Direct naar content
  • Ervaring sinds 2001

  • Trainingen door heel Nederland

Gratis webinar: Alcohol, drugs en medicijnen & de werkvloer

Helaas, je kunt je niet meer inschrijven. Wil je op de hoogte gehouden worden van volgende webinars? Schrijf je dan in voor ons KAM-Praktijk:

Vul hier je gegevens in:

In welke onderwerpen ben je vooral geïnteresseerd?(Vereist)
(meerdere opties mogelijk)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werken onder invloed komt vaak voor. Veel vaker dan je denkt. Meestal zijn mensen zich er niet eens bewust van. Ze weten weinig over het effect van alcohol. Het gevolg? Ze gaan op zondagavond gezellig uit eten, en gaan op maandag met restalcohol in het lichaam aan het werk.

Hoe ga je hier goed mee om?

Wist je dat bij 7 van de 10 bedrijfsongevallen alcohol, medicijnen en/of drugs (ADM) in het spel is? En dat ADM vaak zorgt voor ‘kort verzuim’ en imagoschade? Genoeg redenen om het als serieus risico te zien.

Maar hoe weet je of iemand alcohol, drugs of medicijnen (ADM) gebruikt? Hoe ga je met dit risico om? En hoe ziet ADM Beleid eruit? Daarover gaat dit gratis webinar op dinsdag 24 januari.

Wat levert dit webinar mij op?

Als Preventiemedewerker, Veiligheidskundige of KAM-coördinator heb jij een belangrijke rol. Ook hierin. Bijvoorbeeld in het maken van ADM-beleid. Of door erover te praten. Met medewerkers en management. Samen maak je de werkvloer veiliger en gezonder. En wij gaan je daarbij helpen.

Na afloop van dit webinar:

  • heb je meer kennis over Alcohol, Drugs en Medicijnen op de werkvloer.
  • weet je wat jouw rol is, waar je op moet letten.
  • hoor je wat je kunt doen, wat een goede aanpak is.
  • leer je over ADM beleid: hoe zorg je ervoor dat dat echt goed is? Hoe ver mag je gaan met (preventieve) maatregelen? En hoe zit het met de privacy van de werknemers?

Wie geeft dit webinar?

Robert Mazier is directeur van Trafieq. Trafieq traint mensen in gedragsverandering. Ook op het gebied van middelen. Robert weet daarom alles over ADM en werk. Hij deelt zijn kennis, zet je aan het denken en helpt je op weg met ADM beleid.

Voor wie is het webinar?

Dit webinar is voor Preventiemedewerkers, Veiligheidskundigen, QHSE professionals en KAM coördinatoren. Heb jij een andere rol en spreekt het onderwerp je aan? Doe dan vooral mee.

Wat kost het om mee doen?

Ons doel is een veilige en gezonde werkomgeving voor iedereen. We delen daarom graag onze kennis, en kost dit webinar je helemaal niets.

Wanneer is het webinar?

Het webinar vindt plaats op dinsdag 24 januari 2023. Het duurt ongeveer een uur. We starten om 10.00 uur. Zorg ervoor dat je iets voor 10.00 uur inlogt.

> Goed om te weten: het webinar is niet terug te kijken!

* Bron: onderzoek van Het Trimbos instituut.