Direct naar content
 • Ervaring sinds 2001

 • Trainingen door heel Nederland

Vacature: word jij onze nieuwe Commercieel medewerker binnendienst? Klik hier voor meer info.

Update en maatregelen Corona Virus (Covid-19)

Na de eerste virusmelding in Nederland heeft V-Kam Education een risicoanalyse gedaan en scenario’s uitgewerkt. De nodige maatregelen zijn genomen. We volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM.

Hieronder lees je de actuele maatregelen.

Update 31 januari 2022

De cursussen op locatie gaan door. Hierbij volgen we alle veiligheidsrichtlijnen uit ons protocol.

Je wordt vanaf heden op onze eigen locaties niet meer bij de voordeur gecheckt op jouw coronatoegangsbewijs. Ook niet bij de lunch, want deze wordt afgehaald.

Voor enkele examenlocaties geldt dat nog wel. Is dat op jouw examen van toepassing, dan word je hierover door onze collega Bertine persoonlijk geïnformeerd.

We wensen je een plezierige, energieke en leerzame cursus!

Update 14 januari 2022

De cursussen op locatie mogen doorgaan. Natuurlijk volgen we alle veiligheidsrichtlijnen uit ons protocol.

We hebben opnieuw een zorgvuldige risicoafweging gemaakt. Het niet volgen van trainingen, en de gevolgen daarvan zijn ook als risico meegewogen. Onze locaties vallen onder de locaties die uitgezonderd zijn van de sluitingsverplichting voor publieke plaatsen.

Heb je vragen hierover? Bel of mail ons dan!

Update 20 december 2021

De cursussen op locatie mogen doorgaan. Natuurlijk volgen we alle veiligheidsrichtlijnen uit ons protocol.

We hebben opnieuw een zorgvuldige risicoafweging gemaakt. Het niet volgen van trainingen, en de gevolgen daarvan zijn ook als risico meegewogen. Onze locaties vallen onder de locaties die uitgezonderd zijn van de sluitingsverplichting voor publieke plaatsen.

Heb je vragen hierover? Bel of mail ons dan!

Update 14 december 2021 

Geen wijzigingen t.o.v. 29 november 2021.

Update 29 november 2021

Onze trainingen mogen doorgaan. We volgen daarbij de richtlijnen van het RIVM. Op onze trainingslocaties is alles goed geregeld. Er is genoeg ruimte om afstand te houden en er wordt goed geventileerd.

 • Heb je klachten, zoals verkoudheid, verhoging of koorts? Kom dan niet, maar volg de training op een ander tijdstip of in onze online classroom.
 • De trainingslocaties Zwolle, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam/Capelle aan de IJssel en Eindhoven vallen onder de horeca. Er wordt gevraagd om een QR-code.
 • De lunch is een afhaallunch. Je mag de lunch nuttigen in de trainingsruimte of buiten. Let wel op de 1,5 meter afstand. Klik hier voor de richtlijnen van onze locaties. Of lees het nieuwe protocol.

[Update 3 November 2021]

Na de persconferentie van 2 november zijn de regels aangepast. Het is vanaf nu weer verplicht om in gangen en restaurants een mondkapje te dragen. 

Heb je klachten, zoals verkoudheid, verhoging of koorts? Kom dan niet, maar volg de training op een ander tijdstip in onze online classroom.

[Update 20 September 2021]

Per 25 september is het niet meer verplicht om 1,5 meter afstand te houden, ook niet bij fysieke trainingen.

De trainingslocaties vallen onder de horeca richtlijnen en zijn daarom verplicht om vanaf 25 september toegangscontrole te doen. Klik hier voor de richtlijnen van onze locaties!  Lees ook het nieuwe protocol.

[Update 13 april 2021

Trainingen gaan door! Zowel live als in onze online classroom.

Opnieuw is een zorgvuldige risicoafweging gemaakt. Hierbij is ook het risico van het niet kunnen volgen van trainingen door onze klanten, en de gevolgen daarvan meegewogen.

