Update en maatregelen Corona Virus (Covid-19)

29 september 2020

Na de eerste virusmelding in Nederland heeft V-Kam Education een risicoanalyse gedaan en scenario's uitgewerkt. De nodige maatregelen zijn genomen. We volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM.

[Update 29 september 2020]

Maandag 28 september zijn er nieuwe maatregelen afgekondigd. Deze hebben geen gevolgen voor het uitvoeren van klassikale bijeenkomsten met minder dan 30 deelnemers. Onze gemiddelde groepsgrootte is rond de 10 deelnemers en de nodige hygiëne en afstandsmaatregelen zijn genomen. De trainingen gaan dus door. Lees ook het Covid-19 protocol.

Note: als er opnieuw een lock-down komt voor klassikale bijeenkomsten, dan schakelen we per direct over op onze online classroom. De trainingen worden dan niet verplaatst of geannuleerd. 

 

[Update 03 september 2020]

Dinsdag 1 september jl. was er een nieuwe persconferentie.

Naar aanleiding daarvan hebben we de volgende update:

 • Het Covid-19 protocol is actueel. Klik hier voor de actuele versie
 • De live klassikale trainingen die gepland staan gaan door met inachtneming van bovengenoemd protocol en de veiligheidsmaatregelen
 • Mochten de maatregelen - onverhoopt - strenger worden voor klassikale trainingen, dan gaan de trainingen 100% door in onze online classroom

 

[Update 19 augustus 2020]

Dinsdag 18 augustus jl. sprak onze minister president over de toename van de besmettingen en de nieuwe maatregelen in de privé omgeving.

Naar aanleiding daarvan hebben we de volgende update:

 • Het Covid-19 protocol is actueel. Klik hier voor de actuele versie
 • De live klassikale trainingen die gepland staan gaan door met inachtneming van bovengenoemd protocol en de veiligheidsmaatregelen
 • Mochten de maatregelen - onverhoopt - strenger worden voor klassikale trainingen, dan gaan de trainingen 100% door in onze online classroom

 

[Update 6 juli 2020]

N.a.v. de nieuwe maatregelen per 1 juli 2020 hebben we ons protocol opnieuw gecheckt. Het actuele protocol vind je hier. We volgen continu de richtlijnen van het RIVM en vragen jou daar rekening mee te houden.

Stay safe!

[Update 26 mei 2020]

"Het is verantwoord om verdere stappen te zetten in de route naar versoepeling". Woorden van onze minister president Mark Rutte tijdens de persconferentie van 19 mei.

Vanaf 2 juni starten onze klassikale trainingen weer. Op onze locaties in Zwolle, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven ben je weer van harte welkom! Ook kunnen onze trainers weer incompany trainingen geven op jullie eigen locaties.

"Versoepeling maakt het nog belangrijker om ons te houden aan de maatregelen! Blijf waakzaam!"
Hiervoor hebben we een helder Protocol anderhalvemeter trainingen geschreven. In dit protocol zijn de instructies opgenomen voor de opleider, trainer, cursist en locaties.


 

 Download Protocol anderhalvemeter trainingen

 

 

[Update 7 mei 2020]

Tijdens de persconferentie van 06 mei sprak onze minister president Mark Rutte over het prille begin van de weg terug. “We zijn nu in de fase dat we de overgang moeten maken naar de 1,5 meter samenleving. Zo snel als het kan, maar niet sneller dan verantwoord. Ook nu is voorzichtigheid beter, dan spijt achteraf.”

Zo denken wij van V-Kam Education er ook over. In mei vinden de meeste trainingen daarom nog plaats in onze online classrooms.

Vanaf 2 juni starten we weer met onze klassikale trainingen in Zwolle, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven en incompany bij onze klanten.

Dit zijn de regels:

 • Blijf altijd thuis als je klachten hebt! Geen uitzonderingen!
 • Bij benauwdheid en/of koorts, blijven alle huisgenoten thuis
 • We houden 1,5 meter afstand
 • Reis je met het OV, dan is een mondkapje verplicht
 • Leef alle gestelde hygiëneregels na

Op onze locaties in Zwolle, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven zijn de volgende extra maatregelen genomen:

 • Hygiëne maatregelen
 • De lunch wordt in de zaal gebracht en genuttigd
 • De locaties zijn ingericht op 1,5 meter, denk hierbij aan looppaden, lounges, etc.

