Direct naar content
 • Ervaring sinds 2001

 • Trainingen door heel Nederland

Vacature: word jij onze nieuwe Commercieel medewerker binnendienst? Klik hier voor meer info.

Heftruckcertificaat halen

Je wilt snel en vertrouwd jouw heftruckcertificaat halen. Daarvoor ben je bij V-Kam Education aan het juiste adres. Bij ons heb je alle keuze! Variërend van een eendaagse heftruck cursus of herhalingscursus tot een tweedaagse opleiding voor beginnende heftruck chauffeurs. Je wilt toch ook uitblinken in jouw vak? Vind meteen de heftruck cursus die bij jou past!

Snel jouw heftruckcertificaat halen

Wil je een heftruckcertificaat halen, maar wel het liefst in een kort tijdbestek? Als je voldoende rij ervaring hebt op een heftruck haal je het heftruckcertificaat in slechts één dag. Onze gecertificeerde instructeurs hebben zelf ervaring met het rijden op de heftruck en verzorgen een praktijkgerichte heftruckopleiding voor jou. Snel een heftruckcertificaat halen betekent bij ons overigens niet dat we de lesstof in sneltreinvaart behandelen. Alle thema’s krijgen de aandacht die ze verdienen. Dat betekent ook dat we ervoor kiezen om curisten zonder rij ervaring naar minimaal een 2-daagse heftruck opleiding te sturen. Na succesvolle afronding ontvang je een heftruckcertificaat. Twijfel je nog over de juiste heftruckcursus? Gebruik dan onze heftruckcursus keuzehulp!

Waarom een certificaat voor de heftruck halen?

Het halen van een heftruckcertificaat is tegenwoordig onmisbaar. Elke werkgever is volgens de Arbowet verplicht om een vakkundige opleiding aan werknemers te bieden, ook als het gaat om bestuurders van de heftruck. Bovendien keren verzekeringsmaatschappijen vaak alleen uit als er een heftruckcertificaat aanwezig is. Het behalen van een heftruckcertificaat is echter niet alleen verstandig voor de verzekering. Ook jouw bedrijfsvoering heeft er baat bij. Na het halen van het heftruckcertificaat is jouw medewerker beter in staat om schade te vermijden en veiligheidsrisico’s in te schatten. Bovendien geeft het een professioneel signaal af richting opdrachtgevers en werknemers. Veilig werken maakt op deze manier immers aantoonbaar onderdeel uit van de bedrijfsvisie.

Afsluitend examen met certificaat en veiligheidspas

Om het heftruckcertificaat te kunnen halen moet de cursist eerst een theorie-examen ‘veilig werken met een heftruck’ afleggen. Dit examen bestaat uit 25 meerkeuzevragen, waarvan de cursist minsten 17 antwoorden goed moet hebben. Hierna volgt het praktijkexamen van de heftruckcursus. Dit examen bestaat uit een combinatie van de meest voorkomende situaties en rij-vaardigheden in de praktijk. Zijn beide examens met goed gevolg afgerond? Dan ontvangt de cursist een officieel heftruckcertificaat en een veiligheidspas. Beide zijn 5 jaar geldig.

Wat kun je na het halen van jouw heftruckcertificaat?

Na het halen van het heftruck certificaat beschik je over een flinke dosis kennis over de heftruck. Deze kennis varieert van de wet en regelgeving volgens de Arbowet tot kennis over lastgrafieken en laadgewichten. Ook leer je alles over verkeersvoorschriften, het uitvoeren van controles en persoonlijke beschermingsmiddelen. Uiteraard mag ook praktische kennis niet ontbreken. Daarom leer je tijdens de opleiding ook hoe je een heftruck kunt besturen en controleren, hoe je moet rijden met een lijst en hoe je een pallet kunt oppakken, wegzetten en stapelen. Ook de hellingproef komt tijdens dit praktijkdeel aan de orde. Kortom: na het halen van jouw heftruckcertificaat beheers je de heftruck als geen ander!

Ook een heftruck certificaat halen bij V-Kam Education? Kijk snel naar ons opleidingenaanbod en schrijf je in!

Missie

V-Kam Education® helpt jou efficiënter, veiliger en duurzamer werken!

Visie

V-Kam Education wil een integere en vernieuwende opleider zijn. Met passie en plezier in ons werk. We vinden het belangrijk goed naar onze Klanten te luisteren. Zo kunnen we de behoeften en verwachtingen van onze Klanten waar maken en overtreffen.

Door praktijkgerichte cursussen en trainingen willen we kennis en vaardigheden overdragen. Vanzelfsprekend volgens de nieuwste inzichten en actuele wet- en regelgeving.

Het continu blijven verbeteren inspireert ons. Samen gaan we voor het beste resultaat.

Onze merkwaarden

 1. ENTHOUSIAST
  we gaan voor enthousiaste klanten

 2. HELDER
  betrouwbaar en duidelijk

 3. BEVLOGEN
  snel, persoonlijk en verrassend

 4. PRAKTISCH
  ervaren en praktijkgericht

 5. AMBITIEUS
  elke dag een stukje beter

V-Kam Education, je merkt dat het werkt.