Update Covid-19 maatregelen.

Trainingen gaan door in onze online classroom en vanaf 3 maart ook weer live! Lees meer

Ontdek meer op het V-Kam Education blog - Pagina 3

 • #1 QHSE-professional in crisistijd | Rianne Roijers

  Elke maand zet V-Kam Education een nieuwe KAM-coördinator in het middelpunt om hem of haar over zijn vak te laten vertellen. Hoe ziet de toekomst van de QHSE-professional* er volgens hen uit? Tijdens de coronacrisis doen we het net even anders en spreken we met ‘oud deelnemers’ op afstand: hoe gaan zij om met de crisis, hoe beïnvloedt het hun werk als KAM? Deze maand aan het woord: Rianne Roijers. “We hebben een coronateam opgezet.” Rianne werkt als KAM-coördinator voor Koninklijke van Twist. Een groot bedrijf dat onder andere noodstroomaggregaten levert. Dat brengt nu, met de coronacrisis, nieuwe risico’s met zich mee. “Wij hebben natuurlijk wel een vitaal beroep: denk bijvoorbeeld aan de noodstroomaggregaten in ziekenhuizen. Ik snap dat sommige collega’s zich een beetje opgelaten voelen, om dan naar een risicolocatie te moeten waar mogelijk coronabesmettingen zijn. Toch moet het werk gewoon doorgaan. De noodstroomaggregaat is zeker nu, heel belangrijk!”

  Geplaatst op 25 mei 2020

  Lees verder
 • Hulpverlenen in tijden van corona, hoe doe je dat?

  De intelligente lockdown brokkelt langzaam af, kappers zijn weer open en ook de kinderen mogen (voor een deel) naar school. Maar het advies om zoveel mogelijk thuis te werken blijft, net als de anderhalvemetersamenleving. Duidelijk, maar hoe verleen je als bhv’er nu de juiste hulp? En hoe communiceer je als hoofd-bh’ met je werkgever, collega’s en mede-bhv’ers? In het gratis webinar van V-Kam Education – gegeven door trainer Otto Mulder en Marieka Baars – word je meegenomen in het onderwerp ‘BHV in crisistijd’. Otto: “Iedereen is verplicht om mensen in nood te helpen, de hulpverlening gaat gewoon door. Maar dan zoveel mogelijk op anderhalve meter afstand”. We snappen dat dit misschien een aantal vragen bij jullie naar boven brengt, daarom hebben we de meestgestelde vragen hieronder in kaart gebracht. Marieke en Otto hebben deze zo zorgvuldig mogelijk proberen te beantwoorden.

  Geplaatst op 18 mei 2020

  Lees verder
 • Mis jij onze pennen ook zo?

  Mis je onze pennen ook zo? Vul snel jouw gegevens in en we sturen de pen naar jou toe. V-Kam Education® werkt conform AVG. Na het versturen verwijderen we hier dus direct alle gegevens.

  Geplaatst op 18 mei 2020

  Lees verder
 • Gratis proefles KAM coördinator opleiding

  Gratis proefles KAM coördinator opleiding Altijd al willen ervaren hoe de KAM coördinator opleiding gaat?

  Geplaatst op 13 mei 2020

  Lees verder
 • Gratis webinar: 'BHV in crisistijd'

  Gratis webinar: 'BHV in crisistijd' Gratis webinar voor alle BHV verantwoordelijken!   Ben je 'Hoofd BHV' of 'BHV verantwoordelijke'? In deze bijzondere tijden van de coronacrisis ontstaan er allerlei nieuwe situaties.

  Geplaatst op 4 mei 2020

  Lees verder
 • Auditen in crisistijd: hoe doe je dat?

  Dat we zoveel mogelijk moeten thuiswerken in deze crisistijd, is voor iedereen duidelijk. Maar een audit vanuit huis: is dat wel efficiënt? Hoe toets je een auditee, wanneer je diegene niet eens in zijn of haar ogen kan kijken? In het gratis webinar van V-Kam Education – gegeven door trainer Monique Moraal- word je meegenomen in het onderwerp ‘Auditen in ciristijd’. Volgens Monique zijn er nog diverse mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je toch kunt auditen, al is het even anders dan anders. In dit artikel bespreken we dan ook deze verschillende mogelijkheden en zoomen we daarbij in op de interne audits. Deze tijd vraagt ons volgens Monique vooral om nu naar de kansen te kijken, want die zijn er genoeg!

