678). Je kunt ook mailen naar info@v-kam.nl.

Heb je na mijn vakantie mijn hulp nodig? Stuur mij dan tegen die tijd de actuele stand van zaken. Deze mail wordt namelijk verwijderd. Je kunt me natuurlijk ook bellen als ik terug ben. Dan help ik je graag!

Deze melding scheelt je een hoop mailtjes doorspitten, tijd en uitzoekwerk. 

3. Ga niet direct in de niets-doen-modus

Het is verleidelijk om in je vakantie meteen niets meer te doen. Maar een te grote overgang kan ervoor zorgen dat je ziek wordt.

Hoe dat komt? Door de stress van het halen van deadlines of door de voorbereiding op je vakantie, maakt je lichaam cortisol aan. Een stresshormoon. Dat hormoon verzwakt je immuunsysteem. Hierdoor ben je vatbaarder voor virussen en bacteriën. Bouw je vakantie dus rustig op én af. Dat kan door bijvoorbeeld 1 of 2 dagen vrij te zijn voor en na je reis.

We wensen je een fijne en ontspannen zomer!

Dagje over deze zomer? Volg een training! 

Word of ben jij Preventiemedewerker en heb jij deze zomer tijd voor een praktische en korte training? Volg dan onze 1-daagse  Cursus Preventiemedewerker.  Trainer Ilse geeft je flink wat tips en tools, zodat jij je werk goed kunt doen!

Ook interessant…