8,6 sterren, gebaseerd op 1668 reviews
Tijdsduur: 1 dag
Investering: 339,-(excl. btw/all-in)
 • 8,6 
 • Ervaring sinds 2001
 • Al 39.655 enthousiaste cursisten

Persoonlijk advies?
Bel ons  op 038 820 02 52

Cursus Preventiemedewerker

Met de cursus preventiemedewerker ondersteun je de werkgever als interne deskundige om een veilige en gezonde werkomgeving te bieden aan werknemers. De naam preventiemedewerker is er al sinds de wijzigingen in de Arbowet van juli 2005. De preventiemedewerker heeft kennis van de arbeidsrisico's van de organisatie.

Als (aanstaande) preventiemedewerker is het daarom belangrijk dat je over de juiste kennis en vaardigheden beschikt. Dat je weet hoe je de RI&E (Risico Inventarisatie en Evaluatie) op een praktische manier kunt of laat uitvoeren. Maar ook dat je kennis krijgt van de juiste toepassing van de Arbo wet- en regelgeving. Wil je ook uitblinken in uw vak als preventiemedewerker? Dan past deze preventiemedewerker cursus precies bij jou!

Download de gratis gouden tips voor élke preventiemedewerker (PDF)

Resultaat preventiemedewerker cursus

Na afloop van deze cursus beschik je over een goede basiskennis om jouw taak als preventiemedewerker effectief te kunnen uitvoeren. Je krijgt de nodige tips, tools en vaardigheden aangereikt. Deze cursus bevat ook de actuele wijzigingen van de Arbowet 2017!

Voor wie is een preventiemedewerker cursus geschikt?

Deze preventiemedewerker cursus is uitermate geschikt voor de medewerker die verantwoordelijk is of wordt voor Arbo- en preventietaken binnen de organisatie. Voor diegene die zich meer wilt verdiepen bieden wij een preventiemedewerker opleiding aan. 

Cursus preventiemedewerker van 1 dag

De cursus is bedoeld voor mensen die kennis willen maken met veiligheid, gezondheid en arbeidsrisico’s op de werkvloer. Tijdens de cursus komen de belangrijkste onderwerpen aan bod. De cursus preventiemedewerker duurt 1 dag, van 9:00 tot 16:30 uur.

Certificaat

Tijdens de cursus ontvang je toegang tot onze online leeromgeving, waarin je alle benodigde informatie kunt vinden. Deze informatie komt ongetwijfeld ook ná de cursus van pas. Daarnaast krijgt iedere deelnemer binnen 1 week na afloop van de cursus een digitaal certificaat van deelname.

Inhoud preventiemedewerker cursus

Zoals gezegd behandelen wij tijdens de preventiemedewerker cursus alleen onderwerpen die ook daadwerkelijk van belang zijn in de praktijk. Het betreft de volgende thema’s:

 • Rol van de Preventiemedewerker binnen het bedrijf
 • Overleg en communicatie met OR, PVT en Management
 • Arbo wetgeving (inclusief actuele Arbowet wijzigingen 2017)
 • Arbo risico's
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Rol van de Arbodienst
 • RI&E
 • Voorlichting en onderricht
 • Motivatie van medewerkers
 • Ongevallen en bijna-ongevallen
 • Noodplan

Gratis downloads
Bij inschrijving voor deze praktijkgerichte preventiemedewerker training kun je je gratis registreren voor de online leeromgeving waarin je allerlei handige informatie, tips en voorbeelden kunt vinden en downloaden.

Download nu alvast de gratis snelstartgids voor preventiemedewerkers. Deze gids helpt je met de belangrijke eerste stappen die je als preventiemedewerker neemt.

Preventiemedewerker cursus online

Het is ook mogelijk om de preventiemedewerker cursus online te volgen in een van onze online classrooms. Ook deze cursus duurt 1 dag en worden de belangrijkste onderwerpen behandeld.

Locaties preventiemedewerker cursus

Je kunt deze cursus in heel Nederland volgen op een datum en locatie naar keuze. Je vindt hieronder het overzicht met de locaties en data. Deze cursus op jouw eigen locatie? Vraag jouw offerte aan. 

 

Tijdsduur: 1 dag
Investering: 339,-(excl. btw/all-in)
 • 8,6 
 • Ervaring sinds 2001
 • Al 39.655 enthousiaste cursisten

Persoonlijk advies?
Bel ons  op 038 820 02 52

Plaats en data

Sorteren op:

 • Startdatum Locatie Status
 • Do. 01-10-2020 om 09:00Amsterdam(Startgarantie) inschrijven
 • Do. 08-10-2020 om 09:00Eindhoven(Startgarantie) inschrijven
 • Do. 15-10-2020 om 09:00Capelle aan den IJsselStartgarantie, Nog enkele plaatsen beschikbaar inschrijven
 • Do. 29-10-2020 om 09:00Utrecht inschrijven
 • Do. 29-10-2020 om 09:00Zwolle inschrijven
meer data en locaties

  Ervaringen

 • Ferdie Rommen vertelt:

  Handvatten

  Dat ik een aantal goede handvatten heb om in onze organisatie verder te kunnen

 • Nathalie Franse vertelt:

  Interactief

  Interactief, goeie discussie, goed gefaciliteerd.

