Bedrijfshulpverlening kan nog beter

18 december 2012

Dit resulteerde in een aantal opmerkelijke bevindingen:

  • 66% van de deelnemers was bekend met het feit dat de risico’s zoals geïdentificeerd in de RI&E voor de wijze van organiseren van de BHV van belang zijn.
  • Ongeveer 50% van de deelnemers gaf aan dat de RI&E ook daadwerkelijk actueel is (bijv. interne verbouwingen, andere grondstoffen / chemicaliën etc.) en dat zij bekend zijn met de gevaren en risico’s.
  • Slechts 33% van de deelnemers oefent jaarlijks, waarbij het veelal om een communicatie oefening blijkt te gaan!

Uit de discussie die volgde bleek dat meerdere deelnemers wordt verboden periodiek te oefenen en dat zelfs BHV trainingen op locatie worden afgebroken als er een spoedorder binnen komt. Ook bleek dat er lang niet altijd een BHV-er aanwezig is, bijvoorbeeld bij ploegendienst of het werken op locatie.

Gelukkig bleken er ook positieve uitzonderingen te zijn, helaas waren dat wel organisaties die een of meerdere (dodelijke) ongevallen hebben meegemaakt.

Kortom, werk aan de winkel!

Bron: Baronije

BHV cursus

Uw medewerkers zijn uw belangrijkste kapitaal! Creëer daarom goede arbeidsomstandigheden. De BHV cursus van V-Kam Education draagt hier aan bij. Schrijf u nu in voor de praktische BHV cursus!V-Kam Education werkt onder andere voor:

Meer opdrachtgevers