Daarom vervolgen we ons experiment met live trainingen op onze locaties. Uiteraard conform de veiligheidsrichtlijnen zoals deze zijn opgenomen in ons anderhalve meter protocol.

Als je je volledig houdt aan alle voorschriften ben je van harte welkom. Heb je klachten? Kom dan niet, maar volg jouw training op een ander tijdstip in onze online classroom.

Volg je de training liever online? Geen punt, de trainingen in onze online classroom blijven ook gewoon doorgaan.

[Update 08 maart 2021]

Geen wijzigingen ten opzichte van de update van 23 februari 2021.

[Update 23 februari 2021]

Opnieuw is een zorgvuldige risicoafweging gemaakt. Hierbij is ook het risico van het niet kunnen volgen van trainingen door onze klanten, en de gevolgen daarvan meegewogen. Vanaf 3 maart starten we als experiment weer met live trainingen op onze locaties. Uiteraard conform de veiligheidsrichtlijnen zoals deze zijn opgenomen in ons anderhalve meter protocol.

Als je je volledig houdt aan alle voorschriften ben je van harte welkom. Heb je klachten? Kom dan niet, maar volg jouw training op een ander tijdstip in onze online classroom.

Volg je de training liever online? Geen punt, de trainingen in onze online classroom blijven ook gewoon doorgaan.

[Update 02 februari 2021]

De lockdown wordt verlengd tot 2 maart. Maar, goed nieuws! Onze trainingen gaan door. De meeste trainingen in onze online classroom. Zo werken we goed samen in het bestrijden en voorkomen van het virus. Ben je deelnemer, dan ontvang je tijdig de nodige informatie en de link voor de online classroom.

Noodzakelijke trainingen gaan ook door
Daarnaast zijn er essentiele trainingen die noodzakelijk zijn voor de continuïteit, zoals een BHV cursus, NEN 3140 Keurmeester cursus, VCA cursus en heftruck cursus. Deze kunnen in aangepaste vorm, beperkte grootte en met inachtneming van de veiligheidsrichtlijnen doorgaan.

Incompany trainingen
Naast de noodzakelijke trainingen op jullie eigen locatie kan je natuurlijk ook kiezen voor een besloten groep in onze online classroom! Bel of mail Ingrid Tarko – van der Linde voor een passend voorstel.

Help, ik ga op online training…
Vind je het spannend of voel je best wat stress over de online tools die gebruikt worden? Wij helpen je! Elke maandagmorgen van 9:30 – 10:30 verzorgen we een gratis training voor je in het gebruik van de online classroom. Klik hier voor meer informatie.

We wensen je veel sterkte, gezondheid en liefde in deze moeilijke tijd!

[Update 12 januari 2021]

De lockdown is verlengd tot en met dinsdag 9 februari. Het goede nieuws: onze trainingen gaan 100% door in onze online classroom.

Vind je het spannend of voel je best wat stress over de online tools die gebruikt worden? Wij helpen je! Elke maandagmorgen van 9:30 – 10:30 verzorgen we een gratis training voor je in het gebruik van de online classroom. Klik hier voor meer informatie.

Ben je deelnemer, dan ontvang je hierover tijdig de nodige informatie en de link voor de online classroom.

[Update 11 januari 2021]

Vooruitlopend op de persconferentie van morgen hebben we alvast goed nieuws voor je: onze trainingen gaan 100% door in onze online classroom. 

Vind je het spannend of voel je best wat stress over de online tools die gebruikt worden? Wij helpen je! Elke maandagmorgen van 9:30 – 10:30 verzorgen we een gratis training voor je in het gebruik van de online classroom. Meer informatie…

[Update 14 December 2020]

De geplande trainingen gaan door in onze online classroom!

Ben je deelnemer, dan ontvang je hierover tijdig de nodige informatie en de link voor de online classroom.

[Update 08 December 2020]

N.a.v. de persconferentie blijven de maatregelen zoals vermeld in onze vorige update van 17 november 2020:

[Update 17 november 2020]

De klassikale trainingen gaan door. Onze locaties in Zwolle, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven zijn open.   

