Update Covid-19 maatregelen

Vanaf 2 juni starten de klassikale trainingen weer! Lees meer

9 sterren, gebaseerd op 107 reviews
Tijdsduur: 1 dag (7:00-14:30)
Investering: 319,-(excl. btw)

Persoonlijk advies?
Bel 038 820 02 52

Heftruck cursus (1 dag - gevorderde)

U bent zelf een heftruckchauffeur, of u bent op zoek naar heftruck cursus voor iemand anders. Hoe dan ook: u bent zich bewust van het belang van een goede heftruck cursus.  En de kans is groot dat de heftruck of reachtruck ook in uw bedrijf door meerdere medewerkers wordt bediend.

Dat betekent dat er geen sprake is van één vaste bestuurder, en dat brengt een risico met zich mee. Want ook incidentele bestuurders dienen op de hoogte te zijn van de veiligheids- en bedrijfsvoorschriften. De oplossing? De 1-daagse cursus van V-Kam Education!

Resultaat

Na deze praktische cursus beschikt de heftruckchauffeur over de juiste kennis en vaardigheden om veilig en efficiënt een heftruck te besturen. De training is conform de eisen van de Arbowet. Dit wordt aangetoond met het heftruckcertificaat dat binnen 14 dagen na afloop wordt opgestuurd en het veiligheidspasje dat de heftruckchauffeur bij zich kan dragen. 

Voor wie is deze heftruck cursus

Deze praktijkgerichte cursus is bestemd voor medewerkers die regelmatig een heftruck besturen en bedienen, maar nog niet over een certificaat beschikken.

Tijdsduur

Deze cursus duurt in totaal één dag en is verdeeld in twee delen. Dat betekent een dagdeel theorie en een dagdeel praktijk.

Programma

De 1-daagse heftruck opleiding van V-Kam Education bestaat voor het grootste deel uit een praktijkgedeelte. Dat houdt in dat het theoriegedeelte de praktijksituatie ondersteunt. Vooraf ontvangt de cursist een lesboek om de theorie (thuis) door te nemen. Kennis van de theorie wordt getoetst voor aanvang van de cursus. In het praktijkgedeelte worden verschillende praktische handelingen uitgevoerd en getoetst. Hierbij staat het veilig en bewust omgaan met de heftruck continu centraal. Daarnaast leert de cursist om schade aan goederen en omgeving te beperken, waardoor de kans op bedrijfsongevallen aanzienlijk vermindert. Deze heftruck cursus bevat de volgende modules: Heftruck, Elektropallettruck en Stapelaar.

Gratis
Bij open inschrijving bevat deze heftruck cursus ook de volgende gratis modules: Heftruck, Elektropallettruck en Stapelaar.

Vooropleiding

Voor de heftruck cursus heeft u, of uw personeel geen specifieke vooropleiding nodig. Wel is het belangrijk dat de cursist de Nederlandse taal beheerst. Daarnaast is een minimale leeftijd van 16 jaar vereist. Werken er ook Poolse medewerkers in uw bedrijf? Dan attenderen wij u graag op onze Poolse heftruck cursus. Tijdens deze heftruck opleiding krijgen Poolse werknemers dezelfde cursus als hun Nederlandse beroepsgenoten, maar dan in de taal die zij zelf spreken. Ook is het mogelijk om deze cursus in het Engels te volgen, daarvoor hoeft u alleen maar contact met ons op te nemen. Dan regelen wij de rest.

Heftruckcertificaat

Bij voldoende resultaat ontvangt iedere cursist binnen 14 dagen na de opleiding het officiële V-Kam Education® certificaat veilig werken met de heftruck. Op aanvraag is een CCV Veiligheidsexamen of een CCV vakexamen ook mogelijk. Alle heftruck certificaten hebben een geldigheid van 5 jaar.

Locaties heftruck cursus

U heeft keuze uit maar liefst 20 locaties door heel Nederland, waaronder: Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam, Assen, Deventer, Doetinchem, Ede, Emmen, Etten-Leur, Geleen, Heerenveen, Hengelo, Houten, Schiedam, Son (Eindhoven), Tilburg, Venlo, Wijchen, Zoetermeer en Zwolle.

Heftruck cursus | V-Kam Education®

Heftruck cursus incompany

Wilt u een in company cursus op uw eigen locatie? Geen punt, onze trainer komt bij u langs. U zorgt voor de koffie, wij voor de rest. Vanaf zes deelnemers kan het al interessant zijn om te kiezen voor de in company cursus. Vraag snel uw offerte aan!

Tijdsduur: 1 dag (7:00-14:30)
Investering: 319,-(excl. btw)

Uniek aan V-Kam Education

 • Ervaring sinds 2001
 • Snel & persoonlijk
 • Praktijkgericht
 • Dichtbij
 • ISO 9001 en NIBHV gecertificeerd

Persoonlijk advies?
Bel 038 820 02 52

Plaats en data

Sorteren op:

 • Startdatum Locatie Status
meer data en locaties

  Ervaringen

 • C. Bers vertelt:

  Goed

  Goede uitleg

 • M. Campschreur vertelt:

  Goede en rustige uitleg

  Goede en rustige uitleg. Luchtig verteld.