  Geplaatst op 1 mei 2020

  Lees verder
 • Thuiswerken, hoe houd je het veilig?

  Zo veel mogelijk thuiswerken, is de boodschap van het kabinet aan Nederland in deze crisistijd. Maar hoe houd je als werkgever de veiligheid van je werknemers in acht, wanneer deze lastiger te controleren is? En wie is er de eindverantwoordelijk voor de veiligheid van ‘thuiswerkers’? In het gratis webinar van V-Kam Education – gegeven door trainer Antoine Span – word je meegenomen in het onderwerp ‘Arbo & preventie in crisistijd’. Volgens Antoine zijn er op dit moment verschillende problemen waar we als werkgever tegenaan lopen. Zo is er onder andere sprake van een verminderd toezicht, is er een verlaagde productiviteit van de medewerkers en zijn er financiële onzekerheden. Er zijn veel vragen, maar wie heeft de antwoorden? Als eerste is het van belang om je te realiseren dat de Arbowet van toepassing blijft. In het webinar wordt hier uitvoerig over gesproken, maar in dit artikel zoomen we in op het gebied ‘thuiswerken’. Want hoe controleer je als werkgever nou of de medewerkers nog ‘veilig werken’ en zich – ook thuis - houden aan de Arbowet? In dit artikel beantwoorden wij drie belangrijke vragen rondom thuiswerken in crisistijd.

  Geplaatst op 24 april 2020

  Lees verder
 • Waarom gebruiken wij Zoom?

  De laatste weken staat het gebruik van online tools voor meetings, webinars en online classrooms enorm in de belangstelling. Direct na de maatregelen, die onze overheid genomen heeft op 16 maart, zijn wij gestart met de online classrooms om het verder leren mogelijk te maken voor onze klanten. En met succes! De reacties van de cursisten zijn enthousiast. “Digitaal les vond ik eerst spannend, maar uiteindelijk top efficiënt en de uitvoering prima, vertelde Kemira”. Een cursist van Vryhof reageerde “Van klassikaal naar online vanwege Corona; ik vond het een zeer positieve ervaring…”. Ook Mariëtte was positief verrast: “Ik ben positief verrast door de online variant, terwijl ik mij op had gegeven voor de klassikale cursus.”

  Geplaatst op 20 april 2020

  Lees verder
 • Gratis webinar: Auditen in crisistijd

  Ben je intern auditor of KAM professional?   In deze bijzondere tijden van het corona crisis ontstaan er allerlei nieuwe situaties. Hoe kan je tijdens deze crisis jouw auditprogramma toch goed blijven uitvoeren? Welke manieren zijn er om vanuit huis toch audits te kunnen uitvoeren? Hoe kan je ‘bewijslast’ online 'zien'? Hoe kan je de interne audit goed voorbereiden als je deze online gaat doen? Vragen waar we jou mee gaan helpen in ons  gratis webinar op donderdag 30 april van 14:00 – 15:00 uur

  Geplaatst op 15 april 2020

  Lees verder
 • Gratis webinar: Arbo & Preventie in crisistijd

  Ben je Preventiemedewerker, KAM professional of Veiligheidskundige? In deze bijzondere tijden van het corona crisis ontstaan er allerlei nieuwe situaties. Hoe ga je hier mee om? Hoe kan je tijdens deze crisis jouw Arbo- en Preventie-rol toch goed blijven uitoefenen? Hoe ga je om met de thuiswerkrisico’s? Hoe blijf je de veiligheidsrisico’s beheersen? Vragen waar we jou mee gaan helpen in ons  gratis webinar op donderdag 23 april van 14:00  – 15:00 uur .

  Geplaatst op 15 april 2020

  Lees verder
 • Ontdek de 10 gouden tips voor elke preventiemedewerker!

  Of je nu preventiemedewerker bent of een cursus preventiemedewerker gaat volgen; de kans is groot dat je wel wat praktische tips kunt gebruiken. Want wat zijn nu precies de belangrijkste aandachtspunten, met welke praktijkscenario’s moet je rekening houden en hoe zorg je ervoor dat je jouw taak als preventiemedewerker optimaal kunt uitvoeren? Deze 10 gouden tips helpen jou verder! Dit artikel is tot stand gekomen na diverse interviews. Jaarlijks verzorgt V-Kam Education de cursus preventiemedewerker en de opleiding preventiemedewerker aan honderden preventiemedewerkers.

