Gezocht: HeftruckHelden

10 december 2010

Mogelijkheden werknemers

In 2010 is de focus ook gericht op werknemers. Zij hebben immers een eigen verantwoordelijkheid om veilig te werken, zodat zijzelf en hun collega’s aan het einde van de dag gezond thuiskomen. Ook zij kunnen hun steentje bijdragen aan een veilige werkomgeving, vooral door zich veilig te gedragen. Bij veel ongelukken spelen gemakzucht, routine of stoerdoenerij een rol.

De campagne HeftruckHelden wijst werknemers op de risico’s en de soms ernstige gevolgen en geeft aan wat zij zelf kunnen doen om deze te voorkomen. Op de campagnewebsite staan filmpjes, een quiz en de verkiezing van de beste Heftruckchauffeur van Nederland. Werknemers en leidinggevenden kunnen hiervoor mensen nomineren die veilig rijden en geen ongelukken en schades veroorzaken.

De Arbeidsinspectie wil haar activiteiten om werknemers veiliger te laten werken in 2011 breder inzetten in de vervoerssector en wellicht ook in andere sectoren.

Bron: Arbeidsinspectie, ministerie sociale zaken en werkgelegenheid

Veilig rijden met heftruck cursus

Het is noodzakelijk dat ook de incidentele chauffeur van een heftruck of reachtruck goed op de hoogte is van de veiligheids-en bedrijfsvoorschriften. Volg daarom de praktische heftruck cursus bij V-Kam Education!


V-Kam Education werkt onder andere voor:

Meer opdrachtgevers