ISO 22000 voedselveiligheid nu ook voor catering

25 februari 2013

 

Op dit moment bestaan er al sectorspecifieke invullingen voor voedselproductie (NPR-ISO/TS 22002-1) en voor het boerenbedrijf (NPR-ISO/TS 22002-3). Ook wordt er gewerkt aan een document voor verpakkingsmaterialen voor voedsel en één voor transport en opslag. Doel van deze documenten is om implementatie van ISO 22000 in deze sectoren te vereenvoudigen. De kans is groot dat de normen ook voor de Nederlandse markt veel gaan betekenen.

 

In Nederland werkt de normcommissie ‘Voedselveiligheidsmanagement’ aan de normen die ISO/TC 34/SC 17 ‘Management systems for food safety’ ontwikkelt. Dit zijn ISO 22000, de sectorspecifieke invullingen, en diverse andere normen op het gebied van voedselveiligheid.

Bron: NEN

ISO 22000 cursus

Meer weten over ISO 22000? Schrijf u nu in voor de praktische ISO 22000 training van V-Kam Education


V-Kam Education werkt onder andere voor:

Meer opdrachtgevers