Scan ISO 26000 helpt ondernemer bij MVO

17 september 2012

ISO 26000

Sinds de invoering van de ISO 26000 in november 2010 beschikt het bedrijfsleven over richtlijnen voor MVO. De richtlijnen helpen bedrijven om MVO te begrijpen en deze in de praktijk toe te passen. "Veel ondernemers zijn al bezig met onderdelen van ISO 26000, maar zijn zich daar niet altijd van bewust. De scan biedt een snelle manier om te ontdekken waar nog winst valt te boeken", aldus Nelleke Jacobs, manager Kennis & Leren bij MVO Nederland.

Gerichte informatie

De uitslag van de scan maakt voor ondernemers in één oogopslag zichtbaar hoe zij scoren op MVO, volgens de ISO 26000 richtlijnen. Hierna hebben de ondernemers de mogelijkheid gerichte informatie en tips te vergaren binnen de wegwijzer.

Ervaringen

Eén van de eerste gebruikers is Jacqueline Mommer, manager marketing & communicatie van Blycolin: "De scan is ideaal om in kaart te brengen waar je staat als het om MVO gaat." Ook Leon van der Werf,
directeur Van der Werf Vastgoedonderhoud, is enthousiast: "De scan is snel en gemakkelijk in te vullen en geeft direct feedback. We weten nu waar de kansen voor verbetering liggen."

MVO cursus

Wilt u meer weten over maatschappelijk verantwoord ondernemen? Volg de MVO introductie cursus.


V-Kam Education werkt onder andere voor:

Meer opdrachtgevers