Direct naar content
  • Ervaring sinds 2001

  • Trainingen door heel Nederland

Gebruik je opleidingsbudget voor een training in 2024. Lees hier hoe dat werkt.

Zit er verschil tussen een MVK opleiding en HVK opleiding?

Ben je geïnteresseerd in een cursus op het gebied van veiligheidskunde maar twijfel je of je voor een MVK opleiding moet kiezen of voor een HVK opleiding? Wij leggen je graag uit waar de focus ligt, wat het verschil is tussen beide cursussen én geven je wat extra informatie. Zo weet je zeker dat je de veiligheidskundige opleiding kiest die het meest geschikt is voor jou en jouw organisatie!

MVK opleiding van V-Kam Education

Binnen de MVK-opleiding van V-Kam Education® leer je alle basisprincipes op het gebied van veiligheids denken. De cursus is gericht op praktische onderwerpen en risico’s binnen en organisatie. Je leert hoe je veiligheidsplannen opstelt en deskundige advies uitbrengt, je stelt procedures op en voert evaluaties uit. Zo draag jij dírect bij aan een veilige werkomgeving in jouw organisatie! Binnen deze cursus concentreren we ons op directe operationele risico’s waar jij in jouw bedrijf mee te maken krijgt. Het gaat dan om vragen als:

  • Welke risico’s liggen op de loer binnen mijn organisatie?
  • Hoe coördineer ik de veiligheidstaken op de werkvloer?
  • Hoe zet ik mijn kennis om in praktijk?

Binnen deze 14-daagse cursus (1 lesdag per week) leren we je alle handvatten om de veiligheid binnen jouw organisatie op een goede manier te coördineren. Onze cursus heeft een sterke focus op de praktijk, zodat je alle kennis en vaardigheden meteen kunt toepassen op de werkvloer!

De HVK opleiding van V-Kam Education

De HVK-opleiding gaat nog een stapje verder op het gebied van veiligheid binnen organisaties. In deze cursus ligt de focus meer op management en sturing en leiden we je binnen 40 lesdagen (1 lesdag per week) op om als deskundig veiligheidsprofessional aan de slag te gaan. Dit betekent dat je intern of extern ondersteuning kunt verlenen bij het beheersen van (veiligheid)risico’s binnen een organisatie. Daarnaast gaat de HVK-opleiding verder in op veiligheidskundige modellen om sturing te kunnen geven aan de organisatie op het gebied van veiligheid. De focus binnen deze cursus ligt op:

  • Leidinggevende en sturende competenties
  • Complexe risico’s en (arbo)wetgeving op het gebied van veiligheid
  • Interne of externe ondersteuningsvaardigheden

De onderwerpen binnen onze cursus zijn afgestemd op de Hobéon SKO eindtermen. Met het door Hobéon SKO toegelaten diploma Hogere Veiligheidskunde (HVK) lever je gegarandeerd een waardevolle bijdrage aan een veilige werkomgeving, op zowel uitvoerend als beleidsniveau! 

Wil je meer informatie over een van deze cursussen of ben je benieuwd wanneer en waar ze plaatsvinden? Bezoek de cursuspagina en schrijf je meteen in!

MVK opleiding of HVK opleiding