8,6 sterren, gebaseerd op 427 reviews
Tijdsduur: 1 dag
Investering: 269,-(excl. btw)

Persoonlijk advies?
Bel 038 820 02 52

NEN 3140 cursus (keurmeester elektrische arbeidsmiddelen)

Wilt u vertrouwd en effectief de NEN 3140 cursus keurmeester voor elektrische arbeidsmiddelen zoals handgereedschap en machines/apparaten (aangesloten met een stekker) volgen? Dan is de cursus van V-Kam Education iets voor u. Tijdens deze 1-daagse opleiding tot keurmeester elektrisch gereedschap leert u elektriciteitsrisico’s in te schatten, inspecties uit te voeren en de bijbehorende administratieve werkzaamheden af te handelen.

Resultaat

Aan het einde van de cursus weet u bovendien alles over meetinstrumenten, grenswaarden en veel voorkomende gebreken. Kortom: de complete basis voor professioneel keurmeesterschap! Een basiscursus keurmeester elektrische arbeidsmiddelen is wettelijk gezien voldoende om te mogen keuren. Opgeleide keurmeesters zijn bevoegd voor het keuren van eigen arbeidsmiddelen en arbeidsmiddelen van derden.

Voor wie 

Deze keurmeester cursus is voor iedereen die zelf elektrische arbeidsmiddelen wil keuren. Een technische of elektrotechnische vooropleiding is niet noodzakelijk.

Tijdsduur

Het volgen van een NEN 3140 cursus hoeft geen lastige opgave te zijn. In slechts één dag rondt u de complete cursus af.  Hoe deze dag eruit ziet? Heel eenvoudig. Eerst een gedeelte lesstofbehandeling met aansluitend een praktijkopdracht/-toets.

Een cursus met oog voor theorie én praktijk

Deze NEN 3140 cursus bestaat uit theorie en praktijk. De volgende onderwerpen komen aan bod: 

 • Waarom, wanneer en  door wie mag er gekeurd worden
 • De risico’s van elektriciteit
 • Klasse-indeling elektrische arbeidsmiddelen
 • Grenswaarden en meetmethoden voor isolatieweerstand
 • Veel voorkomende gebreken en bijbehorende risico's
 • Visuele inspectie van apparatuur
 • Administratieve afhandeling van inspecties
 • Weerstand van beschermingsleidingen en lekstroom

Ook goed om te weten: tijdens de training wordt gebruik gemaakt van verschillende meetinstrumenten. U kunt ook uw eigen meetinstrument meenemen tijdens de cursus, zodat u gelijk de toepassing naar uw eigen praktijk maakt. Hierbij kunt u o.a. denken aan de bekende instrumenten van Fluke, Gossen Metrawatt en Nieaf-Smitt.

Officieel certificaat NEN 3140

Na afloop van de cursus sturen wij het NEN 3140 certificaat naar u op. Met dit certificaat voldoet zowel de werkgever als de werknemer aan de vereisten van de Arbowet en de Arbeidsinspectie. Dit certificaat heeft geen officiële geldigheidsduur. Om uw kennis en vaardigheden op het juiste niveau te houden, adviseren wij u deze cursus na 5 jaar te herhalen.

De NEN 3140 cursus wordt op diverse locaties gegeven

De NEN 3140 opleiding wordt verzorgd in: Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle. Zo vindt u altijd wel een cursuslocatie relatief dicht bij u in de buurt.

U kunt de NEN 3140 cursus ook incompany volgen

Vanaf 4 personen kunnen we deze cursus ook in company verzorgen. Dat scheelt weer reisuren en het heeft een gunstige invloed op de praktische toepassing van de cursus binnen uw bedrijf. Neem vandaag nog contact op voor een geschikt aanbod!

Tijdsduur: 1 dag
Investering: 269,-(excl. btw)

Uniek aan V-Kam Education

 • Ervaring sinds 2001
 • Snel & persoonlijk
 • Praktijkgericht
 • Dichtbij
 • ISO 9001 en NIBHV gecertificeerd

Persoonlijk advies?
Bel 038 820 02 52

Plaats en data

Sorteren op:

 • Startdatum Locatie Status
 • 11-03-2020 om 9:00Capelle aan den IJsselStartgarantie, Slechts 2 plaatsen beschikbaar inschrijven
 • 11-03-2020 om 9:00GroningenStartgarantie, Nog enkele plaatsen beschikbaar inschrijven
 • 19-03-2020 om 9:00Amsterdam inschrijven
 • 20-03-2020 om 9:00Hoeven (NB) inschrijven
 • 25-03-2020 om 9:00Zwolle inschrijven
meer data en locaties

  Ervaringen

 • Pascal Swetsers vertelt:

  Het in de praktijk meten/testen.