Lees ook het Covid-19 protocol zodat we samen veilig en goed deze bijeenkomst kunnen volgen.

Disclaimer: als er een nieuwe lock-down komt voor klassikale bijeenkomsten, dan schakelen we per direct over op onze online classroom. De trainingen worden dan niet verplaatst of geannuleerd.

Mondkapjes verplicht
Het is verplicht om bij aankomst en bij verplaatsingen in het gebouw een mondkapje te dragen als cursist en trainer.

[Update 9 november 2020]

Vanaf vrijdag 13 november aanstaande gaan onze locaties in Zwolle, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven weer open. Vanaf dan gaan de klassikale opleidingen ook weer live door.  

Lees ook het Covid-19 protocol zodat we samen veilig en goed deze bijeenkomst kunnen volgen.

Disclaimer: als er een nieuwe lock-down komt voor klassikale bijeenkomsten, dan schakelen we per direct over op onze online classroom. De trainingen worden dan niet verplaatst of geannuleerd.

Mondkapjes verplicht
Het is verplicht om bij aankomst en bij verplaatsingen in het gebouw een mondkapje te dragen als cursist en trainer.

[Update 4 november 2020]

De trainingen gaan door in onze online classroom!

Vandaag is de uitwerking binnengekomen van de nieuwste maatregelen voor onze locaties in Zwolle, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. De locatie mag wel open, echter mogen we geen koffie, thee, drinken of eten aanbieden. Dit maakt het onmogelijk om op een goede en gastvrije manier onze cursisten op locatie te ontvangen. Alle klassikale live trainingen tot en met 18 november aanstaande gaan daarom door in onze online classroom. Het voordeel is dat je de training thuis kunt volgen, geen reistijd hebt en dat we hiermee gelijk bijdragen aan het beperken van de reisbewegingen.

Het volgen van de online training is eenvoudig en heeft zeker voordelen. Heb je nog weinig of geen ervaring hiermee? Geen probleem! Maak gebruik van onze handige handleiding zodat je succesvol kunt deelnemen aan jouw training.

 Incompany trainingen gaan wel door, uiteraard met de nodige (hygiëne) maatregelen. Lees ook het Covid-19 protocol.

[Update 03 november 2020]

De aanscherpingen zoals gemeld tijdens de laatste persconferentie gaan niet over de klassikale trainingen. De klassikale trainingen gaan daarom door. De locaties blijven open. Uiteraard met gepaste afstand en de hygiëne maatregelen. Lees ook het Covid-19 protocol.

NB: als er alsnog een lock-down komt voor klassikale bijeenkomsten, dan schakelen we per direct over op onze online classroom. De trainingen worden dan niet verplaatst of geannuleerd.

Dringend advies mondkapjes
Conform het advies van onze overheid, adviseren wij ook aan onze cursisten en trainers een mondkapje mee te nemen en te gebruiken bij verplaatsingen in binnenruimtes.

[Update 13 oktober 2020]

N.a.v. de persconferentie vandaag: De  klassikale trainingen kunnen gewoon doorgaan. De locaties blijven open. Uiteraard met gepaste afstand en de hygiëne maatregelen. Lees ook het Covid-19 protocol.

NB: als er alsnog een lock-down komt voor klassikale bijeenkomsten, dan schakelen we per direct over op onze online classroom. De trainingen worden dan niet verplaatst of geannuleerd.

Dringend advies mondkapjes
Conform het advies van onze overheid, adviseren wij ook aan onze cursisten en trainers een mondkapje mee te nemen en te gebruiken bij verplaatsingen in binnenruimtes.

[Update 29 september 2020]

Maandag 28 september zijn er nieuwe maatregelen afgekondigd. Deze hebben geen gevolgen voor het uitvoeren van klassikale bijeenkomsten met minder dan 30 deelnemers. Onze gemiddelde groepsgrootte is rond de 10 deelnemers en de nodige hygiëne en afstandsmaatregelen zijn genomen. De trainingen gaan dus door. Lees ook het Covid-19 protocol.

