Online Classroom van V-Kam Education®

Update 31 maart - V-Kam Education gaat online door! Lees meer

8,6 sterren, gebaseerd op 1652 reviews
Tijdsduur: 1 dag
Investering: 339,-(excl. btw)

Persoonlijk advies?
Bel 038 820 02 52

Cursus Preventiemedewerker

Met de cursus preventiemedewerker ondersteunt u de werkgever als interne deskundige om een veilige en gezonde werkomgeving te bieden aan werknemers. De naam preventiemedewerker is er al sinds de wijzigingen in de Arbowet van juli 2005. De preventiemedewerker heeft kennis van de arbeidsrisico's van de organisatie.

Als (aanstaande) preventiemedewerker is het daarom belangrijk dat u over de juiste kennis en vaardigheden beschikt. Dat u weet hoe u de RI&E (Risico Inventarisatie en Evaluatie) op een praktische manier kunt of laat uitvoeren. Maar ook dat u kennis krijgt van de juiste toepassing van de Arbo wet- en regelgeving. Wilt u ook uitblinken in uw vak als preventiemedewerker? Dan past deze preventiemedewerker cursus precies bij u!

Download de gratis gouden tips voor élke preventiemedewerker (PDF)

Resultaat preventiemedewerker cursus

Na afloop van deze cursus beschikt u over een goede basiskennis om uw taak als preventiemedewerker effectief te kunnen uitvoeren. U krijgt de nodige tips, tools en vaardigheden aangereikt. Deze cursus bevat ook de actuele wijzigingen van de Arbowet 2017!

Voor wie is een cursus preventiemedewerker geschikt?

Deze preventiemedewerker cursus is uitermate geschikt voor de medewerker die verantwoordelijk is of wordt voor Arbo- en preventietaken binnen de organisatie. Voor diegene die zich meer wilt verdiepen bieden wij een preventiemedewerker opleiding aan. 

Tijdsduur van de training

U volgt deze cursus in één dag, van 9:00 tot 16:30 uur.

Diploma

Tijdens de cursus preventiemedewerker ontvangt iedere cursist een eigen cursusmap. Deze map komt ongetwijfeld ook ná de cursus van pas. Daarnaast krijgt iedere deelnemer 14 dagen na afloop van de cursus een certificaat van deelname.

Inhoud preventiemedewerker cursus

Zoals gezegd behandelen wij tijdens de preventiemedewerker cursus alleen onderwerpen die ook daadwerkelijk van belang zijn in de praktijk. Het betreft de volgende thema’s:

 • Rol van de Preventiemedewerker binnen het bedrijf
 • Overleg en communicatie met OR, PVT en Management
 • Arbo wetgeving (inclusief actuele Arbowet wijzigingen 2017)
 • Arbo risico's
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Rol van de Arbodienst
 • RI&E
 • Voorlichting en onderricht
 • Motivatie van medewerkers
 • Ongevallen en bijna-ongevallen
 • Noodplan

Gratis downloads
Bij inschrijving voor deze praktijkgerichte preventiemedewerker training kunt u zich gratis registreren voor de online leeromgeving waarin u allerlei handige informatie, tips en voorbeelden kunt vinden en downloaden.

Download nu alvast de gratis snelstartgids voor preventiemedewerkers. Deze gids helpt je met de belangrijke eerste stappen die je als preventiemedewerker neemt.

Locaties preventiemedewerker cursus

U kunt deze cursus in heel Nederland volgen op een datum en locatie naar keuze. U vindt hieronder het overzicht met de locaties en data. Deze cursus op uw eigen locatie? Vraag uw offerte aan. Ook is het mogelijk om de preventiemedewerker cursus online te volgen via onze online classroom.

Tijdsduur: 1 dag
Investering: 339,-(excl. btw)

Uniek aan V-Kam Education

 • Ervaring sinds 2001
 • Snel & persoonlijk
 • Praktijkgericht
 • Dichtbij
 • ISO 9001 en NIBHV gecertificeerd

Persoonlijk advies?
Bel 038 820 02 52

Plaats en data

Sorteren op:

 • Startdatum Locatie Status
meer data en locaties

  Ervaringen

 • Anoniem vertelt:

  De cursus heb ik als zeer prettig ervaren

  De cursus heb ik als zeer prettig ervaren, de manier van lesgeven was prettig en heb veel opgestoken deze dag. De praktijk voorbeelden die gebruikt werden hebben mij meer inzicht gegeven en direct gedachten over huidige problematiek bij ons in de organisatie. Verder vond ik het zeer prettig dat alle lesmaterialen aangeleverd werden en dat de dag in totaliteit compleet ontzorgd werd.

