Update Covid-19 - toegangsbewijs

Trainingen gaan door! Zowel live als in onze online classroom. Let op het toegangsbewijs. Lees verder.. Lees meer

9 sterren, gebaseerd op 110 reviews
Tijdsduur: 1 dag
Investering: Op aanvraag,-
 • 8,5 
 • Ervaring sinds 2001
 • Al 42.242 enthousiaste cursisten

Persoonlijk advies?
Bel ons  op 038 820 02 52

Heftruck cursus basis

Je bent zelf een heftruckchauffeur, of je bent op zoek naar heftruck cursus voor iemand anders. Hoe dan ook: je bent je bewust van het belang van een goede heftruck cursus.  En de kans is groot dat de heftruck of reachtruck ook in uw bedrijf door meerdere medewerkers wordt bediend.

Dat betekent dat er geen sprake is van één vaste bestuurder, en dat brengt een risico met zich mee. Want ook incidentele bestuurders dienen op de hoogte te zijn van de veiligheids- en bedrijfsvoorschriften. De oplossing? De 1-daagse cursus van V-Kam Education!

Resultaat

Na deze praktische cursus beschikt de heftruckchauffeur over de juiste kennis en vaardigheden om veilig en efficiënt een heftruck te besturen. De training is conform de eisen van de Arbowet. Binnen twee weken na afloop van de cursus staat het digitale certificaat klaar in het klantportal.

Voor wie is deze heftruck cursus

Deze praktijkgerichte cursus is bestemd voor medewerkers die regelmatig een heftruck besturen en bedienen, maar nog niet over een certificaat beschikken.

Tijdsduur

Deze cursus duurt in totaal één dag en is verdeeld in twee delen. Dat betekent een dagdeel theorie en een dagdeel praktijk.

Programma

De 1-daagse heftruck opleiding van V-Kam Education bestaat voor het grootste deel uit een praktijkgedeelte. Dat houdt in dat het theoriegedeelte de praktijksituatie ondersteunt. Vooraf ontvangt de cursist een lesboek om de theorie (thuis) door te nemen. Kennis van de theorie wordt getoetst voor aanvang van de cursus. In het praktijkgedeelte worden verschillende praktische handelingen uitgevoerd en getoetst. Hierbij staat het veilig en bewust omgaan met de heftruck continu centraal. Daarnaast leert de cursist om schade aan goederen en omgeving te beperken, waardoor de kans op bedrijfsongevallen aanzienlijk vermindert. Deze heftruck cursus bevat de volgende modules: Heftruck, Elektropallettruck en Stapelaar.

Vooropleiding

Voor de heftruck cursus heb je, of jouw personeel geen specifieke vooropleiding nodig. Wel is het belangrijk dat de cursist de Nederlandse taal beheerst. Daarnaast is een minimale leeftijd van 16 jaar vereist. Werken er ook Poolse medewerkers in jouw bedrijf? Dan attenderen wij je graag op onze Poolse heftruck cursus. Tijdens deze heftruck opleiding krijgen Poolse werknemers dezelfde cursus als hun Nederlandse beroepsgenoten, maar dan in de taal die zij zelf spreken. Ook is het mogelijk om deze cursus in het Engels te volgen, daarvoor hoef je alleen maar contact met ons op te nemen. Dan regelen wij de rest.

Heftruckcertificaat

Binnen twee weken na afloop van de heftruck cursus staat het digitale certificaat klaar in het klantportal. Op aanvraag is een CCV Veiligheidsexamen of een CCV vakexamen ook mogelijk. Alle heftruck certificaten hebben een geldigheid van 5 jaar.

Tijdsduur: 1 dag
Investering: Op aanvraag,-
 • 8,5 
 • Ervaring sinds 2001
 • Al 42.242 enthousiaste cursisten

Persoonlijk advies?
Bel ons  op 038 820 02 52

  Ervaringen

 • Marco Eier vertelt:

  Goede uitleg

  Fijn om weer uitleg te krijgen over alle hijsmaterialen

 • Richard Ariens vertelt:

  Nieuwe dingen

  Complimenten voor de goede uitleg.

Investering

Op aanvraag

 

Meerprijs:

CCV Veiligheidscertificaat € 39,00
CCV Vakcertificaat (theorie en praktijk) € 219,00

In company heftruck cursus

Deze cursus verzorgen we incompany, op jullie eigen locatie.

 

De voordelen van een incompany training?

 • Jouw wensen en verwachtingen omgezet in maatwerk
 • Direct en praktisch toepasbaar in uw eigen organisatie
 • Geen reiskosten en reistijd van de medewerkers
 • Vooraf intake om de gewenste trainingsresultaten in kaart te brengen
 • Gewenste cursusdatum in overleg

Offerte aanvragen

Vul je gegevens in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de details van jouw aanvraag door te nemen.

Aanhef (Voor de juiste aanhef in de verdere communicatie)
Nieuwsbrief

Heeft u vragen?

Vragen? Bel ons. We helpen je graag verder.

038 820 02 52

Achtergrondinformatie heftruck cursus

Veel arbeidsmiddelen kunnen bij het opvolgen van de gebruiksaanwijzing én de voorlichting en instructie door de werkgever, veilig worden gebruikt. Voor bepaalde categorieën arbeidsmiddelen is echter een specifieke deskundigheid vereist.

Meer informatie vind je op de site van Arboportaal

Waarom een heftruck cursus volgen?

Als je heftrucks of vorkheftrucks gebruikt binnen jouw bedrijf ben je verplicht om de bestuurders grondig te instrueren. Dit is een algemeen geldende eis van de Arbowet en verzekeraars. De heftruck cursus van V-Kam Education voorziet jouw medewerkers van álle benodigde instructies. Na afronding van de opleiding zijn zij in staat om veilig te werken en gevaarlijke situaties te herkennen en voorkomen. Na succesvolle afronding ontvangen ze tevens het heftruckcertificaat. Dit vormt het schriftelijke bewijs voor de Arbowet en verzekeraars dat je aan de instructie-eis hebt voldaan. Als er dan toch een keer iets mis gaat, weet je zeker dat je goed verzekerd bent.   

Ook voor jouw heftruckcertificaat in 1 dag

V-Kam Education biedt verschillende soorten heftruck cursussen aan. De meest gekozen cursus is de opleiding heftruck 1 dag. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die al een heftruck of vorkheftruck kan besturen, maar nog geen officieel heftruckcertificaat heeft. Tijdens deze cursus leer je hoe je de heftruck kunt inspecteren en onderhouden, maar ook hoe je gevaarlijke omstandigheden kunt herkennen én voorkomen. 

Heftruck cursus herhalen

Ook de herhalingscursus heftruckchauffeur is een populaire cursus bij V-Kam Education. Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor heftruckchauffeurs die hun heftruck certificaat willen verlengen. Tijdens de heftruck herhalingscursus krijg je de mogelijkheid om jouw theorie- en praktijkkennis weer op te frissen.  Binnen deze heftruck cursus is er veel aandacht voor veilig werken in de praktijk. Daarnaast bestaat een deel van de cursus uit theorie, waarbij jouw bestaande vakkennis wordt getest. Tijdens deze heftruckcursus ligt de meeste nadruk op het praktijkgedeelte. Bij V-Kam Education zijn we er namelijk van overtuigd dat dit de belangrijkste basis is voor veilig werken in de praktijk. Aan het einde van deze praktische heftruck opleiding ontvang je een heftruckcertificaat en kun je de komende vijf jaar weer vooruit.

V-Kam Education werkt(e) onder andere voor:

Meer opdrachtgevers