Bij incompany trainingen gelden de al genoemde regels en de ruimte moet ruim genoeg zijn zodat de 1,5 meter afstand makkelijk te hanteren is.

We kunnen dit alleen goed doen als we ons gedisciplineerd houden aan de afspraken.
En elkaar hier ook op aanspreken. Laten we hier onze verantwoordelijkheid samen nemen!

Komende week volgt een update, inclusief een protocol anderhalvemetermaatschappij voor onze cursisten, trainers en locaties.

We zien er naar uit om je weer live te ontmoeten en wensen je veel gezondheid, liefde en leerplezier!

 

[Update - 21 april 2020]

Vanavond zei premier Mark Rutte in de persconferentie: "Voorzichtigheid nu is beter dan spijt achteraf". Als V-Kam Education, opleider in kwaliteit, arbo, veiligheid, milieu en voedselveiligheid zijn we het hier helemaal mee eens!

Tot 20 mei zijn de meeste maatregelen nog van toepassing. Waaronder ook het zoveel mogelijk thuis werken. Dat betekent dat wij tot 1 juni geen klassikale trainingen uitvoeren. Alle geplande trainingen worden online uitgevoerd in onze Online Classrooms

Vooralsnog gaan we ervan uit dat we vanaf 1 juni met de nodige maatregelen van 1,5 meter afstand, hygiëne, etc. kunnen opstarten op onze locaties in Zwolle, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven. In de week voorafgaand aan 20 mei zullen we hier een besluit over nemen en jou hierover informeren.

[Update - 15 april 2020]

Vanaf 16 maart tot - naar verwachting - 1 juni zullen er geen klassikale trainingen plaatsvinden. Intussen kunnen we je wel helpen met onze online classrooms!

Welke maatregelen hebben we nog meer genomen?

 • Onze collega’s volgen de hygiëne-maatregelen van het RIVM
 • Onze collega’s werken vanuit huis
 • Vergaderingen en overleggen doen we online
 • Trainingen worden omgezet naar de online classroom
 • Intussen zijn we aan het nadenken over scenario’s voor de langere termijn om jullie goed te kunnen blijven helpen als het gaat om kwaliteit, arbo, milieu en voedselveiligheid.

Daarnaast bieden we gratis webinars aan om jou verder te helpen in deze crisistijd!

 

[Update - 24 maart 2020]

Op 16 maart is door het kabinet een verbod ingesteld op alle evenementen (dus ook cursussen) tot 1 juni. V-Kam Education zal tot 1 juni geen klassikale trainingen plannen. 

Wat kan nog wél?

Online classrooms: volg jouw cursus nu via onze online classroom!

De komende dagen zal het aanbod online classroom trainingen uitgebreid worden. Blijf ons volgen!

 

 

[Update - 17 maart 2020]

Op beperkte schaal en onder zorgvuldige voorwaarden kunnen we cursisten die een geldig certificaat nodig hebben voor VCA, HACCP, NEN 3140, etc. helpen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

[Update - 16 maart 2020]

Tot 6 april 2020 zijn alle trainingen geannuleerd. De cursisten worden door ons opnieuw ingedeeld in groepen die gepland staan vanaf medio mei. Zij hebben hierover ook een e-mail van ons ontvangen.

 

[Update - 12 maart 2020]

V-Kam Education volgt de richtlijnen van het RIVM. Vooralsnog gaan de geplande cursussen en trainingen door. De afweging hierin is dat de trainingen uit kleinere groepen van maximaal 12 personen bestaat. 

Cursisten met klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts: blijf thuis en verplaats jouw cursus! 

Overige actuele informatie:

> RIVM site

> Nieuwe maatregelen per 12 maart 2020

 

[10 maart 2020]

V-Kam Education volgt de richtlijnen van het RIVM. Vooralsnog gaan de geplande cursussen en trainingen door.

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

 • Was je handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Geen handen schudden (nieuwe maatregel!)

Sinds vrijdag 6 maart gelden voor inwoners van de provincie Noord-Brabant specifieke adviezen. Bij klachten van verkoudheid, hoesten of koorts, wordt ze gevraagd sociale contacten te beperken. Dat betekent: ga niet naar school, werk of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn. Ze kunnen contact met de huisarts opnemen als de klachten erger worden. Deze oproep blijft de komende zeven dagen gelden, tot en met maandag 16 maart.V-Kam Education werkt onder andere voor:

Meer opdrachtgevers