Dringend advies mondkapjes
Conform het advies van onze overheid, adviseren wij ook aan onze cursisten en trainers een mondkapje mee te nemen en te gebruiken bij verplaatsingen in binnenruimtes.

Note: als er opnieuw een lock-down komt voor klassikale bijeenkomsten, dan schakelen we per direct over op onze online classroom. De trainingen worden dan niet verplaatst of geannuleerd. 

[Update 03 september 2020]

Dinsdag 1 september jl. was er een nieuwe persconferentie.

Naar aanleiding daarvan hebben we de volgende update:

 • Het Covid-19 protocol is actueel. Klik hier voor de actuele versie
 • De live klassikale trainingen die gepland staan gaan door met inachtneming van bovengenoemd protocol en de veiligheidsmaatregelen
 • Mochten de maatregelen – onverhoopt – strenger worden voor klassikale trainingen, dan gaan de trainingen 100% door in onze online classroom

 

[Update 19 augustus 2020]

Dinsdag 18 augustus jl. sprak onze minister president over de toename van de besmettingen en de nieuwe maatregelen in de privé omgeving.

Naar aanleiding daarvan hebben we de volgende update:

 • Het Covid-19 protocol is actueel. Klik hier voor de actuele versie
 • De live klassikale trainingen die gepland staan gaan door met inachtneming van bovengenoemd protocol en de veiligheidsmaatregelen
 • Mochten de maatregelen – onverhoopt – strenger worden voor klassikale trainingen, dan gaan de trainingen 100% door in onze online classroom

 

[Update 6 juli 2020]

N.a.v. de nieuwe maatregelen per 1 juli 2020 hebben we ons protocol opnieuw gecheckt. Het actuele protocol vind je hier. We volgen continu de richtlijnen van het RIVM en vragen jou daar rekening mee te houden.

Stay safe!

[Update 26 mei 2020]

“Het is verantwoord om verdere stappen te zetten in de route naar versoepeling”. Woorden van onze minister president Mark Rutte tijdens de persconferentie van 19 mei.

Vanaf 2 juni starten onze klassikale trainingen weer. Op onze locaties in Zwolle, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven ben je weer van harte welkom! Ook kunnen onze trainers weer incompany trainingen geven op jullie eigen locaties.

“Versoepeling maakt het nog belangrijker om ons te houden aan de maatregelen! Blijf waakzaam!”
Hiervoor hebben we een helder Protocol anderhalvemeter trainingen geschreven. In dit protocol zijn de instructies opgenomen voor de opleider, trainer, cursist en locaties.

 Download Protocol anderhalvemeter trainingen

 

 

[Update 7 mei 2020]

Tijdens de persconferentie van 06 mei sprak onze minister president Mark Rutte over het prille begin van de weg terug. “We zijn nu in de fase dat we de overgang moeten maken naar de 1,5 meter samenleving. Zo snel als het kan, maar niet sneller dan verantwoord. Ook nu is voorzichtigheid beter, dan spijt achteraf.”

Zo denken wij van V-Kam Education er ook over. In mei vinden de meeste trainingen daarom nog plaats in onze online classrooms.

Vanaf 2 juni starten we weer met onze klassikale trainingen in Zwolle, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven en incompany bij onze klanten.

Dit zijn de regels:

 • Blijf altijd thuis als je klachten hebt! Geen uitzonderingen!
 • Bij benauwdheid en/of koorts, blijven alle huisgenoten thuis
 • We houden 1,5 meter afstand
 • Reis je met het OV, dan is een mondkapje verplicht
 • Leef alle gestelde hygiëneregels na

Op onze locaties in Zwolle, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven zijn de volgende extra maatregelen genomen:

 • Hygiëne maatregelen
 • De lunch wordt in de zaal gebracht en genuttigd
 • De locaties zijn ingericht op 1,5 meter, denk hierbij aan looppaden, lounges, etc.

Bij incompany trainingen gelden de al genoemde regels en de ruimte moet ruim genoeg zijn zodat de 1,5 meter afstand makkelijk te hanteren is.

We kunnen dit alleen goed doen als we ons gedisciplineerd houden aan de afspraken.
En elkaar hier ook op aanspreken. Laten we hier onze verantwoordelijkheid samen nemen!

