Direct naar content
  • Ervaring sinds 2001

  • Trainingen door heel Nederland

Maatwerk training Job Safety Analyses (JSA)

Onlangs hebben wij bij een groot productiebedrijf in het oosten van het land een maatwerk training verzorgd voor het uitvoeren van Job Safety Analyses.

Job Safety Analyse kun je omschrijven als een analyse van werkzaamheden en de werkplek om risico’s inzichtelijk te maken. Hiermee kunt u risico’s inventariseren en beheersen.  

Tijdens de 1e lesdag maakten 2 groepen kennis met diverse veiligheidsaspecten zoals geluid, trillingen, gevaarlijke stoffen, fysieke belasting en ergonomie. Deze kennis is gebruikt in een voorbereidende opdracht waarbij men integraal, op basis van een ontwikkelde praktische format, uitgebreid heeft gekeken naar een werkplek met een of meerdere machines.

Vervolgens zijn de resultaten van deze eerste verkenning gedeeld met de overige cursisten en is men in groepen op basis van interviews en observaties de gevaren per processtap gaan inventariseren. Deze gevaren zijn vervolgens geclassificeerd in risico’s en ingebracht in het systeem.

De volgende stap was het bedenken van beheersmaatregelen. Dit wordt door de proceseigenaren gedaan waarna de JSA-teams de effectiviteit van de maatregelen zullen beoordelen. De informatie die verkregen is over het proces en de gevaren en risico’s zal worden gebruikt als basis voor periodieke voorlichting en (her)instructie. Al met al een geslaagde veiligheidstraining met een goede waardering van de cursisten. 

Interesse in een maatwerk training voor uw organisatie? Neem contact op!

Wilt u ook opgeleid worden voor Veiligheidskundige?

Schrijf u nu in voor de praktische MVK opleiding van V-Kam Education!