Update Covid-19 maatregelen.

Trainingen gaan door! Zowel live als in onze online classroom. Lees meer

Onvoldoende aandacht voor gezonde levensstijl

29 oktober 2013

Preventiemedewerker cursus

Uw medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal, investeer daarom in hun veiligheid. Schrijf u vandaag nog in voor de preventiemedewerker cursus van V-Kam Education!

Uit het onderzoek van Nationale Vacaturebank blijkt verder dat dagelijks snoepen op de werkvloer bij 44% van de werknemers voorkomt. Bij 20% zorgt een verjaardag van een collega er bijvoorbeeld voor dat er wekelijks wordt gesnoept.
De werkgever heeft de mogelijkheid om werknemers korting aan te bieden op de sportschool, maar 83% van de werknemers geeft aan dat hij sporten niet stimuleert. Een korting op de sportschool via de werkgever is maar voor 13% van de werknemers weggelegd en 4% van de werknemers krijgt de mogelijkheid om bijvoorbeeld in de lunchpauze te sporten.

Tevreden werknemers door stimuleren van gezonde levensstijl

Het stimuleren van een gezonde levensstijl is niet alleen een manier om het ziekteverzuim te drukken; het kan ook de tevredenheid van de werknemers verhogen. Voor ruim een derde van de werknemers geldtnamelijk dat ze het juist prettig vinden als de werkgever zich hiervoor inzet. De helft van de werknemers heeft geen problemen met advies van de werkgever, maar bepaalt wel zelf of hij iets met het advies doet.

Korting op de sportschool en een gezonde lunch

Als arboprofessional kunt u een gezonde levensstijl stimuleren. Voor korting op de sportschool kunt u alvast met sportscholen in de buurt in gesprek gaan en vervolgens met een concreet plan naar de werkgever stappen. Verder kunt u zorgen voor meer groente en fruit in de kantine en minder ongezonde happen.

Bron: RendementV-Kam Education werkt(e) onder andere voor:

Meer opdrachtgevers