FNV Bouw: veiligheid in bouw zorgwekkend

19 juli 2012

Dat stelt John Kesters, voorzitter van FNV Bouw, in een reactie op het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over het instorten van het stadiondak van FC Twente, waarbij twee bouwvakkers omkwamen en negen zwaargewonden vielen. „De individuele bouwvakker zit helemaal aan het eind van de keten. Die weet meestal helemaal niet hoe alles in elkaar steekt. Het zijn de hoofd- en onderaannemers en anderen die ervoor moeten zorgen dat een bouwvakker veilig werkt. Wij pleiten voor een veiligheidscoördinator op elk groot bouwproject, die niets anders doet dan controleren of alles veilig verloopt."

De vakbond meent ook dat het hele bouwproces doorgelicht moet worden. „Er lopen tegenwoordig zo veel verschillende mensen op zo'n bouwplaats rond. Zzp'ers, schijnwerknemers, de linkerhand weet van de rechter niet wat ie precies doet. Maar het gaat wel om mensenlevens. De veiligheid op bouwplaatsen moet beter worden."

Bron: De Telegraaf

Ieder bedrijf wil het beste voor zijn medewerkers. Daar hoort een veilige werkomgeving bij. De vereiste kennis en vaardigheden brengen wij hen bij met onder andere een VCA cursus. Zo wordt uw bedrijf aantoonbaar veiliger!V-Kam Education werkt onder andere voor:

Meer opdrachtgevers