0 sterren, gebaseerd op 0 reviews
Tijdsduur: Halve dag
Investering: 149,-*(excl. btw)

Persoonlijk advies?
Bel 038 820 02 52

Masterclass Veiligheidsbewustzijn "Bewust Risico nemen"

Masterclass Veiligheidsbewustzijn "Bewust Risico nemen"

Bewust risico nemen?!

Hoe maak je de stap van de RI&E naar een Veiligheidsbewuste organisatie? 

Dé masterclass in de Week van de RI&E: maandag 17 juni 2019

Beste RI&E betrokkene,

Is jouw Risico Inventarisatie en Evaluatie actueel, maar weet je dat je er nog veel meer mee zou kunnen? Ben jij ook gefrustreerd over het aantal incidenten en ongevallen? Zijn jouw collega’s misschien bang om open te zijn over de veiligheidscultuur? 

Ben jij er onzeker over hoe je dit kan aanpakken? Zijn jouw medewerkers wantrouwend omdat het management niet het goede voorbeeld geeft? Vraag je je af hoe jouw RI&E praktisch vertaald kan worden naar een veiligheidsbewuste werkomgeving?

Hoeveel mooier zou je leven worden als al je collega’s jou gaan helpen als veiligheidsambassadeur? Hoe fijn zou het zijn om in een organisatie te werken waar veiligheid écht op nummer 1 staat? Zodat ook jouw kosten van arbeidsongevallen en incidenten drastisch gaan dalen.

En hoe blij ben je als management voorop gaat in het veiligheidsbewustzijn en jij alle ruimte krijgt om dit te organiseren? Hoe relaxt voelt het om vanuit de RI&E duidelijke stappen te maken om veiligheid naar een hoger level te brengen!

Want laten we eerlijk zijn: als RI&E betrokkene of Arbo verantwoordelijke verdien je het gewoon om alle steun te krijgen. Budget, tools en middelen om jouw doelen te realiseren. Om uiteindelijk een veilige cultuur te creëren, waar jouw collega’s je dankbaar voor zijn.

Wat maakt dat het veiligheidsbewustzijn nog niet écht lekker loopt?

Er zijn een aantal reden waarom veel organisaties hiermee worstelen.

Op de eerste plaats is er vaak geen urgentie. Het loopt allemaal wel aardig en het valt best mee met die ongevallen. “We doen het al jaren zo” is een veelgehoorde kreet.

In de tweede plaats is de grondgedachte van een RI&E om risico’s op de werkvloer terug te brengen naar een acceptabel niveau (restrisico). Meestal denken we dan aan harde maatregelen. Bijvoorbeeld een hek, beveiliging of een vervangende stof. Of aan persoonlijke beschermingsmiddelen, als het risico niet kan worden weggenomen.

De maatregelen vanuit de ‘zachte kant’ van de veiligheid worden niet vaak gekozen als onderwerp van een maatregel. In de praktijk is veiligheidsbewustzijn echter een belangrijke eigenschap die samenhangt met risicovol gedrag. Risicovol gedrag vergroot de kans op ongelukken.

Wat ook kan gebeuren, zeker in deze tijd, is dat je wel een RI&E hebt, maar door de werkdruk en de tijdsdruk van buitenaf, onvoldoende tijd neemt om bewust veilig te werken.

Dé masterclass in de Week van de RI&E

Daarom nodigen we je graag uit voor De masterclass “Bewust Risico nemen”

Op maandag 17 juni neemt Antoine Span je mee om de eerste stappen te zetten vanuit de RI&E naar een Veiligheidsbewuste organisatie.

Door een goed veiligheidsbewustzijn kan een slechte of gematigde risicoperceptie worden teruggedrongen en wordt de kans op ongelukken op de werkvloer kleiner.

Gewone taal. Geen mysterie maar oplossingen die werken. Dit is niet de plek voor mensen in een slachtofferrol, geklaag, geneuzel en geworstel. Nee, alle aandacht in deze masterclass voor hoe we jouw bedrijf Veiligheidsbewuster kunnen maken.

De onderwerpen

 • Jouw RI&E. Hoe kan je deze nu zo praktisch mogelijk vertalen naar bewustzijn?
 • Wat ga ja anders doen, zodat je de organisatie meekrijgt?
 • Wat zijn de belangrijkste basisprincipes van Veiligheidsbewustzijn?
 • Hoe kan je gevaarherkenning en risicoinschatting inzetten?

Laten we samen aan de slag gaan voor een veiligere werkomgeving op maandag 17 juni tijdens de Masterclass over de RI&E en Veiligheidsbewustzijn, inclusief een heerlijke lunch.

 • Datum: maandag 17 juni
 • Locatie: BCN, Daltonlaan 100, Utrecht
 • Tijd: 09:00 – 12:00 uur
 • Lunchbuffet: 12:00 – 13:00 uur
 • Trainer: Antoine Span

Reserveer mijn plek

Tijdsduur: Halve dag
Investering: 149,-*(excl. btw)

Uniek aan V-Kam Education

 • Ervaring sinds 2001
 • Snel & persoonlijk
 • Praktijkgericht
 • Dichtbij
 • ISO 9001 en NIBHV gecertificeerd

Persoonlijk advies?
Bel 038 820 02 52

Plaats en data

Sorteren op:

Investering

*€ 149,- exclusief BTW.

Inclusief:

 • Lunch
 • Certificaat van deelname

* Ben je al klant van V-Kam Education? Dan betaal je slechts € 49,00.

V-Kam Education werkt onder andere voor:

Meer opdrachtgevers