Inspectie SZW wil veiliger werken aan de weg

17 juli 2012

325 ongelukken

In de grond-, weg en waterbouw zijn volgens de Inspectie SZW de afgelopen 10 jaar 325 ongelukken gebeurd, waarbij bouwpersoneel in het ziekenhuis terechtkwam of zelfs om het leven kwam. Van de 340 slachtoffers van deze ongevallen zijn 18 werknemers overleden en hebben 118 blijvend letsel overgehouden. Verder kampt een op de vijf werknemers in de sector met gezondheidsklachten door het werk.

Extra controles

Volgens de Inspectie SZW is al veel gedaan door de branche om het werk in de grond-, weg- en waterbouw gezonder te maken, maar moet het nog beter. Dit jaar vinden ook weer extra controles plaats in de sector en wordt ingezet op betere voorlichting en afspraken met opdrachtgevers over hun verantwoordelijkheid voor veilige werkomstandigheden.

Bron: De Stentor

Cursus veilig werken aan de weg

Het is belangrijk dat u weet hoe u veilig kunt werken langs de weg. Dit werk brengt namelijk risico's met zich mee. Zo kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan door u of de weggebruiker. Met de online cursus Veilig werken aan de weg van V-Kam Education volgt u stap voor stap de CROW richtlijnen


V-Kam Education werkt onder andere voor:

Meer opdrachtgevers