Update Covid-19 maatregelen. Trainingen gaan door in onze online classroom!

Lees meer

Ontdek meer op het V-Kam Education blog - Pagina 15

 • Investeren in arbeidsomstandigheden loont!

  Meer aandacht voor arbeidsomstandigheden in bedrijven leidt tot minder verzuim en minder kosten. Dit blijkt uit onderzoeken van CBS en TNO. Werknemers kunnen in betere arbeidsomstandigheden ook langer gezond en productief werken. Meer aandacht voor arbeidsomstandigheden en eenvoudiger regels leveren geld op. In sectoren waar dat is gebeurd, is €450 miljoen bespaard. Dit schrijft staatssecretaris De Krom van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een brief aan de Tweede Kamer waarmee de ministerraad heeft ingestemd.

  Geplaatst op 10 april 2012

  Lees verder
 • Nieuwe naam voor Arbeidsinspectie: Inspectie SZW

  Per 1 januari 2012 vormen de oude Arbeidsinspectie, de Inspectie Werk en Inkomen (IWI) en de Sociale Inlichtingen en Opsporingsdienst (SIOD) samen de Inspectie SZW. De Inspectie SZW houdt, naast preventie (voorlichting over rechten en plichten en de gevolgen bij het niet naleven hiervan), onder andere toezicht op en handhaaft de naleving van o.a. de Arbeidsomstandighedenwetgeving. Ook heeft Inspectie SZW een nieuwe website gelanceerd met handige hulpmiddelen om uw bedrijf te verbeteren op het gebied van gevaarlijke stoffen, agressie en geweld, arbeidsrisico's in garages en arbeidsongevallen, en deze te toetsen aan de wet: zelfinspectie.nl Bron: steunpunt RI&E

  Geplaatst op 2 februari 2012

  Lees verder
 • Publicatie HACCP versie 5 uitgesteld

  De publicatie van de nieuwe versie van de HACCP criteria is uitgesteld. Het overleg met de RvA over de wijzigingen in versie 5 is nog niet afgerond. Het was de bedoeling om deze versie op 1 januari 2012 te publiceren.

  Geplaatst op 27 december 2011

  Lees verder
 • Uitbreiding FSSC 22000 certificatie met de PAS 223

  De standaard is geschikt voor bedrijven welke verpakkingsmaterialen produceren. Certificatie tegen de PAS 223 is alleen mogelijk in combinatie met de ISO 22000 standaard. Afgelopen juli is de PAS 223 gepubliceerd. De PAS 223 is opgesteld door een stuurgroep bestaande uit organisaties uit de voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie. De standaard is geschikt voor bedrijven welke verpakkingsmaterialen produceren.  

  Geplaatst op 13 september 2011

  Lees verder
 • VCA Veiligheidsdiploma’s ongeldig verklaard

  LEIDSCHENDAM (ANP) - De Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSVV) heeft ruim 1600 VCA-diploma's ongeldig verklaard. Dit zijn veiligheidsdiploma's voor mensen met gevaarlijke beroepen.

  Geplaatst op 16 mei 2011

  Lees verder
 • Is een cursus preventiemedewerker verplicht?

  In 2005 is nogal wat onrust ontstaan doordat een aantal collega opleiders de suggestie hebben gewekt dat de cursus preventiemedewerker verplicht zou zijn. Dit heeft zelfs geleid tot kamer vragen van D66 aan toenmalig staatssecretaris Van Hoof (Sociale Zaken en Werkgelegenheid).

  Geplaatst op 16 juli 2010

  Lees verder
 • V-Kam Education ISO 9001 gecertificeerd

  Sinds 5 maart 2010 is V-Kam Education ISO 9001 gecertificeerd. Daar zijn we trots op. Al jarenlang werken we volgens dit beproefde kwaliteitsysteem. Nu is het tijd voor een tastbare bevestiging. Niet als doel, maar als concreet middel om onze bedrijfsprestaties en trainingsmethoden continu te verbeteren. Belangrijkste sleutelwoorden: zelflerend en klantgericht.

  Geplaatst op 18 maart 2010

  Lees verder
 • VCU VIL cursus elearning gestart

  Na de introductie van de inmiddels succesvolle VCA cursussen via internet, is V-Kam Education nu ook met de VCU VIL cursus via internet gestart. Voor veel intercedenten en medewerkers van uitzendbureaus is dit een ideale oplossing. Ze kunnen de VCU VIL cursus via internet volgen wanneer dit uitkomt. Het VCU VIL examen kan worden gedaan op de diverse locaties in Nederland.Als u meerdere medewerkers tegelijk examen wil laten doen voor VCU VIL dan kunnen we dit ook incompany voor u organiseren. Klik hier voor meer informatie over deze VCU VIL elearning cursus.

  Geplaatst op 20 augustus 2009

  Lees verder
 • BHV herhaling verplicht?

  Veel bedrijven kregen in de afgelopen periode een rode folder van het ministerie SZW (waaronder ook de arbeidsinspectie valt) in de bus. In deze folder wordt onder andere de jaarlijkse herhalingscursus voor BHV ter discussie gesteld. Voorop gesteld: de folder bevat geen leugens, maar wel halve waarheden.

  Geplaatst op 8 juli 2009

  Lees verder
 • Nieuwe website over brandveiligheid

  Vanaf vandaag is alle informatie over de brandveiligheid van gebouwen en huizen te vinden op één website: www.allesoverbrandveiligheid.nl . Hier zijn alle regels en adviezen over brandveiligheid te vinden.

  Geplaatst op 6 mei 2009

  Lees verder

Blijf op de hoogte en schrijf je hier gratis in voor de maandelijkse digitale KAM Praktijk! Alles over veilig, verantwoord en vakkundig werken.

V-Kam Education werkt onder andere voor:

Meer opdrachtgevers