  Het in de praktijk meten/testen. Praktijk kennis van de trainer. Training op eigen locatie.

 • J. Jansen vertelt:

  Niet alleen de theorie

  Niet alleen de theorie maar ook in praktijk testen.

Investering

€ 269,- p.p. exclusief BTW

Inclusief:

 • Lunch
 • Lesmateriaal
 • Certificaat NEN 3140 keurmeester
 • Veiligheidspasje

In company

De NEN 3140 cursus keurmeester cursus liever op uw eigen locatie? Geen punt, onze trainer komt bij u langs. U zorgt voor de koffie, wij voor de rest. Vanaf zes deelnemers kan het al interessant zijn om te kiezen voor de in company cursus. Vraag snel uw offerte aan!

Incompany

Wilt u deze NEN 3140 cursus keurmeester liever op uw eigen locatie volgen? Geen punt, onze trainer komt bij u langs. U zorgt voor de koffie, wij voor de rest. Vanaf zes deelnemers kan het al interessant zijn om te kiezen voor de in company cursus. Vraag snel uw offerte aan!

 

De voordelen van een incompany training?

 • Uw wensen en verwachtingen omgezet in maatwerk
 • Direct en praktisch toepasbaar in uw eigen organisatie
 • Geen reiskosten en reistijd van de medewerkers
 • Vooraf intake om de gewenste trainingsresultaten in kaart te brengen
 • Gewenste cursusdatum in overleg

Offerte aanvragen

Vul uw gegevens in en we nemen binnen 1 werkdag contact met u op om de details van uw aanvraag door te nemen. We maken dan graag een passend voorstel voor u.

Aanhef (Voor de juiste aanhef in de verdere communicatie)
Nieuwsbrief

Heeft u vragen?

Vragen? Bel ons. We helpen u graag verder

038 820 02 52

Dé NEN 3140 cursus tot keurmeester!

Wilt u elektrische gereedschappen en machines kunnen keuren volgens NEN 3140? Dan is de praktijkgerichte NEN 3140 cursus keurmeester van V-Kam Education de juiste keuze voor u. Tijdens de cursus NEN 3140 leert u hoe u veilig kunt werken tijdens uw elektrotechnische werkzaamheden. U ontdekt tevens aan welke eisen de werkplek en hulpmiddelen moeten voldoen om veilig werken mogelijk te maken. Onze NEN 3140 training keurmeester wordt verzorgd op diverse locaties door heel Nederland. Daardoor vindt u altijd een training bij u in de buurt. U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deel te kunnen nemen aan deze opleiding NEN 3140. Na afloop van deze praktische cursus bent u een gecertificeerde keurmeester NEN 3140. 

Krijg ik ook een officieel NEN 3140 certificaat?

Na afloop van de NEN 3140 cursus ontvangt u een officieel NEN 3140 certificaat. Daarmee bent u bevoegd om arbeidsmiddelen, elektrische handgereedschappen en elektrische driefasenmachines te keuren. Als gecertificeerd NEN 3140 keurmeester bent u bovendien bevoegd om keuringen uit te voeren binnen uw eigen organisatie maar ook binnen andere organisaties. Met het certificaat van onze NEN 3140 training op zak voldoet u aan de in de Arbowet gestelde eisen. Dat betekent dat u voldoende geïnstrueerd bent en dat u over aantoonbare deskundigheid op het gebied van NEN 3140 keuringen beschikt.  

Zijn er nog meer NEN 3140 cursussen?

Is deze NEN 3140 opleiding de enige opleiding binnen ons cursusaanbod? Nee, er zijn nog verschillende andere NEN 3140 cursussen die u kunt volgen. Met de NEN 3140 keurmeester gevorderden cursus leert u bijvoorbeeld alles van de nieuwste ins en outs van het keurmeesterschap en houdt uw kennis op peil. Daarnaast kunt u ook een Cursus NEN 3140 VOP volgen. Dit kan op een van onze vele cursuslocaties, maar ook gewoon thuis achter uw computer. Ook de opleiding NEN 1010/NEN 3140 inspecteren van elektrische installaties mag niet in het rijtje ontbreken. Met deze opleiding kunt u niet alleen bestaande installaties keuren, maar bent u ook bevoegd om nieuwe installaties te inspecteren voor ingebruikname. Tenslotte bieden we u de cursus Installatieverantwoordelijke Werkverantwoordelijke NEN 3140. Met deze cursus NEN 3140 kunt u fungeren als eindverantwoordelijke voor de elektrische installatie en alle elektrische arbeidsmiddelen die binnen uw organisatie worden gebruikt.

 

V-Kam Education werkt onder andere voor:

Meer opdrachtgevers