 • Yvonne Blaauw-Gillet vertelt:

  Begrijpelijk

  Begrijpelijk. Leuke groep. Vooral behandeld.

Investering

€ 339,- p.p. exclusief BTW

Inclusief:

 • Lunch
 • Lesmateriaal
 • Certificaat

In company

Deze cursus liever in company op uw eigen locatie? Geen punt, onze trainer komt bij u langs. U zorgt voor de koffie, wij voor de rest. Vanaf zes deelnemers kan het al interessant zijn om te kiezen voor de in company cursus. Vraag snel uw offerte aan!

In company Preventiemedewerker cursus

Wilt u deze preventiemedewerker cursus liever op uw eigen locatie? Geen probleem, onze trainer komt bij u langs. U zorgt voor de koffie, wij voor de rest. Vanaf zes deelnemers kan het al interessant zijn om te kiezen voor de in company cursus. Vraag snel uw offerte aan!

 

De voordelen van een incompany training?

 • Maatwerk als het gaat om uw wensen en verwachtingen
 • Direct de praktische toepassing van de training in uw eigen organisatie
 • Geen reiskosten en reistijd van de medewerkers
 • Vooraf intake om de gewenste trainingsresultaten in kaart te brengen
 • Planning van een geschikte cursusdatum in overleg

Offerte aanvragen

Vul uw gegevens in en we nemen binnen 1 werkdag contact met u op om de details van uw aanvraag door te nemen. We maken dan graag een passend voorstel voor u.

Aanhef (Voor de juiste aanhef in de verdere communicatie)
Nieuwsbrief

Heeft u vragen?

Vragen? Bel ons. We helpen u graag verder

038 820 02 52

Extra informatie

 

Volg de preventiemedewerker training en leer alles over praktische Arbo-aspecten!

Sinds de Arbowet is gewijzigd in 2005, moet iedere organisatie een preventiemedewerker in huis hebben. Als preventiemedewerker moet u over specifieke vakkennis beschikken. Een praktische cursus preventiemedewerker is daarom onmisbaar. V-Kam Education biedt zo’n cursus. Het grootste voordeel van deze cursus: in relatief korte tijd heel veel leren over praktische Arbo-aspecten. Zo heeft u alle kennis in huis om uw vak straks vol zelfvertrouwen uit te oefenen!

Wilt u graag uitgebreider op de verschillende onderwerpen ingaan?  Dan kunt u er ook voor kiezen om de 3-daagse opleiding preventiemedewerker te volgen.

De cursus preventiemedewerker is erg leerzaam

Een opleiding wordt natuurlijk pas interessant als u zeker weet dat de opgedane kennis ook daadwerkelijk relevant is voor de praktijk. Daar bent u bij V-Kam Education altijd van verzekerd. Niet alleen bieden wij de allerbeste docenten met een flinke dosis praktijkkennis, ook hechten wij veel waarde aan de opbouw van competenties en vaardigheden. Dat betekent dat u of uw personeel meer inzicht krijgt in praktische Arbo-aspecten, maar ook leert om deze kennis daadwerkelijk toe te passen. Een preventiemedewerker die bij ons zijn certificaat heeft gehaald presteert daardoor zichtbaar beter in de praktijk!

De preventiemedewerker opleiding is makkelijk te volgen

De cursus preventiemedewerker is geen moeilijke cursus. Dat komt, omdat V-Kam Education zorgt voor goed materiaal en docenten die de informatie beknopt en praktisch kunnen overbrengen. Een cursist moet daarom vooral over een gezonde portie verstand en enthousiasme beschikken. Daarnaast is een MBO werk- of denkniveau voldoende.

V-Kam Education werkt onder andere voor:

Meer opdrachtgevers