Veiligheid en risico

31 januari 2013

Veiligheid & heftruck cursus

Veilig werken begint met goede kennis en vaardigheden. Schrijf u daarom in voor de praktische heftruck cursus van V-Kam Education!

Voorbeelden van deregulering zijn:

  • Het vervallen van de arbobeleidsregels;deze worden vervangen door brancheafspraken tussen werkgevers en werknemers (arbocatalogus).
  • Het afstoten van werk door de brandweer. Bedrijven moeten in dat opzicht veel meer zelf doen. Daarnaast zoekt de brandweer ook steeds meer samenwerking met bedrijven.
  • Een tekort aan personeel bij de politie. Hierdoor is er een opmars bezig in de particuliere beveiliging. Deze laatste zoekt daarnaast ook meer samenwerking met de politie.
  • Zelfredzaamheid van bedrijven (door inzet van BHV). Ook hier is zichtbaar dat BHV’ers en professionele hulpverleners steeds meer samenwerken.
  • Een gevoel van veiligheid bij bewoners, werknemers en bedrijven. Men gaat er nog steeds van uit dat in de directe omgeving de veiligheid goed geregeld is. Is dit nog wel haalbaar en wat moet je daarover communiceren en wat geef je eigenlijk uit aan veiligheid?
Dreigen veiligheidszaken en -taken niet tussen wal en schip te raken? Is de directe omgeving inderdaad veilig?
 
Bron: Arbozorg
 

Preventiemedewerker

Wilt u meer weten over Arbo en preventie? Schrijf u nu in voor de praktische preventiemedewerker cursus.


V-Kam Education werkt onder andere voor:

Meer opdrachtgevers