November: Maand van de kwaliteit

6 november 2012

World Quality Week

Om in de huidige recessie te overleven moeten organisaties hun concurrentievoordeel steeds verder uitbouwen. Kwaliteitsmanagement met haar focus op verhoging van efficiency en productiviteit is daarbij onmisbaar. Vandaar het thema van World Quality Week 2012: 'Met kwaliteit meer concurrentievoordeel'.

 

Meer informatie over de internationale kwaliteitsweek (5 t/m 9 november) en over het verband tussen kwaliteit en productiviteit (het onderzoeksrapport van de CQI - Continuing Quality Improvement) is te vinden op hecqi.org/worldqualityday.

World Quality Month

November is World Quality Month (WQM). Het is de maand waarin internationaal het kwaliteitsstreven en de gevolgen voor de samenleving gevierd worden. Begonnen in 2010 is WQM nu nog steeds een forum waar mensen en organisaties samen komen en hun stem laten horen. Een plek om successen te vieren.

 

Daarom doet de ASQ (American Society for Quality) een oproep aan de kwaliteitswereld om een bijdrage te leveren in de vorm van artikelen, white papers, best practices e.d. die een mooi beeld geven van wat met kwaliteit bereikt kan worden.

Bron: Sigma

KAM coördinator opleiding

Een organisatie die aan kwaliteitszorg doet, werkt systematisch en doelgericht aan het verbeteren van haar kwaliteit. De resultaten worden gemeten. De klanttevredenheid wordt in kaart gebracht.

Continu verbeteren en klanttevredenheid zijn de centrale thema's. Zo ook in de KAM coördinator opleiding van V-Kam Education.V-Kam Education werkt onder andere voor:

Meer opdrachtgevers