Update Covid-19 - toegangsbewijs

Trainingen gaan door! Zowel live als in onze online classroom. Let op het toegangsbewijs. Lees verder.. Lees meer

Arbo en veiligheid opleidingen

Arbo en veiligheid is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Iedereen wil toch graag veilig werken en ook weer veilig thuis komen?! Continu zijn we alert op de risico's om ons heen.

Vandaar ook dat opleiding en training een nuttig middel is om met veiligheid bezig te zijn. Maar ook om het veiligheidsbewustzijn - vaak ook safety awareness genoemd - te verhogen. Dat kan als verantwoordelijke voor Arbo en veiligheid. Dan kies je bijvoorbeeld voor de KAM coördinator opleiding, de preventiemedewerker cursus of de preventiemedewerker opleiding

Ook als medewerker is veiligheid van levensbelang. Als heftruckchauffeur bijvoorbeeld is het belangrijk om efficiënt maar ook veilig te rijden. Een goede heftruck cursus is hierbij onmisbaar. De kennis en vaardigheden die opgedaan worden bij een cursus of training zijn een goede basis om verder te werken aan een veilige omgeving en bedrijfscultuur.

Medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal! Investeer daarom in een veilige werkomgeving.

Arbo & veiligheid in de praktijk

De Arbowet heeft strikte regels als het op veiligheid aankomt. Daarom zijn de juiste maatregelen op het gebied van preventie onmisbaar op de werkvloer. Het is onder andere belangrijk dat een aantal medewerkers beschikt over BHV en kennis heeft van arbeidsveiligheid. V-Kam Education biedt diverse Arboveiligheid opleidingen die gericht zijn op veiligheid en preventie op de werkvloer. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een BHV-cursus basis, maar ook voor een opleiding tot BHV-ploegleider of BHV-coördinator. Als vanzelfsprekend komen in al deze cursussen de eisen van de Arbowet en thema’s als preventie en arbeidsveiligheid uitgebreid aan de orde.

 

Arbocursus of complete opleiding?

V-Kam Education biedt een gevarieerd aanbod met opleidingen, trainingen en cursussen als het gaat om Arboveiligheid. Je kunt kiezen voor een 1-daagse training, een korte cursus of meerdaagse opleiding bij jou in de buurt. De cursussen en trainingen zijn meestal bedoeld voor het opfrissen van bestaande kennis, terwijl de meerdaagse opleidingen zich voornamelijk richten op het creëren van nieuwe kennis. Welke Arbocursussen en opleidingen we bij V-Kam Education zoal aanbieden? Dat varieert van een heftruckopleiding of opleiding tot preventiemedewerker tot een ISO 45001 cursus omtrent Arbomanagement. Nieuw in ons opleidingsaanbod is ook de online ATEX cursus, een speciale e-learning cursus omtrent explosiegevaar. Welke opleiding op het gebied van Arbo en veiligheid je ook zoekt; V-Kam Education zoekt samen met jou naar de juiste opleiding voor jou.

 

Arbo en milieu cursus

Arbo en Milieu is één van de deskundigheden van V-Kam Education. Daardoor zijn we inmiddels gespecialiseerd in dit soort thema’s. Vanuit dit specialisme hebben we een aantal speciale Arbo- en milieucursussen ontwikkeld. Je kunt bij ons bijvoorbeeld terecht voor een opleiding tot Arbo coördinator en preventiemedewerker en de milieu cursus. Met behulp van deze cursussen leer je alles over Arbo, veiligheid en milieu in de praktijk én de manier waarop de Arbowet over gezond en veilig werken denkt.

Waarom is Arbo en veiligheid zo belangrijk?

Passende arbeidsomstandigheden zijn van groot belang voor een gezonde en veilige werkplek. Werknemers moeten hun werk kunnen verrichten zonder daarbij bang te hoeven zijn voor lichamelijke of geestelijke schade. De Arbowet bepaalt welk beleid en welke arbeidsomstandigheden daarvoor nodig zijn. Of je nu werkgever of werknemer bent; je bent beide verantwoordelijk voor een gezonde en veilige werkplek. Dat betekent dat je als werkgever moet zorgen voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden. Als werknemer moet je op jouw beurt deze omstandigheden op een veilige manier benutten en jouw werkzaamheden op een verantwoorde manier verrichten. De Arboveiligheidsopleidingen van V-Kam Education dragen hieraan bij.

 

Ook een Arboveiligheid opleiding volgen bij V-Kam Education? Kijk snel naar ons opleidingen aanbod en schrijf je in!

V-Kam Education werkt(e) onder andere voor:

Meer opdrachtgevers