  Geplaatst op 2 april 2020

  Lees verder
 • Duurzamer werken? Ken de risico’s van langdurig zitten

  Langdurig zitten blijkt de grote nieuwkomer te zijn op de ESENER Risicolijst. ESENER doet onderzoek naar nieuwe en opkomende risico’s van werknemers in Europa. Naast langdurig zitten blijkt ook het maken van repeterende bewegingen van hand en arm bovenaan de lijst te staan. Mogelijke risico’s, om goed in de gaten te houden.  Werknemers die in een verkeerde werkhouding werken, hebben meer kans op klachten aan hun spieren, pezen of gewrichten. Preventie bij dit soort klachten is dus van belang, om je werknemers op een duurzame en gezonde manier in te kunnen blijven zetten. Met het onderzoek van ESENER worden bedrijven in Europa gevraagd naar onderwerpen rondom gezond en veilig werken.  De eerste uitkomsten van de European Survey of Enterprises on New and Emerging Risks (ESENER-3) zijn in november 2019 gepresenteerd.

  Geplaatst op 4 maart 2020

  Lees verder
 • #8 QHSE-professional van de toekomst | Rutger Werkhoven

  Elke maand zet V-Kam Education een nieuwe KAM-coördinator in het middelpunt om hem of haar over zijn vak te laten vertellen. Hoe ziet de toekomst van de QHSE-professional* er volgens hen uit? Deze maand aan het woord: Rutger Werkhoven. “Als KAM ben je vaak een einzelgänger.” Rutger werkt als KAM-coördinator bij Schoonmaakbedrijf NIVO, een facilitaire dienstverlener. “We hebben verschillende vestigingen verspreid over Noordoost-Nederland. Ik ben hier zelfstandig werkzaam als KAM-coördinator, dat betekent dat ik in mijn eentje alle zaken met betrekking tot Kwaliteit, Arbo en Milieu onder mijn hoede heb.” Volgens Rutger is een QHSE-professional de sparringpartner voor de gehele organisatie. Van directie tot aan de werkvloer. En dat gaat niet zonder risico’s en kansen. 

  Geplaatst op 3 maart 2020

  Lees verder
 • De overstap naar ISO 45001

  OHSAS 18001-certificaten zijn na 12 maart 2021 niet meer geldig Organisaties met een OHSAS 18001-certificaat hebben nog tot 12 maart 2021 de tijd om over te stappen op een ISO 45001-certificaat. Het ISO 45001 ‘Managementsystemen voor gezond en veilig werken – Eisen met richtlijnen voor gebruik’ werd gepubliceerd in maart 2018 en richt zich op een gezonde en veilig werkomgeving voor werknemers. Lees hier wat deze overgangstermijn voor jouw organisatie kan betekenen.

  Geplaatst op 24 februari 2020

  Lees verder
 • Dit betekent de Omgevingswet voor jou

  In 2021 is het zover. Naar verwachting treedt de Omgevingswet januari volgend jaar in werking. Maar wat is het precies en wat betekent het voor jou? In dit artikel proberen wij met behulp van V-Kam Education trainer Antoine Span deze uitgebreide wet iets te versimpelen. De Omgevingswet is eigenlijk al in 2015 in het leven geroepen, om een aantal regels op het gebied van milieu en ruimtelijke ordening wat simpeler te maken. Ook wordt het aantal regels teruggedrongen. Antoine: “In de Omgevingswet worden straks ruim dertig wetten ‘overgetankt’. De globale wetten gaan verdwijnen en worden gecentreerd op de Omgevingswet. Ook komt er één loketfunctie. Nu moet je vaak voor verschillende vergunningen bij verschillende loketten zijn, die elkaar ook nog eens tegenwerken. Maar de rijksoverheid gaat de verantwoordelijkheid verleggen naar de gemeente.”

  Geplaatst op 10 februari 2020

  Lees verder

Blijf op de hoogte en schrijf je hier gratis in voor de maandelijkse digitale KAM Praktijk! Alles over veilig, verantwoord en vakkundig werken.

V-Kam Education werkt(e) onder andere voor:

Meer opdrachtgevers