Update Covid-19 maatregelen.

Trainingen gaan door! Zowel live als in onze online classroom. Lees meer

VCA Veiligheidsdiploma’s ongeldig verklaard

16 mei 2011

 

De diploma's zijn ongeldig verklaard omdat er fraude is gepleegd tijdens het afnemen van de examens. Dat gebeurde op verschillende manieren, ook met erg slinkse trucjes. „Met lampjes en piepjes, je kan het zo gek niet verzinnen", aldus SSVV-directeur Eugène Hillen vrijdag.

Jaarlijks nemen in Nederland ongeveer 200.000 mensen deel aan de VCA-examens. Het zijn bijvoorbeeld mensen die werken in de bouw, de infrastructuur en de petrochemie.

Hillen vindt het vooral erg dat het door deze fraude mogelijk is dat mensen met onvoldoende kennis over veiligheid in gevaarlijke situaties terecht kunnen komen. „Deze mensen mogen op basis van dit diploma gevaarlijke handelingen verrichten op gevaarlijke plekken. Je moet er vanuit kunnen gaan dat ze tot in de puntjes weten wat ze doen."

Bron: ANP

VCA diploma's via V-Kam Education wel geldig

Klanten en cursisten van V-Kam Education hebben allemaal een geldig VCA diploma. In de lijst met ongeldige diploma's komen geen diploma's voor van V-Kam Education.

Van dergelijke praktijken houdt V-Kam Education zich ook verre. Het is belangrijk voor de veiligheid van de cursist dat ze een certificaat krijgen als ze voldoende kennis hebben over veiligheid en ze voldoen aan het aantal punten van het VCA examen. Pas dan hebben de cursisten van V-Kam Education recht op een VCA diploma.

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen per telefoon (038 820 02 52) of per mail.V-Kam Education werkt(e) onder andere voor:

Meer opdrachtgevers