Ontdek meer op het V-Kam Education blog - Pagina 1

 • Update en maatregelen Corona Virus (Covid-19)

  Na de eerste virusmelding in Nederland heeft V-Kam Education een risicoanalyse gedaan en scenario's uitgewerkt. De nodige maatregelen zijn genomen. We volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM. [Update - 19 mei 2020]

  Geplaatst op 6 juli 2020

  Lees verder
 • #2 ‘QHSE-professional in tijden van crisis’

  Elke maand zet V-Kam Education een nieuwe KAM-coördinator in het middelpunt om hem of haar over zijn vak te laten vertellen. Hoe ziet de toekomst van de QHSE-professional* er volgens hen uit? Tijdens de coronacrisis doen we het net even anders en spreken we met ‘oud deelnemers’ op afstand: hoe gaan zij om met de crisis, hoe beïnvloedt het hun werk als KAM? Deze maand aan het woord: Rutger Werkhoven. “Iedereen zo goed en tijdig mogelijk informeren, dat was mijn grootste uitdaging.”

  Geplaatst op 29 juni 2020

  Lees verder
 • Inspiratie webinars

  Een leven lang leren! Laat je inspireren door onze inspiratie webinars.

  Geplaatst op 11 juni 2020

  Lees verder
 • Mis jij onze pennen ook zo?

  Mis je onze pennen ook zo? Vul snel jouw gegevens in en we sturen de pen naar jou toe. V-Kam Education® werkt conform AVG. Na het versturen verwijderen we hier dus direct alle gegevens.

  Geplaatst op 18 mei 2020

  Lees verder
 • Gratis proefles KAM coördinator opleiding

  Gratis proefles KAM coördinator opleiding Altijd al willen ervaren hoe de KAM coördinator opleiding gaat?

  Geplaatst op 13 mei 2020

  Lees verder
 • Auditen in crisistijd: hoe doe je dat?

  Dat we zoveel mogelijk moeten thuiswerken in deze crisistijd, is voor iedereen duidelijk. Maar een audit vanuit huis: is dat wel efficiënt? Hoe toets je een auditee, wanneer je diegene niet eens in zijn of haar ogen kan kijken? In het gratis webinar van V-Kam Education – gegeven door trainer Monique Moraal- word je meegenomen in het onderwerp ‘Auditen in ciristijd’. Volgens Monique zijn er nog diverse mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je toch kunt auditen, al is het even anders dan anders. In dit artikel bespreken we dan ook deze verschillende mogelijkheden en zoomen we daarbij in op de interne audits. Deze tijd vraagt ons volgens Monique vooral om nu naar de kansen te kijken, want die zijn er genoeg!

  Geplaatst op 1 mei 2020

  Lees verder
 • Thuiswerken, hoe houd je het veilig?

  Zo veel mogelijk thuiswerken, is de boodschap van het kabinet aan Nederland in deze crisistijd. Maar hoe houd je als werkgever de veiligheid van je werknemers in acht, wanneer deze lastiger te controleren is? En wie is er de eindverantwoordelijk voor de veiligheid van ‘thuiswerkers’? In het gratis webinar van V-Kam Education – gegeven door trainer Antoine Span – word je meegenomen in het onderwerp ‘Arbo & preventie in crisistijd’. Volgens Antoine zijn er op dit moment verschillende problemen waar we als werkgever tegenaan lopen. Zo is er onder andere sprake van een verminderd toezicht, is er een verlaagde productiviteit van de medewerkers en zijn er financiële onzekerheden. Er zijn veel vragen, maar wie heeft de antwoorden? Als eerste is het van belang om je te realiseren dat de Arbowet van toepassing blijft. In het webinar wordt hier uitvoerig over gesproken, maar in dit artikel zoomen we in op het gebied ‘thuiswerken’. Want hoe controleer je als werkgever nou of de medewerkers nog ‘veilig werken’ en zich – ook thuis - houden aan de Arbowet? In dit artikel beantwoorden wij drie belangrijke vragen rondom thuiswerken in crisistijd.

  Geplaatst op 24 april 2020

  Lees verder
 • Waarom gebruiken wij Zoom?

  De laatste weken staat het gebruik van online tools voor meetings, webinars en online classrooms enorm in de belangstelling. Direct na de maatregelen, die onze overheid genomen heeft op 16 maart, zijn wij gestart met de online classrooms om het verder leren mogelijk te maken voor onze klanten. En met succes! De reacties van de cursisten zijn enthousiast. “Digitaal les vond ik eerst spannend, maar uiteindelijk top efficiënt en de uitvoering prima, vertelde Kemira”. Een cursist van Vryhof reageerde “Van klassikaal naar online vanwege Corona; ik vond het een zeer positieve ervaring…”. Ook Mariëtte was positief verrast: “Ik ben positief verrast door de online variant, terwijl ik mij op had gegeven voor de klassikale cursus.”

