Ontdek meer op het V-Kam Education blog - Pagina 1

 • BRC Food - interne audits 3.4.1.

  Wij merken dat er nog onduidelijkheid bestaat over de planning van interne audits. De BRC wil vermijden dat een interne audit jaarlijks een eenmalige activiteit is en vereist een planning van (deel)audits verspreid over het jaar.

  Geplaatst op 14 augustus 2017

  Lees verder
 • NEN commissie bepaalt standpunt ISO/DIS 22000 foodsafety

  ISO 22000, de internationale norm voor management van voedselveiligheid, wordt herschreven. De ISO-lidstaten, waaronder Nederland, kunnen tot uiterlijk begin juli hun commentaar op de tekst indienen en een stem uitbrengen. Voor Nederland heeft de NEN normcommissie op 6 juni in Delft het nationale commentaar afgestemd.

  Geplaatst op 21 juli 2017

  Lees verder
 • Recalls veelal door onbewust gemaakte fouten, slordigheden en gebrek aan kennis

  Ondanks de implementatie van kwaliteitssystemen als BRC, HACCP, GlobalGAP, IFS neemt het aantal recalls toe. Daarbij gaat het lang niet altijd om bedrijven die bewust de wet overtreden. Vaak betreft het onbewust gemaakte fouten, slordigheden en een gebrek aan kennis.  "Vakkennis op de werkvloer is een belangrijk element om een voedingsmiddelenbedrijf te vrijwaren van voedselveiligheidsellende", zegt IJsbrand Velzeboer van Scienta nova. "Een falend competentiebeleid kan grote gevolgen hebben: productaansprakelijkheidsclaims, hoge kosten voor terugroepacties en imagoschade. Bij elkaar kunnen de kosten al snel tot een miljoenen of meer oplopen."

  Geplaatst op 10 oktober 2016

  Lees verder
 • Wijzigingen wet- en regelgeving food in één overzicht

  MijnWetgeving.nl en VMT werken samen om lezers makkelijker op de hoogte te brengen van de meest recente wijzigingen in wet- en regelgeving rond voeding en voedselveiligheid. Op vmt.nl/mijnwetgeving is nu, voor iedereen gratis toegankelijk, een overzicht te vinden van alle wijzigingen in de wetgeving van de week daarvoor.

  Geplaatst op 27 mei 2016

  Lees verder
 • NVWA verwacht dat bedrijven ook 'nieuwe' gevaren zoals virussen en STEC’s opnemen in HACCP

  De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) verwacht dat bedrijven bij het opstellen van een HACCP-Plan niet alleen de wettelijk vastgestelde microbiologische criteria maar ook ‘nieuwe’ gevaren zoals virussen en STEC’s opnemen. Dat zei Karin Nagel van de NVWA tijdens een gezamenlijke kwaliteitsmanagersbijeenkomst van GroentenFruit Huis en Food Compass.

  Geplaatst op 25 september 2015

  Lees verder
 • 'Nederland moet meer informatie voedselveiligheid gaan delen'

  Na de presentatie van een rapport over voedselfraude door Europarlementariër Esther de Lange, werkt de Europese Commissie koortsachtig aan maatregelen die dit tegen moeten gaan. Zo komt er mogelijk een RASFF-systeem om voedselfraude te melden. De Europese Commissie bevestigt dat er een dergelijk systeem in de maak is. “De laatste maanden werken we hier aan. Het betreft nog steeds werk in uitvoering. We zijn nog druk bezig om draagvlak te zoeken”, vertelt de woordvoerder.

  Geplaatst op 1 mei 2014

  Lees verder
 • Voedselverspilling een van de belangrijkste thema's van 2014

  Het eetmaatje, een debat over voedselverspilling, zero waste. Het Europees parlement heeft 2014 zelfs uitgeroepen tot het jaar tegen voedselverspilling. Dit jaar zijn er veel initiatieven tegen voedselverspilling. Staatssecretaris Sharon Dijksma nam het eerste 'Eetmaatje' in ontvangst. Daarmee gaf zij de aftrap van een nieuwe actie tegen voedselverspilling. Het Voedingscentrum en Albert Heijn boden vanaf januari van dit jaar samen 1 miljoen maatbekers aan bij de aankoop van een pak AH pasta, rijst of couscous. Op de maatbeker, die met subsidie van Economische Zaken is gemaakt, staat aangegeven hoeveel rijst of pasta nodig is per persoon.

  Geplaatst op 24 februari 2014

  Lees verder
 • Praktisch handboek ISO 22000 voedselveiligheid voor het MKB

  Het nieuwe ISO-handboek 'How to use ISO 22000 Food Safety Management Systems’ is een praktische uitgave voor alle MKB’ers in de levensmiddelensector. Het bevat handige tips en praktische informatie voor MKB- organisaties die ISO 22000 willen invoeren of al ingevoerd hebben. Het bevat ook specifieke informatie voor organisaties die op basis van ISO 22000 gecertificeerd willen worden.

  Geplaatst op 4 september 2013

  Lees verder

V-Kam Education werkt onder andere voor:

Meer opdrachtgevers