Update Covid-19 - toegangsbewijs

Trainingen gaan door! Zowel live als in onze online classroom. Let op het toegangsbewijs. Lees verder.. Lees meer

0 sterren, gebaseerd op 0 reviews
Tijdsduur: 36 dagen
Investering: 16635,-(excl. btw/all-in)
 • 8,5 
 • Ervaring sinds 2001
 • Al 42.242 enthousiaste cursisten

Persoonlijk advies?
Bel ons  op 038 820 02 52

HVK opleiding Hogere Veiligheidskunde

Breng jouw kennis en kunde over veilig werken naar een hoger niveau met een HVK opleiding!

Ben jij verantwoordelijk voor de veiligheid op de werkvloer en wil je je kennis en kunde naar een hoger niveau tillen? Kies dan voor de HVK opleiding van V-Kam Education. Als praktijkgerichte opleider bieden wij je praktische handvatten waarmee je de veiligheid binnen een organisatie aantoonbaar vergroot. Met dit diploma op zak ben jij straks dé veiligheidsspecialist binnen je organisatie!

Voor wie is een HVK opleiding?  

Ben je als auditor of middelbaar veiligheidskundige verantwoordelijk voor de veiligheid binnen een organisatie en wilt je je kennis verdiepen? Of adviseer je organisaties in de rol van zzp’er of medewerker van een adviesbureau of arbodienst en wil je je kennis bijschaven of opschroeven? Dan is de opleiding Hogere Veiligheidskunde van V-Kam Education de juiste keuze voor jou. Met deze cursus leiden we je op om als deskundig veiligheidsprofessional aan de slag te gaan om intern óf extern ondersteuning te verlenen bij het beheersen van (veiligheids)risico’s op de werkvloer.  

HVK: wat kan je ermee?

Als Hoger Veiligheidskundige sta je als een van de vier kerndeskundigen genoemd in de Arbowet. Vanuit deze rol bied je ondersteuning bij alles wat met veiligheid te maken heeft op de werkvloer. Je kunt onder andere een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI en E ) toetsen, advies geven over bedrijfs- en arbeidsrisico’s én ervoor zorgen dat de juiste maatregelen genomen worden om deze risico’s te vermijden en te verkleinen.  De competenties van een Hoger Veiligheidskundige op een rij:

 • Je hebt brede kennis over veilig en gezond werken en bent het aanspreekpunt voor collega’s, inspectie SZW en overige instanties;
 • Je kunt veiligheidsvraagstukken op beleidsniveau bespreken en hierbij passend advies geven;
 • Je herkent veiligheids- en gezondheidsrisico’s op de werkvloer en kunt maatregelen nemen om deze te beheersen;
 • Je kunt omgaan met problemen op het gebied van arbeidshygiëne, ergonomie en PSA;
 • Je kunt daadkrachtig handelen bij een bedrijfsongeval en het bijbehorende onderzoek leiden.

Deze opleiding is erop gericht om je management- en adviesvaardigheden nog verder te ontwikkelen, zodat je alle kennis en kunde in huis hebt om als Hoger Veiligheidskundige aan de slag te gaan. Met een combinatie van managementvaardigheden, adviesvaardigheden én een hoog kennisniveau heb je straks alle tools in huis om – intern of extern - goed te kunnen functioneren als veiligheidsspecialist.

Hoe ziet de HVK opleiding eruit?

Hogere Veiligheidskunde is het hoogste niveau op het gebied van Veiligheidskundige opleiding. Alle docenten van V-Kam Education zijn praktisch ingesteld en hebben een schat aan ervaring. Ze geven je een studieplanning die past bij jouw specifieke situatie en bieden je uitstekende begeleiding tijdens het schrijven van afstudeerscriptie. De opleiding bestaat uit zes verschillende modules

1. Intro in risicofactoren
2. Veiligheid en personen
3. Industriële veiligheid
4. Veiligheid en organisaties
5. Risicomanagement
6. Afstudeerscriptie

De HVK-opleiding van V-Kam Education bestaat uit 36 lesdagen, met 1 lesdag per week (rekening gehouden met schoolvakanties) en lestijden van 8.30 uur tot 17.00 uur. Na afloop van de lessenperiode krijg je tijd om je scriptie te schrijven en te verdedigen. De doorlooptijd van een HVK opleiding van V-Kam is ongeveer anderhalf jaar.
 

HVK opleiding V-Kam: welke toelatingseisen zijn er?

Om toegelaten te worden tot deze opleiding beschik je over een afgeronde technische HBO/WO opleiding (of gelijkwaardig), of op hetzelfde niveau over een niet-technische HBO/MBO opleiding aangevuld met een afgeronde MVK opleiding.

