Update Covid-19

De cursussen op locatie mogen doorgaan. Lees meer

11,8 sterren, gebaseerd op 61 reviews
Tijdsduur: 3 dagdelen
Investering: Op aanvraag,-
 • 8,5 
 • Ervaring sinds 2001
 • Al 43.497 enthousiaste cursisten

Persoonlijk advies?
Bel ons  op 038 820 02 52

Veiligheidsbewustzijn (Safety Awareness) training

Jouw medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal binnen jouw organisatie. Daarom wil je hen een veilige en goede werkomgeving bieden, waar arbeidsveiligheid voorop staat. Veilig werken begint echter met het creëren van veiligheidsbewustzijn en het aanpassen van het eigen gedrag van jouw medewerkers. Juist dát staat centraal tijdens de veiligheidsbewustzijn training (safety awareness training) van V-Kam Education.

Resultaat

Na het volgen van deze veiligheidsbewustzijn training kunnen medewerkers risico’s sneller (h)erkennen, oplossen en melden. Daarnaast bevordert veiligheidsbewustzijn het uiteindelijke gewenste veilige gedrag tijdens het werk. De veiligheidsbewustzijn training heeft als doel om een mentaliteits- en gedragsverandering teweeg te brengen bij medewerkers. Je zult merken dat er positieve discussies op gang komen tussen de werkvloer en leidinggevenden. Medewerkers zullen zich meer bewust worden van de risico’s die ze lopen bij de dagelijkse handelingen en ontwikkelen een proactieve houding ten aanzien van veiligheid. Dit heeft impact op de veiligheid van jouw totale organisatie, omdat veiligheidsbewuste medewerkers zullen bijdragen aan een toename van de veiligheid op de gehele werkvloer. Dat doen ze door zelf veiliger te werken, maar ook door concreet met ideeën en verbeterpunten te komen.

De voordelen van deze training op een rij:

 • Medewerkers kunnen risico’s sneller herkennen, oplossen en rapporteren
 • Mentaliteit en gedrag omtrent veiligheid veranderen; medewerkers krijgen een proactieve houding
 • Jouw gehele organisatie wordt veiliger

Voor wie

De bewustzijnstraining is bestemd voor medewerkers die blootgesteld worden aan verschillende risico’s op de werkvloer. Daarbij kun je denken aan een operator, heftruckchauffeur of medewerker van de technische dienst, maar bijvoorbeeld ook aan een schoonmaker.

Daarnaast is dit programma ook uitermate geschikt voor de leidinggevenden. Afhankelijk van de intake kan het ook zinvol zijn om de trainingsgroepen samen te stellen uit een mix van medewerkers en leidinggevenden, zodat de interactie goed op gang komt.

Tijdsduur

Deze training is verspreid over drie dagdelen, waarin de praktijk centraal staat. Daarna heeft de kandidaat 4 weken de tijd voor een praktische huiswerkopdracht.

Afhankelijk van de gewenste leerdoelen kunnen we een aangepaste tijdsduur aanbieden. 

Doel veiligheidsbewustzijn training

Deze training heeft als belangrijkste doel om de veiligheid in jouw organisatie te vergroten. Medewerkers leren hoe ze risico’s tijdig kunnen herkennen en hoe ze dit kunnen oplossen en/of rapporteren. De training is niet alleen gericht op kennisoverdracht, maar wil een echte mentaliteits- en gedragsverandering op jouw werkvloer teweegbrengen. 

Inhoud veiligheidsbewustzijn training

De veiligheidsbewustzijn training geeft inzicht en oefening in veiligheidsissues binnen jouw organisatie. Tijdens de training komen er veel praktijksituaties aan bod. De deelnemer leert hoe hij/zij risico’s kan observeren in zijn eigen werkomgeving, bij zichzelf en bij collega’s. Daarnaast is er aandacht voor de wet- en regelgeving, de gevolgen van ongevallen, veiligheidsprocedures, het creëren van veiligheidsbewustzijn, het inschatten van risico’s en het bedenken van passende maatregelen. In de training komen zowel theorie als praktijk aan de orde, al ligt er een sterke focus op toepassing in de eigen beroepspraktijk. Alle theoretische blokken worden afgewisseld met praktijkopdrachten.

Onderwerpen:

 • Gevaarherkenning
 • Risicoclassificatie
 • Beheersmaatregelen
 • Communicatie en aanspreken
 • Thema’s als: machineveiligheid, lototo (loc out – tag out – try out), gevaarlijke stoffen, ATEX, fysieke belasting, psychosociale belasting etc.
Op basis van een persoonlijke intake bepalen we samen welke onderwerpen voor jouw organisatie en jouw medewerkers het meest relevant zijn. Zo ontwerpen we samen met jou een maatwerkprogramma waarmee je optimaal effect op de werkvloer behaalt.
Tijdsduur: 3 dagdelen
Investering: Op aanvraag,-
 • 8,5 
 • Ervaring sinds 2001
 • Al 43.497 enthousiaste cursisten

Persoonlijk advies?
Bel ons  op 038 820 02 52

  Ervaringen

 • Anoniem vertelt:

  Open karakter

  Open karakter, herhaling van materie

 • R. Lovvet vertelt:

  Openheid, herhalen van de boodschap.

  Openheid, herhalen van de boodschap. Ruimte voor ontspanning.

Investering

Deze cursus wordt alleen incompany verzorgd op jouw eigen locatie. Vraag snel jouw offerte aan!

V-Kam Education werkt(e) onder andere voor:

Meer opdrachtgevers