Update Covid-19 maatregelen. Trainingen gaan door in onze online classroom!

Lees meer

YouTube-serie met tips voor preventiemedewerkers gelanceerd

25 oktober 2017

Preventiemedewerkers kunnen op een nieuw YouTube-kanaal terecht voor praktische tips over uiteenlopende onderwerpen. De eerste aflevering bevat tips over de samenwerking met de bedrijfsarts.

Op het YouTube-kanaal – een initiatief van InPreventie, een platform en netwerk voor en door preventiemedewerkers – zal een serie van filmpjes met concrete handvatten verschijnen. De filmpjes zijn bedoeld voor beginnende preventiemedewerkers die willen weten hoe ze invulling kunnen geven aan hun taken. De filmpjes zijn ontwikkeld door TNO, die onderzoek doet naar het versterken van de impact van de preventiemedewerker. In het kader van dat project organiseerde TNO op 3 oktober een webinar over de samenwerking tussen de preventiemedewerker en bedrijfsarts of arbodienst.

Preventiemedewerker cursus

Meer weten over veiligheid en de Arbowet? Volg dan de praktische preventiemedewerker cursus of de 3 daagse preventiemedewerker opleiding van V-Kam Education. Het is nu ook mogelijk om de preventiemedewerker cursus online te volgen bij V-Kam Education!

Samenwerking door nieuwe Arbowet

Op 1 juli 2017 is de gewijzigde Arbowet (tool) ingegaan. In de vernieuwde wet is onder andere opgenomen dat de preventiemedewerker nauwer moet gaan samenwerken met de arbodienstverleners. De preventiemedewerker heeft wettelijk het recht om te overleggen met de arbodienst of bedrijfsarts. De rol van de preventiemedewerker is door de gewijzigde wet belangrijker geworden. De ondernemingsraad heeft daarom instemmingsrecht gekregen op de persoon van de preventiemedewerker en zijn positie in de organisatie. 

Bron: rendement.nlV-Kam Education werkt onder andere voor:

Meer opdrachtgevers