Direct naar content
  • Ervaring sinds 2001

  • Trainingen door heel Nederland

Wat kwaliteitsmanagers moeten weten over het HR-systeem van de toekomst

In vergelijking met tien jaar geleden zijn Human Resource-systemen sterk verbeterd. In de toekomst zullen deze systemen nog veel meer zaken veranderen. Een vooruitblik van Leighanne Levensaler, senior vice-president van Human Capital Management Workday.

Optimalisatietool

Het belangrijkste verschil tussen nu en straks is dat we een HR-systeem nu nog zien als een applicatie waarmee human resources worden gemanaged; een applicatie waarbij de gebruiker zich aanmeldt om specifieke taken uit te voeren.         

Het HR-systeem van de toekomst, voorspelt Levensaler, is veel meer een optimalisatietool die volledig is geïntegreerd in operationele processen van andere bedrijfsafdelingen. In de toekomst wordt het gebruikt om personeelsgegevens te koppelen aan processen, beleid en bedrijfsdoelstellingen. Hierdoor kunnen mensen beschikken over de informatie die ze nodig hebben voor hun functie en hun teams. Nu nog is er ongelooflijk veel informatie over personen die niet wordt gebruikt.

KAM coördinator opleiding

Wilt u meer weten over normen en kwaliteitsmanagement? Schrijf u nu in voor de praktische KAM coördinator opleiding van V-Kam Education!

Het HR-systeem van de toekomst is dus geen applicatie voor het uitvoeren van transacties, maar een voorspellend en responsief systeem dat alerts en actieberichten genereert voor handelingen die mensen op dat moment uitvoeren. 

Voorbeeld
Een voorbeeld, neem talentmanagement. We gaan HR-systemen krijgen, die niet alleen aangeven op welke gebieden een bedrijf talent mist, maar ook waarom dat zo is en wat het beste is om te doen. Systemen dus, die tijdig de juiste informatie aanleveren.

Nieuwe rol HR-manager

In de toekomst krijgen HR-managers een andere rol, een gegeven dat centraal zal staan in de nieuwe generatie HR-systemen, die managers de benodigde data en analyses zullen moeten leveren, die aansluiten bij die nieuwe rol. 

Ze zoeken nu al veel meer de samenwerking op met collega’s van de marketing-, de communicatie- en de financiële afdeling (bijvoorbeeld als het gaat om het vinden en werven van de beste kandidaten). In de toekomst zullen ze de beschikking krijgen over steeds meer daarop toegesneden systemen.               

Bron: pwdegids.nl