Direct naar content
 • Ervaring sinds 2001

 • Trainingen door heel Nederland

Gebruik je opleidingsbudget voor een training in 2024. Lees hier hoe dat werkt.

Milieu cursus

Als je bezig bent of gaat met ISO 14001 is het handig dat je wat achtergrond informatie krijgt over milieu in het algemeen en over de milieu wet- en regelgeving.

Volg daarom deze gecombineerde ISO 14001/milieu cursus voor een optimale start met uw milieumanagementsysteem.

Resultaat

 • Actueel inzicht in milieu wet- en regelgeving m.b.t. ISO 14001 certificering
 • Praktische aanpak voor actueel houden van deze kennis
 • Kennismaking met MVO en integratie hiervan

Voor wie

De cursus is bedoeld voor functionarissen die betrokken zijn bij het opzetten, implementeren en gebruiken en beheren/onderhouden van een milieumanagementsysteem volgens de eisen van de ISO 14001-norm.

Tijdsduur

De cursusduur is 2 dagen, van 9:00 tot 16:30 uur. 

Inhoud milieu cursus

Onderwerpen die tijdens de cursus zullen worden behandeld, zijn:

 • Introductie in milieukunde
 • Milieu aspecten en milieu effecten
 • Wet- en regelgeving
 • Wet Milieubeheer & Activiteitenbesluit
 • ISO 14001:2015

Diploma

Na afloop krijgen de deelnemers een V-Kam Education® certificaat van deze ISO 14001/milieu cursus toegestuurd.

Leergang milieumanagement

Bij de leergang milieumanagement kun je kiezen uit de volgende modules:

Investering

€ 719,- p.p. exclusief BTW

Inclusief:

 • Lunch
 • Lesmateriaal
 • Certificaat

In company milieu cursus

Volg je de training liever op jouw eigen locatie? Geen punt! Onze trainer komt gewoon bij jou langs. Jij zorgt voor de koffie, wij voor de rest. Vraag snel jouw offerte aan.

Ervaringen

Lees de ervaringen van andere curisten

 

 

Waarom een milieutraining volgen?

De wet- en regelgeving is de afgelopen tijd steeds strikter geworden. Dat houdt concreet in dat er veel ontwikkelingen zijn op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Zo hebben onder andere de MVO-Prestatieladder en CO2-Prestatieladder een belangrijke plaats ingenomen binnen het bedrijfsleven. Een cursus milieu is daarom onmisbaar voor veel bedrijven. Met behulp van de milieucursus van V-Kam Education kun je inspelen op alle nieuwe ontwikkelingen. Deze opleiding milieu zorgt ervoor dat je weet hoe je een succesvol milieumanagementsysteem kunt opzetten én in stand houden.

Wat kan ik met deze milieuopleiding?

De milieuopleiding voorziet je van alle benodigde kennis op het gebied van de milieuwetten, regelgeving en milieuzorg. Na het volgen van deze training ben je op de hoogte van de inhoud van de ISO 14001 norm en kun je advies geven over milieubeleid. Deze opleiding milieu leert je alles over het aanvragen en beoordelen op milieukundig niveau en faciliteert kennis over thema’s als afval, milieuzorg, maatschappelijk verantwoord ondernemen en wetshandhaving. Na afloop van deze opleiding milieu weet je hoe de afhandeling van incidenten met gevaarlijke stoffen dient te verlopen en hoe je milieuvergunningen kunt interpreteren. Met alle kennis en kunde die u tijdens deze milieutraining hebt opgedaan kun je vol zelfvertrouwen aan de slag als interne of externe adviseur op milieukundig gebied. Bovendien ben je na afloop van deze milieucursus de perfecte gesprekspartner voor toezichthouders en de rechterhand van de directie als het gaat om milieu.

 

De training op locatie volgen?

Heb je interesse in een milieutraining maar wil je deze het liefst volgen op jouw eigen bedrijfslocatie? Dat kan! Wij bieden onze milieuopleiding namelijk ook aan als zogeheten ‘Incompany training’. Als je kiest voor een incompany cursus milieu ben je verzekerd van een op maat gemaakte opleiding die volledig aansluit bij het karakter van jouw bedrijfsactiviteiten.