Werknemer ziet interne opleiding als belangrijkste ontwikkelfaciliteit

29 oktober 2012

Op de vraag hoe werkgevers deze mogelijkheden zouden moeten faciliteren antwoordde 97 procent dat de werkgever mogelijkheden moet bieden om intern een opleiding of training te volgen. Dit blijkt uit onderzoek van Unique onder ruim 3.000 respondenten.

Opleiding, training, coach

De interne opleiding of training wordt qua populariteit met 94 procent op de voet gevolgd door een externe opleiding of training. Daarnaast vindt 91 procent van de werknemers het belangrijk dat werkgevers de mogelijkheid bieden om begeleiding te krijgen van een interne coach. Vorig jaar waren de rollen omgedraaid en verkozen werknemers de begeleiding van een coach boven het volgen van een opleiding. Nederlandse werknemers blijken ook positief tegenover een gestructureerd beoordelingssysteem en een persoonlijk opleidingsbudget te staan. Deze worden door respectievelijk 90 en 78 procent van de werknemers benoemd tot belangrijke mogelijkheden die een werkgever kan bieden om ontwikkeling te faciliteren.

Mannen versus vrouwen

Kijkend naar de behoefte aan doorgroeimogelijkheden, blijken mannen daaraan meer waarde te hechten dan vrouwen: 30 procent van de mannen vindt dit belangrijk, tegenover 22 procent van de vrouwen.

Belang van doorgroeimogelijkheden

Raymond Puts, algemeen directeur bij Unique: "De uitkomsten van dit onderzoek onderstrepen het belang van het faciliteren van ontwikkelingsmogelijkheden. Het is een manier om medewerkers te binden en boeien. Volgens mij is dat voor werkgevers minstens zo belangrijk als het vinden van nieuwe medewerkers. Door voldoende aandacht te besteden aan het binden en boeien van medewerkers, houd je talenten langere tijd aan boord."

Bron: managersonline

Audit cursus

Investeer ook in uw medewerkers! Schrijf nu in voor één van onze opleidingen, zoals bijvoorbeeld de praktische interne audit cursus.V-Kam Education werkt onder andere voor:

Meer opdrachtgevers