Direct naar content
  • Ervaring sinds 2001

  • Trainingen door heel Nederland

Waarom gebruiken wij Zoom?

De laatste weken staat het gebruik van online tools voor meetings, webinars en online classrooms enorm in de belangstelling. Direct na de maatregelen, die onze overheid genomen heeft op 16 maart, zijn wij gestart met de online classrooms om het verder leren mogelijk te maken voor onze klanten.

En met succes! De reacties van onze cursisten zijn enthousiast. “Digitaal les vond ik eerst spannend, maar uiteindelijk top efficiënt en de uitvoering prima, vertelde Kemira”. Een cursist van Vryhof reageerde “Van klassikaal naar online vanwege Corona; ik vond het een zeer positieve ervaring…”.

Ook Mariëtte was positief verrast: “Ik ben positief verrast door de online variant, terwijl ik mij op had gegeven voor de klassikale cursus.”

Zoom onterecht negatief in het nieuws

Helaas is de tool van Zoom ook negatief in het nieuws geweest. Hoe terecht is dat? Wij van V-Kam Education vinden dat het veel genuanceerder ligt. Er is een heuse hype ontstaan waardoor sommige organisaties Zoom in de ban hebben gedaan. En dat is onterecht!

Natuurlijk heeft Zoom in het verleden fouten gemaakt. Wie niet, zou ik zeggen? Zijn Microsoft, Facebook, Google, enzovoorts altijd foutloos geweest? Nee toch! Het mooie van de Zoom organisatie vind ik dat ze hier snel op zijn gaan acteren. Ze geven het ruiterlijk toe, communiceren vervolgens transparant hierover en nemen snel allerlei maatregelen. Inmiddels zijn er al tal van verbeteringen doorgevoerd.

Wat is er goed aan de Zoom tool?

Voor ons is Zoom de ideale tool om onze online classrooms mee te organiseren. Zoom past op dagelijkse basis zaken aan, waar ik als betalende klant keurig van op de hoogte wordt gehouden. Daarom werken onze trainers allemaal via een betaald account. Alle veiligheidsopties die mogelijk zijn, worden ingeschakeld. We hebben zelfs aangepast dat we niet op de servers van bijvoorbeeld China willen draaien. Bij welke online dienst of tool kun je dat zelf aanpassen?! Bij Zoom wel.

Wat maakt het leren via Zoom aantrekkelijke? Zoom is eenvoudig in gebruik, levert weinig technische problemen op bij gebruikers, werkt zonder installatie in alle browsers en heeft veel instellingen die je kunt aanpassen. Een enorme interessante optie die Zoom heeft, zijn de virtuele breakout rooms. Hierbij deel je deelnemers in kleine groepen op. Dit maakt het leerproces erg interactief en waardevol!

Daarbij is onze ervaring dat de performance, stabiliteit en de kwaliteit van de video verbinding beter is dan menig andere meeting tool.

Kortom, het is meten met twee maten, zoals Ronnie Overgoor in zijn artikel schrijft (zie link onderaan). “Want waarom mogen mensen van bijvoorbeeld Defensie niet op Zoom en wel op Facebook, op Google, op Instagram, Skype, en Webex?”

Volg veilig en vertrouwd jouw cursus in de online classroom van V-Kam Education!

Meer informatie en interessante artikelen over het veilig gebruik van ZOOM:

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft bij 13 veelgebruikte videobel-apps gekeken naar de belangrijkste privacyaspecten.

Lees ook eens het artikel “Zoom & privacy: zo kun je veilig videobellen [how to]” van Naomi van der Louw van DDMA. Zij is Legal Counsel bij DDMA, branchevereniging voor data en marketing. Ze is gespecialiseerd in het recht rondom privacy, social media en marketing.

Ook interessant: “Hou toch op met Zoom-bashen!” door Ronnie Overgoor, genomineerd Dagvoorzitter van het Jaar | Presentator en interviewer | Online videoplatform voor zakelijk Nederland 7DTV

Tot slot, “Bewust en veilig Zoom gebruiken (en andere tools)” door Marcel de Leeuwe, Independent e-Learning consultant.

Nagekomen tip: “Privacy-checklist videobellen (Zoom, Hangouts, Teams..)” inclusief handige Zoom privacy checklist, door Martijn Baltes van Vlot & Goed.

Download hier gratis onze Zoom handleiding voor gebruikers. Of de Zoom handleiding voor trainers.

© Willem Jan Beens, directeur V-Kam Education