Publicatie ISO/CD.2 45001 ‘Occupational health and safety management systems’

15 april 2015

In augustus 2014 is een eerste concept van de norm gepubliceerd (ISO/CD 45001). Dit is een fase waarbij de leden van ISO (waaronder NEN) kunnen aangeven of ze akkoord zijn dat het document verder gaat naar een volgende fase (DIS-fase, Draft International Standard). Op dat moment bleek er nog te weinig draagvlak om door gaan naar de volgende fase.

ISO/CD.2 45001

Het afgelopen half jaar is er gewerkt aan een tweede Committee Draft. In het interview "Invloed medewerkers wordt groter" met Ron Waumans, de voorzitter van de Nederlandse normcommissie kunt u meer lezen over dit ontwikkelingstraject.

Nu is Committee Draft 2 gepubliceerd. Leden van ISO worden in de gelegenheid gesteld om te stemmen en commentaar te leveren op dit conceptdocument. In Nederland stelt de Nederlandse normcommissie ‘ISO 45001 OHS-managementsysteem’ de komende maanden commentaar op. NEN zal dit commentaar vervolgens indienen op internationaal niveau.

Meer weten over Arbo & Veiligheid? Schrijf u in voor de praktische KAM coördinator/QHSE opleiding!

Planning

Oorspronkelijk werd de ISO/DIS 45001 rond de zomer van 2015 verwacht en de definitieve norm in het najaar van 2016. Aangezien er een tweede Committee Draft moest worden gepubliceerd, zal de oorspronkelijke planning naar verwachting opschuiven. Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer ISO/DIS 45001 en de definitieve norm worden gepubliceerd.

 V-Kam Education werkt onder andere voor:

Meer opdrachtgevers