De voordelen van de HVK opleiding van V-Kam:

 • Les van een praktijkgerichte, betrouwbare en erkende opleider
 • Cursuslocaties door heel Nederland
 • Aanbevolen door 100% van de cursisten

HVK-opleiding V-Kam: onze cursuslocaties

V-Kam Education geeft cursussen door het hele land. Zo weet je zeker dat er altijd een cursuslocatie bij jou in de buurt is. De HVK opleiding wordt aangeboden in Amsterdam, Arnhem, Rotterdam, Breda, Zeist, Groningen en Eindhoven. Wil je de HVK opleiding liever binnen je eigen bedrijf volgen? Geen probleem! Met de In company cursus van V-Kam komt de trainer langs op je eigen locatie. Jij zorgt voor koffie, wij voor de rest! Deze cursus kan al interessant zijn vanaf zes personen.

Ben je geïnteresseerd in deze cursus en ontvang je graag meer informatie? Bezoek vrijblijvend onze gratis informatieavond!

Benieuwd wanneer er een HVK opleiding van V-Kam bij jou in de buurt start? Check hieronder alle plaatsen en data! 

Tijdsduur: 36 dagen
Investering: 16635,-(excl. btw/all-in)
 • 8,5 
 • Ervaring sinds 2001
 • Al 42.242 enthousiaste cursisten

Persoonlijk advies?
Bel ons  op 038 820 02 52

Plaats en data

Sorteren op:

 • Startdatum Locatie Status
 • Ma. 08-11-2021 om 8:30Groningen36 daagse training. inschrijven
 • Vr. 26-11-2021 om 8:30Eindhoven36 daagse training. inschrijven
 • Za. 22-01-2022 om 8:30Breda36 daagse training. inschrijven
 • Do. 17-02-2022 om 8:30Zeist36 daagse training. inschrijven
 • Di. 15-03-2022 om 8:30Zwolle36 daagse training. inschrijven
meer data en locaties

Investering

€ 16.635,- p.p. exclusief BTW

Inclusief:

 • Boeken en readers
 • Lunches
 • Koffie en frisdrank tijdens lesdagen
 • Examenkosten
 • Evt. herexamen


In company

De HVK opleiding liever op jouw bedrijf? Geen punt, onze trainer komt bij jou langs. Jij zorgt voor de koffie, wij voor de rest. Vanaf zes deelnemers kan het al interessant zijn om te kiezen voor de in company cursus. Vraag snel jouw offerte aan!

 

Waarom een HVK opleiding?

Een HVK opleiding is de perfecte basis voor een functie als teamleider van een groep veiligheidskundigen. De cursus helpt je om een goed veiligheidsbeleid te voeren en om middelbaar- en hogeropgeleide veiligheidskundigen aan te sturen bij hun werkzaamheden en projecten op het gebied van veiligheid. Tijdens de opleiding HVK leer je hoe je zowel intern als extern ondersteuning kunt bieden bij het beheersen van (veiligheids)risico’s. Daarnaast zorgt de hoger veiligheidskundige opleiding ervoor dat je goed kunt adviseren als het gaat om veiligheidsthema’s. Tenslotte biedt deze cursus de perfecte basis voor toezichthouden tijdens complexe en risicovolle situaties.

Inhoud opleiding hoger veiligheidskundige

Als vanzelfsprekend staat veiligheid centraal tijdens de opleiding HVK. Je vergaart nieuwe kennis over risicobeheersing en je leert hoe je veiligheid op een goede manier kunt organiseren. Daarnaast leer je tijdens deze HVK cursus specifieke oorzaken van veiligheidsrisico’s herkennen en controleren. De opleiding is erop gericht om jouw management- en adviesvaardigheden nog verder te ontwikkelen, zodat je alle kennis en kunde in huis hebt om als Hogere Veiligheidskundige aan de slag te gaan.

De Hoger Veiligheidskundige opleiding van V-Kam Education bestaat uit zes modules:

1. Intro in risicofactoren
2. Veiligheid en personen
3. Industriële Veiligheid
4. Veiligheid en organisaties
5. Risicomanagement
6. Afstudeerscriptie

HVK cursus van V-Kam Education

Tijdens deze HVK cursus krijg je les van praktisch ingestelde docenten met ervaring. Je mag rekenen op een goede studie- en scriptiebegeleiding en een studieplanning die past bij jouw situatie. De HVK opleiding van V-Kam Education wordt altijd aangeboden op een locatie bij jou in de buurt. Heb je wegens omstandigheden een les gemist of weet je bij voorbaat al dat je een keer niet aanwezig kunt zijn? Dan kun je gebruikmaken van onze lesinhaalservice. Je kunt de les dan gratis inhalen op een van de andere HVK cursuslocaties. Een ander voordeel van de Hoger Veiligheidskundige Opleiding is het feit dat je één prijs betaalt voor het complete cursuspakket inclusief lesmateriaal, examen en inhaalmomenten. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. 

Interesse in de HVK opleiding van V-Kam Education? Schrijf je vandaag nog in of neem contact op voor meer informatie!

V-Kam Education werkt(e) onder andere voor:

Meer opdrachtgevers