Komende week volgt een update, inclusief een protocol anderhalvemetermaatschappij voor onze cursisten, trainers en locaties.

We zien er naar uit om je weer live te ontmoeten en wensen je veel gezondheid, liefde en leerplezier!

[Update – 21 april 2020]

Vanavond zei premier Mark Rutte in de persconferentie: “Voorzichtigheid nu is beter dan spijt achteraf”. Als V-Kam Education, opleider in kwaliteit, arbo, veiligheid, milieu en voedselveiligheid zijn we het hier helemaal mee eens!

Tot 20 mei zijn de meeste maatregelen nog van toepassing. Waaronder ook het zoveel mogelijk thuis werken. Dat betekent dat wij tot 1 juni geen klassikale trainingen uitvoeren. Alle geplande trainingen worden online uitgevoerd in onze Online Classrooms

Vooralsnog gaan we ervan uit dat we vanaf 1 juni met de nodige maatregelen van 1,5 meter afstand, hygiëne, etc. kunnen opstarten op onze locaties in Zwolle, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven. In de week voorafgaand aan 20 mei zullen we hier een besluit over nemen en jou hierover informeren.

[Update – 15 april 2020]

Vanaf 16 maart tot – naar verwachting – 1 juni zullen er geen klassikale trainingen plaatsvinden. Intussen kunnen we je wel helpen met onze online classrooms!

Welke maatregelen hebben we nog meer genomen?

 • Onze collega’s volgen de hygiëne-maatregelen van het RIVM
 • Onze collega’s werken vanuit huis
 • Vergaderingen en overleggen doen we online
 • Trainingen worden omgezet naar de online classroom
 • Intussen zijn we aan het nadenken over scenario’s voor de langere termijn om jullie goed te kunnen blijven helpen als het gaat om kwaliteit, arbo, milieu en voedselveiligheid.

Daarnaast bieden we gratis webinars aan om jou verder te helpen in deze crisistijd!

[Update – 24 maart 2020]

Op 16 maart is door het kabinet een verbod ingesteld op alle evenementen (dus ook cursussen) tot 1 juni. V-Kam Education zal tot 1 juni geen klassikale trainingen plannen. 

Wat kan nog wél?

Online classrooms: volg jouw cursus nu via onze online classroom!

De komende dagen zal het aanbod online classroom trainingen uitgebreid worden. Blijf ons volgen!

 

[Update – 17 maart 2020]

Op beperkte schaal en onder zorgvuldige voorwaarden kunnen we cursisten die een geldig certificaat nodig hebben voor VCA, HACCP, NEN 3140, etc. helpen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

[Update – 16 maart 2020]

Tot 6 april 2020 zijn alle trainingen geannuleerd. De cursisten worden door ons opnieuw ingedeeld in groepen die gepland staan vanaf medio mei. Zij hebben hierover ook een e-mail van ons ontvangen.

[Update – 12 maart 2020]

V-Kam Education volgt de richtlijnen van het RIVM. Vooralsnog gaan de geplande cursussen en trainingen door. De afweging hierin is dat de trainingen uit kleinere groepen van maximaal 12 personen bestaat. 

Cursisten met klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts: blijf thuis en verplaats jouw cursus! 

Overige actuele informatie:

> RIVM site

> Nieuwe maatregelen per 12 maart 2020

[10 maart 2020]

V-Kam Education volgt de richtlijnen van het RIVM. Vooralsnog gaan de geplande cursussen en trainingen door.

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

 • Was je handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Geen handen schudden (nieuwe maatregel!)

Sinds vrijdag 6 maart gelden voor inwoners van de provincie Noord-Brabant specifieke adviezen. Bij klachten van verkoudheid, hoesten of koorts, wordt ze gevraagd sociale contacten te beperken. Dat betekent: ga niet naar school, werk of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn. Ze kunnen contact met de huisarts opnemen als de klachten erger worden. Deze oproep blijft de komende zeven dagen gelden, tot en met maandag 16 maart.