Investering

€ 319,- p.p. exclusief BTW

 

Inclusief:

 • Boek
 • Heftruckcertificaat
 • Veiligheidspasje

Meerprijs:

CCV Veiligheidscertificaat € 39,00
CCV Vakcertificaat (theorie en praktijk) € 219,00

 

In company

Deze training liever op uw bedrijf? Geen punt, onze trainer komt bij u langs. U zorgt voor de koffie, wij voor de rest. Vanaf zes deelnemers kan het al interessant zijn om te kiezen voor de in company cursus. Vraag snel uw offerte aan!

In company heftruck cursus

Wilt u deze Heftruck cursus liever op uw eigen locatie volgen? Geen punt, onze trainer komt bij u langs. U zorgt voor de koffie, wij voor de rest. Vanaf zes deelnemers kan het al interessant zijn om te kiezen voor de in company cursus. Vraag snel uw offerte aan!

 

De voordelen van een incompany training?

 • Uw wensen en verwachtingen omgezet in maatwerk
 • Direct en praktisch toepasbaar in uw eigen organisatie
 • Geen reiskosten en reistijd van de medewerkers
 • Vooraf intake om de gewenste trainingsresultaten in kaart te brengen
 • Gewenste cursusdatum in overleg

Offerte aanvragen

Vul uw gegevens in en we nemen binnen 1 werkdag contact met u op om de details van uw aanvraag door te nemen. We maken dan graag een passend voorstel voor u.

Aanhef (Voor de juiste aanhef in de verdere communicatie)
Nieuwsbrief

Heeft u vragen?

Vragen? Bel ons. We helpen u graag verder

038 820 02 52

Achtergrondinformatie heftruck cursus

Veel arbeidsmiddelen kunnen bij het opvolgen van de gebruiksaanwijzing én de voorlichting en instructie door de werkgever, veilig worden gebruikt. Voor bepaalde categorieën arbeidsmiddelen is echter een specifieke deskundigheid vereist.

Meer informatie vindt u op de site van Arboportaal

Waarom een heftruck cursus volgen?

Als u heftrucks of vorkheftrucks gebruikt binnen uw bedrijf bent u verplicht om de bestuurders grondig te instrueren. Dit is een algemeen geldende eis van de Arbowet en verzekeraars. De heftruck cursus van V-Kam Education voorziet uw medewerkers van álle benodigde instructies. Na afronding van de opleiding zijn zij in staat om veilig te werken en gevaarlijke situaties te herkennen en voorkomen. Na succesvolle afronding ontvangen ze tevens het heftruckcertificaat. Dit vormt het schriftelijke bewijs voor de Arbowet en verzekeraars dat u aan de instructie-eis hebt voldaan. Als er dan toch een keer iets mis gaat, weet u zeker dat u goed verzekerd bent.  

 

Ook voor uw heftruckcertificaat in 1 dag

V-Kam Education biedt verschillende soorten heftruck cursussen aan. Daarbij kunt u denken aan de algemene heftruck cursus in 1 dag, maar ook aan specifieke cursussen zoals de code 95 heftruck cursus of de gecombineerde cursus ‘veilig werken met de heftruck en reachtruck’. Ook is het mogelijk om de heftruck cursus in het Pools te volgen. De meest gekozen cursus is de opleiding heftruckcertificaat 1 dag. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die al een heftruck of vorkheftruck kan besturen, maar nog geen officieel heftruckcertificaat heeft. Tijdens deze cursus leert u hoe u de heftruck kunt inspecteren en onderhouden, maar ook hoe u gevaarlijke omstandigheden kunt herkennen én voorkomen. Na afloop van de heftruck cursus ontvangt u een officieel certificaat.

 

Heftruck cursus herhalen

Ook de herhalingscursus heftruckchauffeur is een populaire cursus bij V-Kam Education. Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor heftruckchauffeurs die hun heftruck certificaat willen verlengen. Tijdens de heftruck herhalingscursus krijgt u de mogelijkheid om uw theorie- en praktijkkennis weer op te frissen.  Binnen deze heftruck cursus is er veel aandacht voor veilig werken in de praktijk. Daarnaast bestaat een deel van de cursus uit theorie, waarbij uw bestaande vakkennis wordt getest. Tijdens deze heftruckcursus ligt de meeste nadruk op het praktijkgedeelte. Bij V-Kam Education zijn we er namelijk van overtuigd dat dit de belangrijkste basis is voor veilig werken in de praktijk. Aan het einde van deze praktische heftruck opleiding ontvangt u een heftruckcertificaat en kunt u de komende vijf jaar weer vooruit.

 

Heftruckcertificaat halen van Amsterdam tot Eindhoven

Waar in Nederland u zich ook bevindt; bij V-Kam Education kunt u overal uw heftruckcertificaat halen. Wij bieden diverse opleidingslocaties door heel Nederland, met heftruckcursussen op diverse data en tijdstippen. Want een heftruck certificaat halen doet u natuurlijk het liefst op de plaats en het moment dat u het beste schikt. Dus of u nu in Eindhoven zit of in Amsterdam; V-Kam Education heeft een cursuslocatie bij u in de buurt.

V-Kam Education werkt onder andere voor:

Meer opdrachtgevers