Investering

€ 339,- p.p. exclusief BTW

Inclusief:

 • Lunch
 • Lesmateriaal
 • Certificaat

In company

Deze cursus liever in company op jouw eigen locatie? Geen punt, onze trainer komt bij jou langs. Jij zorgt voor de koffie, wij voor de rest. Vanaf zes deelnemers kan het al interessant zijn om te kiezen voor de in company cursus. Vraag snel jouw offerte aan!

In company Preventiemedewerker cursus

Wil je deze preventiemedewerker cursus liever op jouw eigen locatie? Geen probleem, onze trainer komt bij jou langs. Jij zorgt voor de koffie, wij voor de rest. Vanaf zes deelnemers kan het al interessant zijn om te kiezen voor de in company cursus. Vraag snel jouw offerte aan!

 

De voordelen van een incompany training?

 • Maatwerk als het gaat om jouw wensen en verwachtingen
 • Direct de praktische toepassing van de training in jouw eigen organisatie
 • Geen reiskosten en reistijd van de medewerkers
 • Vooraf intake om de gewenste trainingsresultaten in kaart te brengen
 • Planning van een geschikte cursusdatum in overleg

Offerte aanvragen

Vul uw gegevens in en we nemen binnen 1 werkdag contact met u op om de details van uw aanvraag door te nemen. We maken dan graag een passend voorstel voor u.

Aanhef (Voor de juiste aanhef in de verdere communicatie)
Nieuwsbrief

Heeft u vragen?

Vragen? Bel ons. We helpen u graag verder

038 820 02 52

Extra informatie

Is een preventiemedewerker verplicht binnen een bedrijf?

Ja, een preventiemedewerker is door de Arbowet verplicht gesteld. Bij een bedrijf met 25 medewerkers of minder kan je als werkgever zelf de rol van preventiemedewerker vervullen. Zit je daar boven, dan dient er in ieder geval 1 werknemer aangesteld te worden al preventiemedewerker. Meer achtergrond over wat een preventiemedewerker is lees je in onze blog.

Moet een preventiemedewerker in het bezt zijn van een BHV-diploma?

Nee, dat is niet verplicht. Wel wordt het aangeraden omdat het volgen van een BHV opleiding tot meer inzicht brengt. Daarnaast zullen gesprekken met bijvoorbeeld BHV-organisaties veel beter verlopen omdat de preventiemedewerker meer over het onderwerp weet.

Kan een preventiemedewerker meerdere nevenfuncties hebben?

Dat is niet verboden, maar er moet wel goed worden gekeken of de nevenfuncties niet de onafhankelijkheid en objectiviteit beïnvloeden. Een preventiemedewerker kan bijvoorbeeld ook prima de rol van KAM coördinator vervullen. 

Ontdek de 10 gouden tips voor elke preventiemedewerker!

> Wat doet een preventiemedewerker precies? Lees de taakomschrijving van een preventiemedewerker.

Volg de preventiemedewerker training en leer alles over praktische Arbo-aspecten!

Sinds de Arbowet is gewijzigd in 2005, moet iedere organisatie een preventiemedewerker in huis hebben. Als preventiemedewerker moet je over specifieke vakkennis beschikken. Een praktische cursus preventiemedewerker is daarom onmisbaar. V-Kam Education biedt zo’n cursus. Het grootste voordeel van deze cursus: in relatief korte tijd heel veel leren over praktische Arbo-aspecten. Zo heb je alle kennis in huis om jouw vak straks vol zelfvertrouwen uit te oefenen!

Wil je graag uitgebreider op de verschillende onderwerpen ingaan?  Dan kun je er ook voor kiezen om de 3-daagse opleiding preventiemedewerker te volgen.

De cursus preventiemedewerker is erg leerzaam

Een opleiding wordt natuurlijk pas interessant als je zeker weet dat de opgedane kennis ook daadwerkelijk relevant is voor de praktijk. Daar ben je bij V-Kam Education altijd van verzekerd. Niet alleen bieden wij de allerbeste docenten met een flinke dosis praktijkkennis, ook hechten wij veel waarde aan de opbouw van competenties en vaardigheden. Dat betekent dat jij of jouw personeel meer inzicht krijgt in praktische Arbo-aspecten, maar ook leert om deze kennis daadwerkelijk toe te passen. Een preventiemedewerker die bij ons zijn certificaat heeft gehaald presteert daardoor zichtbaar beter in de praktijk!

De preventiemedewerker opleiding is makkelijk te volgen

De cursus preventiemedewerker is geen moeilijke cursus. Dat komt, omdat V-Kam Education zorgt voor goed materiaal en docenten die de informatie beknopt en praktisch kunnen overbrengen. Een cursist moet daarom vooral over een gezonde portie verstand en enthousiasme beschikken. Daarnaast is een MBO werk- of denkniveau voldoende.

V-Kam Education werkt onder andere voor:

Meer opdrachtgevers