Direct naar content
  • Ervaring sinds 2001

  • Trainingen door heel Nederland

ISO 9001 in de zorgsector

ISO 9001 cursus

Meer weten over ISO 9001? Schrijf u nu in voor de praktische cursus ISO 9001 van V-Kam Education!

Het Nederlandse Huisartsen Genootschap heeft al jaren een eigen vorm van kwaliteitscertificering. Praktijken kiezen echter steeds vaker voor de internationale ISO-standaard vanwege het feit dat deze – mits onder accreditatie (toezicht) uitgevoerd – door een onafhankelijke partij beoordeeld wordt en dus ook erkend wordt door verzekeraars.

Het feitelijke voordeel

Voor een huisartsenpraktijk met een gemiddeld aantal cliënten loopt de feitelijke totale vergoeding per jaar zo hoog op dat een praktijk binnen enkele jaren de hele investering in implementatie van het kwaliteitsmanagement-systeem en het behalen van het certificaat heeft terugverdiend.

Voorop staat natuurlijk dat een kwaliteitssysteem de dienstverlening van de praktijk en belevenis van de cliënt daarbij positief beïnvloedt. Met een gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem heeft een praktijk een uitstekend instrument in handen om continu zorg te blijven dragen voor verbetering van onder andere patiëntveiligheid, borging van patiëntgegevens, doorlooptijden, wachttijden en bijvoorbeeld het in kaart brengen van taken en bevoegdheden.

Heeft u een huistartsenpraktijk en wilt u meer weten over de vergoeding als u bereid bent een ISO 9001-certificaat te gaan behalen of het certificaat al bezit? Neem dan contact op met uw verzekeraar.

Bron: tuv.nl