  Geplaatst op 20 april 2020

  Lees verder
 • #8 ‘QHSE-professional van de toekomst’

  Elke maand zet V-Kam Education een nieuwe KAM-coördinator in het middelpunt om hem of haar over zijn vak te laten vertellen. Hoe ziet de toekomst van de QHSE-professional* er volgens hen uit? Deze maand aan het woord: Rutger Werkhoven. “Als KAM ben je vaak een einzelgänger.” Rutger werkt als KAM-coördinator bij Schoonmaakbedrijf NIVO, een facilitaire dienstverlener. “We hebben verschillende vestigingen verspreid over Noordoost-Nederland. Ik ben hier zelfstandig werkzaam als KAM-coördinator, dat betekent dat ik in mijn eentje alle zaken met betrekking tot Kwaliteit, Arbo en Milieu onder mijn hoede heb.” Volgens Rutger is een QHSE-professional de sparringpartner voor de gehele organisatie. Van directie tot aan de werkvloer. En dat gaat niet zonder risico’s en kansen. 

  Geplaatst op 3 maart 2020

  Lees verder
 • ISO-survey 2018

  Wat laten de cijfers ons zien? Elk jaar wordt hij weer door de ISO gepresenteerd: de ISO-survey. Het aantal certificaten volgens ISO-managementsysteemnormen wereldwijd, waarin o.a. de resultaten per land worden gedeeld. Het totale aantal geldige certificaten was in 2018 minder dan in het jaar ervoor. De eventuele oorzaken van deze daling zijn te lezen in dit artikel. Ook gaan we in op de verschillen tussen Nederland en België.

  Geplaatst op 6 februari 2020

  Lees verder
 • Jaarplan Inspectie SZW 2020

  Wat gaat het voor ons betekenen? Ook in 2020 wil de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid zich weer inzetten voor positieve maatschappelijke effecten op gezond, veilig en eerlijk werk voor iedereen. Zo zijn ze onder andere van plan om meer voorlichting en handhaving in te zetten op arbozorg. Slechts een derde van de bedrijven heeft namelijk een risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) waarin daadwerkelijk alle belangrijke risico’s zijn geïnventariseerd. Handhaving wordt ingezet om bedrijven die hier niet aan voldoen, niet langer te sparen, maar direct te beboeten.

  Geplaatst op 10 januari 2020

  Lees verder
 • #6 ‘QHSE-professional van de toekomst’

  Elke maand zet V-Kam Education een KAM-coördinator in het middelpunt om hem of haar over zijn vak te laten vertellen. Hoe ziet de toekomst van de QHSE-professional* er volgens hen uit? Deze maand aan het woord: Marcel Sparidans. “De functie is intermediair, dat zal het altijd blijven.”

  Geplaatst op 6 januari 2020

  Lees verder
 • Prioriteiten met impact!

  Elke dag opnieuw hebben wij te maken met het stellen van prioriteiten en het maken van keuzes. Of je nu KAM coördinator, Veiligheidskundige, auditor, preventiemedewerker, of wie dan ook bent. Raar woord trouwens: 'prioriteiten'. 

  Geplaatst op 6 december 2019

  Lees verder
 • #5 ‘QHSE-professional van de toekomst’

  Elke maand zet V-Kam Education een nieuwe KAM-coördinator in het middelpunt om hem of haar over zijn vak te laten vertellen. Hoe ziet de toekomst van de QHSE-professional* er volgens hen uit? Deze maand aan het woord: Olaf Blaauw. ‘Ik denk dat we steeds assertiever moeten zijn.’

  Geplaatst op 30 november 2019

  Lees verder
 • #4 ‘QHSE-professional van de toekomst’

  Elke maand zet V-Kam Education een nieuwe KAM-coördinator in het middelpunt, om hem of haar over zijn vak te laten vertellen. Hoe ziet de toekomst van de QHSE-professional* er volgens hen uit? Deze maand aan het woord: Hanneke Lutters. ‘Het is een veranderingsproces. Het moeilijkste wat er is, dus ook bij de mens.’

  Geplaatst op 29 november 2019

  Lees verder

V-Kam Education werkt onder andere voor:

Meer opdrachtgevers